روزنامه لوموند با بیان اینکه در دولت فرانسه کینه عجیبی نسبت به ایران دیده می شود، نوشت: ایران به مراتب کمتر از اسرائیل یا پاکستان هسته ای شده و به اندازه پاکستان و عربستان هم در معرض اتهام تروریسم قرار ندارد. ایران مثل پاکستان به واسطه پدر بمب هسته ای خود شبکه فروش تکنولوژی هسته ای ایجاد نکرده و همچنین با توجه به شکنندگی رژیم اسلام آباد ترس از این که مبادا روزی بمب هسته ای به دست گروه های تروریستی بیفتد، کاملاً بجاست، اما چنین هرج و مرجی در مورد تهران دیده نمی شود. با این وجود آیا باید باور کرد همان طور که شیرین عبادی گفته ایران یک سندرم فرانکشاین است.
این روزنامه همچنین می نویسد: در زمینه تروریسم، ایران مورد حملات تروریستی فراوانی قرار گرفته است. برای مثال، در انفجار سال 1982 که باعث کشته شدن نیمی از هیئت دولت و رئیس جمهوری این کشور شد، برایش قابل فهم نیست که چرا فرانسه، در پاریس خودش را به بمب گذاران نزدیک و با پناهندگی مجاهدین خلق [ منافقین] که این عملیات را در ایران انجام داده بودند، موافقت می کند.
لوموند در ادامه می نویسد: ایران، در صحنه بین المللی در مواجهه با دیگر بازیگران، از منطق قدرت استفاده می کند و به دیگران هر روز نشان می دهد که تاکنون از همه بیشتر قوانین بین المللی را رعایت کرده است. احترام به حقوق بین المللی، باید از سوی همه رعایت شود، اما لیست مثال های نقض حقوق بین الملل توسط دول غربی که تهران آن را برجسته می کند، فهرست بلندی است. این لیست شامل آمریکا نیز می شود. این کشور تاکنون قطعنامه منع کامل آزمایش های هسته ای و پروتکل اتاوا مبنی بر ممنوعیت استفاده از مین های ضدنفر را امضا نکرده است. آمریکا قطعنامه های ممنوعیت کاربرد سلاح های بیولوژیک را رعایت نمی کند. کنوانسیون رم در خصوص تأسیس دادگاه کیفری بین المللی را تصویب نمی کند. قطعنامه مربوط به ممنوعیت حمل سلاح های کوچک را امضاء نکرده، پیمان کیوتو را به رسمیت نمی شناسد. این کشور همچنین از اجرای کنوانسیون ژنو در گوانتانامو طفره رفته است.
روزنامه معروف فرانسوی می افزاید: ایرانی ها هیچ بهانه ای را نمی پذیرند. زمانی که لولا رئیس جمهور برزیل و اردوغان نخست وزیر ترکیه، سعی در میانجیگری داشتند، مقامات کشورهای غربی که مسئول این همه اشتباه هستند، این راه حل را نپذیرفتند. آیا این سکون، انتخاب خوبی بوده است؟ آیا فرانسه امکان لازم برای تأثیرگذاری در انتخاب های تهران را دارد؟ آیا فرانسه به یک سیاست واقعی تر احتیاج ندارد؟ امروز برای پیدا کردن راه حلی برای بحران های عراق و برون رفت از باتلاق افغانستان، غربی ها باید با ایران، که تنها عامل ژئوپلیتیک برای ثبات در منطقه است، وارد مذاکره شوند. باید به طور جدی این فرصت را فراهم آوریم.
/17217
نظر شما