اگرچه بازگشت لایحه بودجه به دولت در صورت عدم تصویب کلیاتش، یکی از اصول مصرح آیین​نامه داخلی مجلس بود اما برخی در قالب اصلاح آیین​نامه مذکور می​خواستند این حق را از مجلس بگیرند.

به گزارش خبرآنلاين، در ماده 23 طرح اصلاح آيين​نامه داخلي مجلس آمده بود: در صورت عدم تصويب کليات لايحه بودجه، موضوع به کميسيون تلفيق ارجاع مي​شود تا حداکثر ظرف 72 ساعت گزارش اصلاحي خود را به مجلس ارائه نمايد.
جمشيد انصاري نماينده زنجان معتقد بود که معني اين بند اين است که مجلس حق رد لايحه بودجه را ندارد و اگر مجلس به کليات آن راي ندهد بار ديگرلايحه به کميسيون برمي​گردد. در حاليکه مشکل مصوبه کميسيون تلفيق نيست، بلکه مشکل در لايحه بودجه دولت است.
وي با بيان اينکه رد لايحه بودجه معناي خاص سياسي و اقتصادي دارد و در برخي کشورها آن را به منزله بي اعتبار دانستن دولت مي​خوانند گفت: بهتر است اين اختيار را براي مجلس حفظ کنيم و بي دليل کميسيون تلفيق را مجبورنکنيم که لايحه دولت را اصلاح کند. شرايط کنوني در آيين نامه داخلي مجلس که اين حق را براي مجلس قائل شده است، به مراتب مترقي​تر از اصلاحيه موجود است.
علي​رغم راي​گيري براي اين پيشنهاد، راي لازم حاصل نشد. البته نمايندگان به اصل اين ماده هم راي ندادند. حذف آن هم تصويب نشد! به اين ترتيب نمايندگان ناگزير از اصلاح اين ماده شدند تا بتوان بارديگر آن را به راي گذاشت.
علي لاريجاني رئيس مجلس پيشنهاد داد که در صورت رد کليات لايحه بودجه، فقط براي يکبار به اين لايحه به کميسيون ارجاع شود و اگر بار ديگر تصويب نشد، لايحه به دولت بازگردانده شود. او به شوخي گفت: ببينيم با اين اصلاح معجزه​اي حاصل مي​شود؟
با راي نمايندگان به اين مصوبه «معجزه» حاصل شد. به اين ترتيب اگر بيش از يکبار کليات لايحه بودجه در مجلس رد شود، بايد اين لايحه را به دولت باز گرداند.
بعد از اين مصوبه بود که مصطفي کواکبيان و علي مطهري به هيات رئيسه اعتراض کردندو گفتند که علي رغم آنکه پيشنهاداتي داشته اند هيات رئيسه به آنها نوبت نداده است. لاريجاني هم با اين استناد که وقت بررسي اين ماده گذشته است، تريبون آنها را قطع کرد.
/2929
کد خبر 180151

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین