گرانترین شهریه در دانشگاه تهران/ دکتری پردیس خودگردان؛ ۱۵۱ میلیون تومان

با توجه به اعلام نتیجه نهایی کنکور کارشناسی ارشد و دکتری ۱۴۰۱، هیأت امنای برخی از دانشگاه های دولتی جدول شهریه مهرماه امسال را مصوب کردند. جدولی که افزایش ۲۰ تا ۴۰ درصدی را نشان می دهد.

فاطمه زارعی: شهریورماه که از راه می رسد، دانشگاه های دولتی آماده میزبانی از دانشجویان ورودی جدید و قدیم می شوند. اما این میزبانی برای دانشجویان پذیرفته شده در دوره های مازاد بر ظرفیت روزانه، چندان هم رایگان نیست و گاه تا ۱۵۱ میلیون تومان هم هزینه به دنبال دارد!

با توجه به اعلام نتیجه نهایی کنکور کارشناسی ارشد و دکتری ۱۴۰۱، هیأت امنای برخی از دانشگاه های دولتی جدول شهریه مهرماه امسال را مصوب کردند. جدولی که افزایش ۲۰ تا ۴۰ درصدی را نشان می دهد.

در این زمینه محمدعلی زلفی گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در حاشیه همایش روسای دانشگاه ها به خبرنگاران گفته بود شهریه در نوبت دوم یا شبانه فرمول خاصی دارد و هیأت امنای هر دانشگاه با توجه به نرخ خدمات محلی، رفاهی و هزینه های تمام شده، این مبالغ را تصویب کرد.

به گفته وزیر علوم، این افزایش ها بین ۲۰ تا ۴۰ درصد بسته یه نوع دانشگاه متغیر است که مبلغ زیادی ندارد.بر این اساس، تعدادی از دانشگاه ها شهریه پردیس های خودگردان را که گرانترین دوره تحصیلی در یک دانشگاه دولتی محسوب می شود، اعلام کرده اند. برای نمونه به چند مورد اشاره می شود.

پردیس خودگردان دانشگاه صنعتی شریف

هیأت امنای دانشگاه صنعتی شریف با ریاست محمدعلی زلفی گل، نرخ شهریه مهرماه امسال را به تصویب رسانده است. بر اساس جدولی که روی سایت دانشگاه شریف به اطلاع دانشجویان رسید، جدول شهریه پردیس خودگردان این دانشگاه در ۶ سال گذشته در اختیار دانشجویان قرار گرفت.

امسال شهریه ثابت پردیس خودگردان در این دانشگاه برای همه مقاطع ۱۶ میلیون تومان، شهریه متغیر ۱۱ میلیون تومان و هر واحد درس عملی یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان اعلام شده است.

گرانترین شهریه در دانشگاه تهران/ دکتری پردیس خودگردان؛ ۱۵۱ میلیون تومان

گرانترین شهریه در دانشگاه تهران

دانشجویان مقطع کارشناسی نوبت دوم یا شبانه دانشگاه تهران نیز در گروه علوم انسانی باید برای شهریه ثابت مبلغ ۸۰۰ هزار تومان، هر واحد درس عمومی ۹۹ هزار تومان، هر واحد درس نظری ۱۲۶ هزار تومان، هر واحد درس تخصصی ۱۴۶ هزار تومان، هر واحد آزمایشگاهی ۱۷۲ هزار تومان و هر واحد درس عملی ۲۷۲ هزار تومان بپردازند.

این مبلغ در سایر گروه ها با اندکی تغییر، حاکی از افزایش ۲۰ درصدی است. بر اساس اعلام دانشگاه تهران، شهریه ثابت تا پایان سنوات مجاز تحصیل تغییر نمی کند. همچنین شهریه متغیر هر سال تحصیلی به تشخیص هیأت رییسه دانشگاه حداکثر ۲۰ درصد نسبت به شهریه متغیر سال تحصیلی قبل، افزایش خواهد داشت.

دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه تهران به سه دسته نوبت دوم، خودگردان و مجازی تقسیم می شوند. گرانترین شهریه ثابت در این مقطع به سایر گروه ها به جز علوم انسانی در پردیس خودگردان با مبلغ پنج میلیون و ۲۰۰ هزار تومان تعلق دارد. این شهریه نیز در مقایسه با سال گذشته ۲۰ درصد افزایش یافته است.

مقطع دکتری در نوبت دوم و پردیس خودگردان دانشگاه تهران حکایت از آن دارد که گرانترین شهریه ثابت مربوط به شهریه سایر گروه ها با نرخ ۶ میلیون و ۴۷۹ هزار تومان در پردیس خودگردان است.اما گرانترین مدرکی که دانشگاه تهران برای دانشجویان خود در پردیس خودگردان صادر می کند، مربوط به رشته های علوم انسانی و علوم رفتاری است. بر این اساس، مبلغ کل شهریه در مقطع دکتری تخصصی پردیس خودگردان ۱۵۱ میلیون تومان است و شهریه هر ترم به طور کلی ۱۸ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان آب می خورد.

گرانترین شهریه در دانشگاه تهران/ دکتری پردیس خودگردان؛ ۱۵۱ میلیون تومان

بر اساس اعلام دانشگاه تهران، این شهریه بدون احتساب هزینه خوابگاه، غذا، بیمه و سایر موارد همچنین به صورت علی الحساب است. البته شهریه تحصیلی در هشت قسط مساوی در ابتدای هر نیم سال از دانشجویان دریافت می شود. اگر هم دانشجویی فکر انصراف از تحصیل در این دوره داشت، باید دور پس گرفتن شهریه را خط بکشد چرا که دانشگاه شهریه را عودت نمی دهد.

دانشگاه شهید بهشتی

بر اساس مصوبه هیأت امنای دانشگاه شهید بهشتی، شهریه ثابت پردیس خودگردان، انتقال خارج به داخل و مهمان تکدرس در سایر گروه ها به جز علوم انسانی، ۱۳ میلیون تومان و برای امتحان جامع نیز مبلغ چهار میلیون و ۸۰۰ هزار تومان تصویب شده است.

گرانترین شهریه در دانشگاه تهران/ دکتری پردیس خودگردان؛ ۱۵۱ میلیون تومان

در مقطع کارشناسی ارشد که شامل نوبت دوم، مجازی و پردیس خودگردان می شود، شهریه های ثابت از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در نوبت دوم و افزایش سنوات از ترم ششم آغاز می شود و به مبلغ هفت میلیون و ۴۰۰ هزار تومان در پردیس خودگردان، انتقال خارج به داخل و مهمان تکدرس می رسد.

شهریه دانشگاه علم و صنعت

بر اساس مصوبه هیأت امنای دانشگاه علم و صنعت، شهریه ثابت هر نیم سال برای مقطع دکتری در پردیس خودگردان مبلغ ۱۲ میلیون تومان، مقطع کارشناسی ارشد پنج میلیون و ۷۶۰ هزار تومان اعلام شده است.

گرانترین شهریه در دانشگاه تهران/ دکتری پردیس خودگردان؛ ۱۵۱ میلیون تومان

شهریه دانشگاه های غیردولتی

علاوه بر دانشگاه های دولتی، حدود ۳۰۰ دانشگاه غیردولتی نیز اقدام به پذیرش دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی می کنند.

با اینکه دانشگاه های غیردولتی در سال های اخیر با معضل کاهش استقبال دانشجویان مواجه شده اند و صندلی های خالی این دانشگاه ها رو به افزایش است، اما کمال متاجی، دبیرکل اتحادیه دانشگاه ها و موسسه های آموزش عالی غیرانتفاعی و غیردولتی کشور درباره درصد افزایش شهریه ها در مهرماه ۱۴۰۱ به خبرآنلاین اعلام کرد: پس از بررسی های فراوان در خصوص شرایط اقتصادی خانواده ها، اراده و خِرَد جمعی بر این شد که افزایش شهریه دانشگاه های غیردولتی در اختیار هیأت امنای مراکز آموزش عالی غیردولتی قرار بگیرد.

وی در این باره درصدی اعلام نکرد و گفت: مبلغ شهریه دانشگاه های غیردولتی از پردیس های خودگردان دانشگاه های دولتی کمتر است.همچنین قاسم عموعابدینی، معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به خبرآنلاین گفت که به زودی دستورالعملی برای پرداخت و شرایط شهریه به دانشگاه ها ابلاغ می شود.

 در حالی که ردیف بودجه دانشگاه های دولتی پاسخگوی نیازهای اصلی آنان نیست، وزیر علوم راهکار را در افزایش پذیرش دانشجوی پردیس خود گردان و هزینه پرداز می داند.
او در همایش روسای دانشگاه ها که پایان هفته گذشته برگزار شد، خطاب به روسای دانشگاه ها تاکید کرد: برای تأمین هزینه دانشگاه بخشی از پذیرش‌های دانشجویی خود را به سمت خودگردان یا هزینه پرداز سوق دهند تا بتوانید برخی از برنامه‌های خود را به پیش ببرند.

4747

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1670083

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 15
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۰۸:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۴
    23 1
    تاسف داره
  • امید IR ۰۸:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۴
    32 9
    قبلا هرکسی نمیتونست دانشگاه دولتی بخونه، تهش یه مدرک آبدوغ خیاری دانشگاه آزاد رو با پول میگرفت؛ الان کار به جایی رسیده با پول مدرک دانشگاه دولتی رو میخرن.
    • ... IR ۱۱:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۴
      20 14
      مدرک آبدوغ خیار چیه دانشگاه آزاد درستو حسابی هم رتبه میخواد مثلا دانشگاه آزاد تهران برای دندون تا رتبه ۱۰۰۰ میخواد مدرکشم معتبره پردیس های دانشگاه تهران رو هم هر کسی نمیتونه بخونه غیراز آقازاده ها شما خودتو جر نرده مردم عادی ۱۵۰ ملیون ندارن که هر ترم بدن دانشگاه😐🤦🏻‍♀️🖕
  • IR ۱۱:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۴
    5 5
    با سلام . بلای 90% صنعت وابسته به چهار دانش است . 1= دانش متالوزی 2= دانش طراحی 3= دانش ساخت فطعات 4= دانش مونتاز در دنیا کشورهای که مسللط به این چهار دانش باشند به کشورهای پیشرفته صنعتی نامیده می شود و در دنیا امریکا . المان . زاپن . انگلیس . ایتالیا . ایتالیا . اسپانیا و اخیرا روسیه و چین نیز به چمعه این کشورها پیوسته اند بگذریم در منطقه اسیا . ایران . ترکیه . مالزی . کره جنوبی از نظر چهار دانش در یک سطح هستند و این سه کشور در دانش طراحی . ساخت قطعات و مونتاژ سرامد هستند . ولی در دانش متالوزی هنوز بومی سازی نشده است در نتیجه وارد کننده اصلی مواد اولیه هستند . ولی با توجه به زیر ساختها و تپنیروی متخصص در دانش طراحی و مونتاژ و ساخت قطعات در حد بسیار بالایی قرار دارند متاسفانه ضعف مدیرین در مدیران وزارت صمت و صنایع باعث شده که ایران جایگاه مناسبی نداشته باشد و هنوز از کشورهای جهان سوم حساب شود . چون در ترکیه . کره جنوبی . مالزی ساسیت اقتصادی انها طوری است که فقط مواد اولیه را وارد و ان را با دانش خودشان به قطعات مورد نیاز صنایع و کالا تبدیل کرده و می فروشند . اما در ایران در کنار و
  • IR ۱۱:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۴
    7 4
    حیف
  • FR ۱۱:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۴
    10 0
    دکتری تخصصی 1401 دانشگاه آزاد چی. هنوز اعلام نکرده داره ثبت نام میکنه.
    • IR ۱۲:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۴
      5 2
      ظرفیت های دانشگاه آزاد اون ولنگ و بازه که پر نمیشه و دائم تکمیل ظرفیت میزنه و هر رتبه ای قبولی. حتی اگه تا آخر شهریور هم فوق لیسانس رو نگیری قبولی دکتری رو با پول واسه ات نگه میدارن. دانشگاه دولتی کافیه یه بخش کوچک از شرایط رو نداشته باشی یا بعد از قبولی دربارره قبولیت به نتایج دیگری برسند اون وقت باید اجباری انصراف بدی
  • Nadia IR ۱۱:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۴
    5 1
    حیف این همه زمان و پول که خرج بشه و آخرش هیچی...‌
  • IR ۱۵:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۴
    7 4
    والله همین دانشگاه آزاد هم باید رتبه خوب داشته باشی پزشکی قبول بشی. دانشگاه دولتی پردیس خودگردان هم باید رتبه ات خوب باشه.
  • IR ۱۵:۵۵ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۴
    8 2
    درس خوندن در شرایط فعلی ایران فقط وقت تلف کردنه،،،اینا واسه مقامات و مفتخورایی هست که پست و مقام دارن و دنبال مدرک دکتری برای تکمیل برنامه هاشون هستن!!
  • IR ۱۶:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۴
    5 0
    آموزششون چطوره خوب هست ؟
  • IR ۱۶:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۴
    4 1
    مفته
  • .... IR ۱۶:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۴
    4 1
    متاسفیم
  • IR ۱۶:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۴
    8 1
    وای چه وحشتناک سرم گیج رفت با این ارقام نجومی.واقعا جای تاسف و تامل داره.
  • farhad IR ۱۶:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۴
    5 5
    دانشگاه شهيد بهشتي چطوره ؟ ارشد قبول شدم