در مرکز تصویر، شما نقاطی را میبینید که به دنبال یکدیگر پرنور شده و محو میشوند. اینها ماهوارههای مخابراتی هستند که در فاصله 36هزار کیلومتری از سطح زمین در مدار زمینثابت قرار گرفتهاند و یکی پس از دیگری روبروی خورشید قرار گرفته، نور آنرا بازتاب میکنند. این بازتاب کامل باعث درخشان شدن آنها میشود و پس از لحظاتی ماهوارهها وارد سایه زمین شده، از نظرها محو میشوند. (برای مشاهده این فیلم با فرمت WMV و حجم 3.8 مگابایت اندکی صبر کنید)
این فیلم را رولند ستادلر از آسمان ریگیکالم سوییس در شامگاه 5 مارس / 15 اسفند گذشته گرفته است. او در آن شب 1630 بار از آسمان عکس گرفت و توانست درخشش پنجاه ماهواره مخابراتی را که پدیده «رشته مروارید» نامیده میشود، ثبت کند. البته در فیلم کوتاهی که مشاهده کردید،فقط 10 ماهواره مخابراتی دیده میشد.
نخستین بار آرتور سی.کلارک بود که پیشنهاد کرد اگر ماهوارههایی در فاصله تقریبا 42هزار کیلومتری از مرکز زمین (حدود 36هزار کیلومتر از سطح زمین) و در مداری همصفحه با استوای زمین قرار بگیرند، هماهنگ با دوران وضعی زمین گردش میکنند و به این ترتیب از دید ناظران زمینی در آسمان ثابت دیده خواهند شد. این مدار که به مدار زمینثابت مشهور است، هماکنون جایگاه ماهوارههای مخابراتی است که وظیفه انتقال اطلاعات را بین ایستگاههای مختلف زمینی برعهده دارند.
50
نظر شما