اعلام شروط سه گانه مثبت شدن بورس/ بازار سرمایه نباید از دست برود

هر چند شاخص کل بورس در معاملات دیروز یکشنبه ۱۸ آبان، با افت ۲۲ هزار و ۴۰۲ واحدی، به یک میلیون و ۲۴۰ هزار و ۴۸۴ واحد رسید با این حال یک کارشناس بازار مالی معتقد است که ریزش بورس نهایتا تا پایان این هفته دامه دارد.

ایمان ربیعی-  در پایان معاملات دیروز یکشنبه ۱۸ آبان، بورس تهران با افت ۲۲ هزار و ۴۰۲ واحد افت کرد.بر این اساس شاخص کل به یک میلیون و ۲۴۰ هزار و ۴۸۴ واحد رسید؛ ضمن اینکه شاخص کل هم وزن نیز ۲۷۰۸ واحد افت کرد و به ۳۶۸ هزار و ۸۶۶ واحد رسید.تعداد معاملات ۲۷۵ هزار و ۲۹۷ واحد رسیده است و نمادهای فملی، کگل، فولاد، خودرو، وبملت، پارس و شتران بیشترین تأثیر منفی را بر شاخص داشتند.

بیشتر بخوانید:

معرفی سودده‌ترین بازار پس از شکست ترامپ

بهترین زمان برای سرمایه گذاری در بورس

حمید میرمعینی کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین، درباره وضعیت کنونی بورس گفت:امروز روزی استثنائی در بورس بود، همانطور که دیدید امروز حجم معاملات به کمترین در سال جاری رسید. ما هیچ روزی در سال ۹۹ حجم معاملات به اندازه امروز افت نکرده است. این هم ناشی از انفعال بخش حاکم بورس است، بخشی که اغلب آنها را شرکتهای حقوقی تشکیل می دهند . در عین حال  واکنش مناسب متولیان بازار سرمایه و مسئولان اقتصادی در کنار این انفعال بروز این بحران موثر بود و طبیعی است برای برون رفت از این بحران این سه بخش باید عملکرد خود را اصلاح کنند .

بورس

 وی در توضیح این مطلب ادامه داد: این عوامل سبب شد چهار بازیگر اصلی یعنی شرکت های حقوقی، سهامداران ، مسئولان بورس و مسئولان اقتصادی منفعلانه عمل کردند که این ناامیدی می‌آورد. حال آنکه با آمدن بایدن انتظار می رفت حمایتی جدی از بازار سرمایه اتفاق می افتاد چرا که با توجه به خبر خوش سیاسی ، حمایت از بازار می توانست روند را تغییر دهد.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: بالاخره بازارهای موازی دستخوش ریزش شده‌اند و دولت نیز از این ریزش بازار که امیدواری نسبت به آینده و کاهش نرخ تورم را پدید می آورد می تواند خرسند و خوشحال باشد ، از این رو با حمایت از بازار سرمایه می توانست بار دیگر اعتماد از دست رفته را به بازار بازگرداند اما این اتفاق رخ نداد .

وی تاکید کرد: دقیقا الان زمان حمایت از بازار بود چون خوش بینی واقعی اقتصادی با داده‌های اقتصادی ناشی از خوش بینی سیاسی می توانست فضا را بازگرداند .

وی در توضیح این مطلب ادامه داد: از ابتدای امسال بازار رشد بیش از حد داشت اما در همین دوره رشد دیدیم بسیاری از سیاست ها بر مبنای تشویق ورود مردم به بازار سرمایه بود . هر چند همان زمان بسیاری هشدار دادند که شاخص های بنیادین این رشد را توجیه نمی کنند اما کسی توجه نکرد ، حالا اما در شرایطی که بازار در برخی سهم ها تا هفتاد درصد ریزش کرده است و بسیاری از نمادها توجیه سرمایه گذاری دارند و ارزنده محسوب می شوند اقدامی برای حمایت از بازار صورت نمی گیرد.به نظر من عدم اقدام نشان دهنده سردرگمی است 

میر معینی گفت: متاسفانه در بسیاری از بخشهای اقتصادی بارها چوب ندانم کاری و عدم واکنش به موقع را خورده‌ایم.

وی با اشاره به اینکه با توجه به جو سیاسی مثبت و در صورت ماندگاری دلار در محدوده کنونی و پایین‌تر ، با حمایت از بازار سرمایه می توان شاهد رشد این بازار و واقعی شدن قیمت ها بود، البته این اتفاق مستلزم این است که فرصت سوزی های تاریخی متوقف شود و ما شاهد حمایت موثر از بازار باشیم. در چنین شرایطی سفته‌بازی کم می‌شود و سرمایه ‌ها به سمت بورس حرکت میکند. این اتفاقات می‌تواند مردم را از بخشی از آسیب‌های ناشی از تحریم‌ها  رها کند و در این صورت می توان امید داشت روند ریزش بازار حداکثر تا چهارشنبه متوقف شود. 

۲۲۳۲۲۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1453287

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 7 =