تقلای لندن برای نزدیک شدن به دولت جدید آمریکا

ایرنا نوشت: رفاقت نزدیک بوریس جانسون و دونالد ترامپ با پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا به دردسری تازه برای دولت لندن و سوژه داغ رسانه‌ها تبدیل شده، مقامات جزیره در تلاش هستند تا با تکیه بر روابط راهبردی دو کشور و در اوج وابستگی به همکاری‌های اقتصادی در آستانه خروج از اتحادیه اروپا، از این مخمصه نجات پیدا کنند.

«دومینیک راب» وزیر امور خارجه انگلیس می‌گوید که رئیس جمهوری منتخب آمریکا برای پیشبرد سیاست خارجی کاخ‌سفید، متحد و دوست قابل اعتمادتری غیر از انگلیس پیدا نخواهد کرد.

دومینیک راب  روز یکشنبه در گفت‌وگو با شبکه اسکای نیوز افزود: ما با دولت جدید آمریکا رابطه بسیار قوی خواهیم داشت و درباره فرصت‌های جدید همکاری هیجان زده‌ایم. 

وی عنوان کرد که دو کشور در خصوص طیف وسیعی از مسائل روابط دوجانبه و چند جانبه از جمله تغییرات آب‌وهوایی، مقابله با بحران کرونا و امنیت خاورمیانه  اشتراک نظر دارند و می‌توانند با یکدیگر همکاری کنند.

وزیر امور خارجه انگلیس با این حال پاسخ قانع‌کننده‌ای در خصوص به‌کار گیری زبان محتاطانه ای که برای تبریک پیروزی بایدن به‌کار برد ارائه نکرد. وی دیروز با صدور بیانیه‌ای در خصوص نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفته بود: در حالی که هنوز برخی فرایندها ادامه دارد، اما روشن است که جو بایدن پیروز است.  

این در حالیست که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا مدعی تقلب و فساد در انتخابات شده و قصد دارد تا موضوع را به دیوان عالی ارجاع دهد. راب در پاسخ به سووال مجری اسکای نیوز که آیا با استفاده از لفظ «برخی فرایندها» منظور خاصی داشته ادعا کرد: ما باید احتیاط و حساسیت‌ها را رعایت کنیم. مایل بودیم تا به فرآیند شمارش آراء احترام بگذاریم.

جو بایدن با کسب ۲۹۰ رای الکترال در برابر تنها ۲۱۴ رای دونالد ترامپ، به عنوان چهل و ششمین رئیس جمهوری آمریکا انتخاب شد و خانم کامالا هریس نیز به عنوان اولین زن، به عنوان معاون رئیس جمهوری این کشور برگزیده شد.

این نامزد حزب دموکرات در سومین دور نامزدی خود در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، در انتخاباتی نفس‌گیر ابتدا با هم‌حزبی‌های خود به رقابت برخاست و سرانجام در ماه اوت به عنوان نامزد رسمی این حزب برای رقابت با دونالد ترامپ رئیس جمهوری چهل و پنجم و نامزد حزب جمهوریخواه برگزیده شد.

بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس دیشب با صدور بیانیه‌ای، آمریکا را مهم‌ترین شریک کشورش خواند و افزود: بی صبرانه منتظرم تا در خصوص اولویت‌های مشترکمان، از تغییرات آب و هوایی تا مسائل تجاری و امنیتی با دولت جدید آمریکا همکاری کنم.

این در حالیست که رابطه نزدیک جانسون و ترامپ از یک سو و مخالفت بایدن با سیاست‌های تند لندن در روند خروج از اتحادیه اروپا از سوی دیگر به سوژه داغ رسانه‌های انگلیسی تبدیل شده است.

بایدن که از پیشینه‌ای ایرلندی برخوردار است و احتمال زیادی می‌رود که در اولین مسافرت خارجی به این کشور سفر کند، به جانسون هشدار داده بود که این کشور باید به توافق «جمعه نیک» احترام بگذارد یا توافق تجاری جداگانه ای با آمریکا در کار نخواهد بود.

او سپتامبر (شهریور) گذشته در توئیتی نوشت: نمی توانیم اجازه دهیم پیمان جمعه نیک که صلح را به ایرلند شمالی بازگرداند در نتیجه برگزیت آسیب ببیند. هر گونه توافق تجاری بین آمریکا و انگلیس باید منوط به احترام به این پیمان و جلوگیری از بازگشت به مرز سخت باشد، همین و بس.

در همین حال نشریه «دیلی‌میل» گزارش داد که دفتر نخست وزیری انگلیس برای اولین تماس تلفنی رهبران دو کشور در حال برنامه ریزی است. این در حالیست که به گفته یکی از منابع نزدیک به حزب دمکرات آمریکا، اظهارنظر نژادپرستانه جانسون در خصوص باراک اوباما، کار را برای روابط صمیمانه دو طرف دشوار کرده است. 

این منبع که نامش فاش نشده به ساندی تایمز گفته است: دمکرات‌ها جانسون را متحد خود نمی دانند. از نظر آن‌ها انگلیس متحد آمریکاست اما رابطه ویژه ای میان بایدن و جانسون در کار نخواهد بود.

مقامات لندن امیدوارند که از فرصت برگزاری نشست گروه ۷ در لندن و کنفرانس تغییرات آب و هوایی در گلاسکو روابط جانسون با رئیس جمهوری منتخب آمریکا را ترمیم کنند. 

ملکوم ریفکیند وزیر امور خارجه اسبق انگلیس می‌گوید: اینکه لندن و واشنگتن رابطه نزدیکی با یکدیگر دارند شانسی نیست «بلکه ما ارزش‌ها و اهداف مشترکی داریم.» 

وی در گفت‌وگویی با یک شبکه تلویزیونی انگلیس، با بیان این پرسش که اگر انگلیس نزدیکترین متحد آمریکا نباشد چه کسی خواهد بود؟ کشوری مانند فرانسه را مثال زد و افزود که از زمان ریاست جمهوری شارل دو گل، پاریس از واشنگتن فاصله گرفته چون نمی‌خواهد آنها در امور اروپا دخالت کنند.

وزیر امور خارجه اسبق انگلیس با اشاره به پیشینه ایرلندی بایدن اضافه کرد که او ممکن است با برخی از سیاست‌های جانسون در خصوص برگزیت موافق نباشد اما دو طرف در رابطه با طیف وسیعی از مسائل و تحولات بین‌المللی اشتراک نظر دارند. چنانچه به گفته او جانسون هم در این مدت نشان داد که در رابطه با تغییرات آب و هوایی، سازمان جهانی بهداشت، ناتو و توافق‌های چند جانبه با ترامپ هم عقیده نیست.

310 310

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1453131

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 10 =