آخرین وضعیت خروج برندهای کره‌ای از ایران/ جایگزین‌ها آمدند

رییس اتحادیه لوازم خانگی معتقد است با گذر از روزهای اسفند و فروردین اکنون وضعیت بازار بهتر شده و از سوی دیگر مقابله با پدیده قاچاق کالا به افزایش چشمگیر سهم تولیدات ایرانی در بازار منجر شده است.

‌به گزارش خبرآنلاین در پاییز سال گذشته فشار زیادی به فعالان بازار وارد شد و اغلب بازاری‌ها منتظر روزهای آخر سال و فروش انبوه اسفندماه بودند. با این حال ورود ویروس کرونا از اسفندماه به کشور اعلام شد و این پایانی شد بر امیدواری‌های بازاریان در آخرین روزهای سال دشوار ۹۸. این روند سبب تعطیلی بخشهای بزرگی از کشور تا پایان فروردین شد. این میان زیر فشار تحریم‌ها مساله واردات کالاهای مختلف به کشور مورد بررسی قرار گرفت و تلاش شد تا با عزمی جزم‌تر با این مهم برخورد شود. به نظر می‌رسد تا حدودی بازار نسبت به روزهای اول ورود کرونا به کشور آرام‌تر شده و حالا خرید و فروش در کشور تا حدی از سر گرفته شده است.

مرتضی میری، رییس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی، در رابطه با وضعیت فعلی بازار لوام خانگی به خبرآنلاین گفت: در حال حاضر وضعیت بازار بد نیست و اغلب کسانی که نیاز فوری به خرید دارند به بازار می‌آیند. این میان باید توجه کرد که ورود کالای خارجی به کلی ممنوع شده و با قاچاق کالا هم برخورد می‌شود به همین دلیل فعلا بازار در دست تولیدات ایرانی است.

او ادامه داد: با این حال ما طرفدار افزایش قیمتها براساس مصوبات قانونی و شرایط عمومی نرخ تورم هستیم. زیرا در شرایط فعلی برای تولیدکننده باید تولید صرفه داشته باشد. از سوی دیگر از سازمان حمایت نیز می‌خواهیم کلیه قیمتها را در سامانه ۱۲۴ ثبت کند تا مردم و فروشندگان نیز بتوانند با قیمتهای مصوب تولیدات را به فروش برسانند.

رییس اتحادیه لوازم خانگی افزود: خوشبختانه امروز قیمت برخی اقلام سه چهار تولیدکننده در این سامانه ثبت شده بود که ما این اتفاق را به فال نیک می‌گیریم و باز هم تاکید می‌کنیم این اقدام خوبی است و هر چه سریعتر باید نرخ کلیه کالاها را ثبت کنند. این بهترین راه حل افزایش شفافیت در کشور است.

او در رابطه با میزان افزایش نرخ تورم در بازار لوازم خانگی گفت: نسبت به اسفندماه سال گذشته قیمتها حدود ۲۰ درصد افزایش داشته است. این مهم در حالی است که نرخ تورم فروردین ماه امسال ۳۰ درصد اعلام شده است. با این همه باید توجه داشت که میزان فروش کالاها در اسفند و فروردین کاهش بسیار شدیدی داشت که خوشبختانه این روند از اردیبهشت تغییر کرد.

میری در رابطه با وضعیت متقاضیان در بازار تاکید کرد: اکنون اکثریت غالب خریداران کسانی هستند که نیاز واقعی دارند. از سوی دیگر خریداران جهیزیه و ازدواج به شدت کم شده‌اند و تقریبا وضعیت این بخش از متقاضیان مانند روزهای اسفند و فروردین است که حاکی از عدم تمایل به ازدواج در شرایط شیوع کرونا است.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه جنس خارجی به شدت در بازار کشور کم شده انتظار داریم دولت و تولیدکنندگان به توافقی دست یابند که براساس آن روند عرضه با مشکل مواجه نشود و بازار دچار کمبود کالا نشود.

او در رابطه با خداحافظی برندهای کره ای از بازار ایران و  جایگزین شدن برندهای ایرانی با ال جی و سامسونگ توضیح داد: اکنون برند جی پلاس جایگزین ال جی شده و در بازار هم عرضه می‌شود. شرکت سام الکتریک که جایگزین سامسونگ است هم به تازگی تلویزیون‌های خود را عرضه کرده اما محصولات دیگری به بازار نداده است. طی مکاتباتی که با این شرکت داشتیم آنها قول دادند تا میانه تابستان محصولات کامل خود را به بازار عرضه کنند.

میری در رابطه با قیمت محصولات مختلف در بازار اینطور پاسخ داد: با توجه به ممنوعیت واردات جنس خارجی تنها به قیمت کالاهای ایرانی اشاره می‌کنم. در حال حاضر هر ماشین لباسشویی بین سه میلیون و ۸۰۰ هزار تومان تا ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان خرید و فروش می‌شود. نرخ یخچال معمولی ایرانی بین دو میلیون و ۱۰۰ هزار تومان تا ۱۲ میلیون است و نرخ فریزر تنها نیز از سه میلیون و ۱۰۰ هزار تومان تا ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است.

وی ادامه داد: یخچال ساید باید ساید ایرانی نیز بین ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان ارزشگذاری شده است. ماشین ظرفشویی ایران در حال حاضر به طور محدودتولید می‌شود و قیمت آن بین پنج میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تا ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است.

این فعال حوزه لوازم خانگی در رابطه با قیمت محصولات خارجی گفت: به هر حال ممنوعیت واردات به شدت سبب افزایش قیمت آنها شده به گونه‌ای که مشتریان هم کمتر دنبال جنس خارجی می‌گردند. در این شرایط البته هنوز اندک اجناس خارجی وجود دارند. قیمت این محصولات بسیار گران است به طوری که نرخ یک ماشین لباسشویی معمولی آلمانی هم اکنون بیش از ۲۰ میلیون تومان است.

او در رابطه با سهم کالاهای خارجی و ایرانی در بازار کنونی کشور تاکید کرد: در گذشته ۷۰ درصد بازار ما در دست محصولات خارجی بود و برندهای ایرانی تنها سهم ۳۰ درصدی داشتند. اکنون این سهم کاملا برعکس شده و ۷۰ درصد بازار در دست برندهای داخلی است.

میری افزود: اغلب محصولات خارجی هم چون گذشته به سه کشور چین، کره جنوبی و آلمان تعلق دارد. گرچه اجناس ترکیه‌ای هم به بازار ایران وارد شدند ولی سهم تولیدات همسایه غربی به شدت نسبت به تولیدات سه کشور شاخص بازار ایران ناچیز است و به بیانی می‌توان گفت اجناس ترکیه‌ای در بازار لوازم خانگی ایران هنوز جایگاه مهمی ندارد.

این فعال بازار لوازم خانگی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه سهم قاچاق در محصولات خارجی بازار داخلی گفت: ۲۰ درصد اجناس حاضر در بازار ثبت سفارش‌های گذشته هستند. یعنی در واقع تنها یک پنجم کالاهای خارجی موجود در بازار کاملا قانونی وارد شدند و نسبت به ۸۰ درصد آن ظن قاچاق بودن را دارند.

۲۲۳۲۲۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1394250

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 21
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۴:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۳
    80 1
    چه فایده وقتی قیمتاشون بشدت بالاست.
  • IR ۱۴:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۳
    66 5
    ای کسانی که جنس ایرانی خریدید بیایید بگویید کیفیت خوب بوده؟
    • IR ۱۷:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۳
      8 62
      من قبلالباسشویی پاکشوماداشتم ازش خیلی راضی بودم الان دوسال ال جی دربزرگ،اینورتر خریدم فقط موندم چه جوری ازشرش خلاص شم
    • IR ۲۰:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۳
      13 19
      بله خوبه
    • IR ۲۰:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۳
      22 1
      لطفا این سیوال را نظرسنجی مستقل کنید
    • IR ۲۰:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۳
      36 1
      این سئوال همه است
  • IR ۱۴:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۳
    31 1
    آفرین کرونا
    • AE ۱۶:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۳
      17 4
      خیر بشدت ناراضی
  • IR ۱۴:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۳
    29 2
    باید کیفیت کالای ایرانی بالاتر بره
  • ناشناس IR ۱۵:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۳
    70 2
    خسته نباشین واقعا جنس ایرانی شده هم قیمت خارجی ب لطف شما دیگه ایرانیشم نمی‌تونیم بخریم
  • IR ۱۶:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۳
    5 28
    خوشحال شدم
  • IR ۱۶:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۳
    28 2
    کیفیت خوب نیست
  • US ۱۶:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۳
    2 4
    احسنت
  • هادی IR ۱۶:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۳
    49 0
    متاسفانه کیفیت، طراحی، و خدمات کالاهای خانگی تولید ایران به گونه ای هست که فقط با ممنوعیت واردات میتونن بازار رو به دست بیارن. امیدواریم روزی رو ببینیم که در یک بازار کاملا آزاد کالاهای ایرانی سهم بازار بالاتر بگیرن.
  • AT ۱۶:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۳
    16 2
    پس باید امیدوار باشیم که دیگر کولبری نخواهیم داشت.
  • فایق IR ۱۷:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۳
    31 0
    سلام میشه یه دونه ساید ۱۲میلیونی اسم ببرین الان اسنوا زیر ۲۵میلیون نداره
  • محمد RO ۱۷:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۳
    11 22
    اینطوری حداقل پول تو مملکت خرج میشه و به ضرر یک مشت دلال و رانت خواره فقط نظارت و رقابت باید زیاد بشه برای کیفیت بهتر جنس ایرانی
  • IR ۱۷:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۳
    9 1
    افرین اما گرونه
  • IR ۱۷:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۳
    28 1
    مثل شرکت های خودرویی نشین . ممنون
  • IR ۱۸:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۳
    8 22
    بالا خره یک خبر خوب شنیدیم . فقط حواستان باشد درهای صادرات رو به روی خودتون بازکنید . اگر جهانی بشین روی سر ما جا دارید تولیدکننده های عزیز
  • IR ۲۰:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۳
    10 42
    معنی اقتصاد مقاومتی غیر این نیست . اقتصاد مقاومتی یعنی رو پای خودمون بایستیم . لطفا حالا وارد تولید مواد اولیه بشین