ایدۀ ایجاد یک جامعۀ بشری با سرنوشت مشترک در سایۀ تنش‎های کنونی چین و آمریکا

رابرت لارنس کان در برنامه دیده بان شبکه سی‌جی‌تی‌اِن چین به تشریح دیدگاه‌های خود دربارۀ «ایجاد یک جامعۀ بشری با سرنوشت مشترک» در سایۀ تنش‌های کنونی میان چین و آمریکا پرداخت و نظر خود را در این رابطه عنوان کرد.

 به گزارش خبرآنلاین به نقل از رادیو بین المللی چین،  رابرت لارنس کان، اندیشمند و کارشناس همکاری‌‎های بین‎ المللی آمریکایی است که به خاطر همکاری نزدیک با بخش‎های مختلف اقتصادی و اجتماعی در چین، شناخت خوبی از دولت و مردم این کشور دارد. او دکترای خود را در زمینه عصب شناسی دریافت کرده و به خاطر خدمات ارزنده خود به توسعه چین و گسترش همکاری‎های این کشور با سایر کشورهای جهان موفق به دریافت نشان دوستی اصلاحات چین نیز شده که بزرگترین نشان افتخاری است که به شهروندان دیگر کشورها از سوی دولت چین اهدا می‌شود. او اخیراً در برنامه دیده بان شبکه سی‌جی‌تی‌اِن چین به تشریح دیدگاه‌های خود دربارۀ «ایجاد یک جامعۀ بشری با سرنوشت مشترک» در سایۀ تنش‌های کنونی میان چین و آمریکا پرداخت و نظر خود را در این رابطه عنوان کرد.

او در این برنامه با اشاره به اینکه هیچ فردی نمی‌تواند منافع حاصل از ایدۀ چین برای ایجاد یک جامعۀ مشترک از انسان‌ها با سرنوشتی مشترک را برای آینده بشر نادیده بگیرد، دلیل مخالفت را در جای دیگری می‌بینید و می‎گوید که مشکل آنجا است که این ایده از سوی چین مطرح شده و برخی آن را نمادی از تلاش چین برای سلطه بر جهان و تحمیل روش حکومتی خود بر دیگران و کنترل آنان می‎دانند.

کان سپس با یاد کردن از هفتاد و پنجمین سالگرد پایان جنگ جهانی دوم (که در چین به آن نبرد مقاومت در برابر تجاوز ژاپن و جنگ جهانی علیه فاشیسم می‎گویند) ضمن اظهار تأسف از افزایش تنش میان چین و آمریکا می‌گوید: این دو اقتصاد بزرگ جهانی که زمانی در حال همکاری و رقابت با یکدیگری بودند اکنون در مسیری پیش می‎روند که سرانجام آن دشمنی، درگیری و یک بازی مجموع صفر خطرناک است.

به گفته او در زمان جنگ جهانی دوم، چین و آمریکا با وجود تفاوت منافع به خاطر داشتن یک دشمن مشترک به نام ژاپن با یکدیگر همکاری می‎کردند. چین باید خاک خود را از دست دژخیمان ژاپنی رها می‎کرد و برای آمریکا نیز نبرد در خاک چین به معنی کاهش توان ژاپن برای ضربه زدن به منافع آمریکا در اقیانوس آرام بود.

کان با این مقدمه این گونه نتیجه می گیرد که اگر چین و آمریکا برای حل تنش های کنونی و همکاری با یکدیگر نیاز به دشمن مشترک دارند، دشمنانی مثل بیماری‌های همه‎گیر، تغییرات اقلیمی، فقر، نابرابری، تروریسم و جرائم سازمان یافته، جنگ و تهدیدهای ناشی از آن در مناطق مختلف جهان فراوان به چشم می خورد. به اعتقاد این اندیمشند آمریکایی در چنین شرایطی ایدۀ ایجاد یک جامعۀ بشری با سرنوشت مشترک می‌تواند به بار بنشیند و تمام انسان‌ها از آن بهره ببرند.

او تجربۀ تاریخی و موفق چین در رها کردن 850 میلیون نفر از فقر مطلق را نمونه‎ای از تأثیر مثبت ایجاد جامعه‎ای بشری با سرنوشت مشترک برمی‎شمرد و می گوید: ما در یک دوران تاریخی بی‌مانند زندگی می‌کنیم. به دلایل گوناگون و به ویژه به خاطر امکان ارتباطات فوری با هر نقطه ای در سراسر جهان، ما در دوره‌ای متفاوت از تاریخ به سر می‎بریم و باید پیش از واکنش به هر اقدامی لحظه‌ای مکث کنیم. کان می‎گوید که مسئولیت یافتن راهی برای رسیدن به صلح و هماهنگی میان آمریکا و چین، به طور ویژه بر عهده رهبران این دو کشور بزرگ است. او در نهایت شرط لازم برای موفقیت ایدۀ ایجاد یک جامعۀ بشری با سرنوشت مشترک را همکاری مثبت آمریکا و چین می‌داند. 

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1444918

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 3 =