پس از 14 سال تلاش گروه‌های حفاظت زیست‌بوم و آبزیان، دو سد قدیمی ایالات متحده شکسته شد تا با دسترسی ماهی‌های مهاجر به آب‌راه‌های اصلی، زیست‌بوم آسیب‌دیده حوزه رودخانه وایت‌سالامون احیا شود.

محبوبه عمیدی: سد 98 ساله Condit به ارتفاع 38 متر که نزدیک به یک قرن است مسیر آبی ماهی‌های قزل‌آلا را در رودخانه White Salmon در جنوب‌شرقی واشینگتن سد کرده، شکسته شد تا اثر تغییراتی که در این سال‌ها در زیست‌بوم منطقه ایجاد شده به مرور کم‌رنگ‌تر شود. بوم‌شناسان امیدوارند این اقدام بی‌سابقه به بازسازی آب‌راه‌های حیاتی این منطقه و افزایش جمعیت آبزیان و پرندگان و پستاندارانی که از آنها تغذیه می‌کنند، منجر شود.
به گزارش نشنال‌جئوگرافیک، تخلیه این سد درست چند هفته پس از آغاز تخریب سد Elwha آغاز شده که در چند صدکیلومتری شمال این سد واقع شده است. بیش از 3 سال است که مهندسان روی پروژه تخریب این دو سد کار می‌کنند. ایجاد شکاف در سدها و تخلیه دریاچه‌های مصنوعی پشت آنها باید به آرامی صورت گیرد. در غیر صورت حجم عظیم گل‌و‌لای و رسوباتی که در فیلم به صورت سیلاب تیره‌رنگ مشاهده می‌شود، می‌تواند زیست‌بوم منطقه را تهدید کند. برای جلوگیری از پوشیده‌شدن تخم‌های تازه توسط این گل‌و‌لای، قزل‌آلاها به کمک جانورشناسان جابجا شده‌اند.
از سوی دیگر پلیس تمامی تماشاچیان کنجکاو و ساکنان مناطق اطراف را از سد دورکرده و منطقه وسیعی که می‌تواند درگیر موج ضربه‌ای حاصل از تخریب سد شود، تخلیه شده است. کارشناسان می‌گویند صدای تخریب و تخلیه به قدری مهیب است که می‌تواند به خونریزی از گوش‌ها منجر شود.
اندی میزر که فیلم شکست سد کاندیت را تهیه کرده، از جولای دست به کار شده و در مناطق گوناگون اطراف آن دوربین‌های متعددی را نصب کرده است. او تصمیم دارد اطلاعات متعددی را در ماه‌های آتی جمع‌آوری کند و با مقایسه داده‌های تازه و قدیمی در رایانه، تغییرات حوزه رود را پس از شکست سد بررسی کند. اولین داده‌های جمع‌آوری شده از دوربین‌ها نشان می‌دهند سد در 2 ساعت تخلیه شده، در حالی که مهندسان انتظار داشته‌اند این زمان حدود 6 ساعت به‌طول بیانجامد.
روزنامه‌های محلی چهارشنبه گذشته را روز فوق‌العاده‌ای برای ساکنان منطقه، رودخانه و قزل‌آلاها توصیف می‌کنند. سازمان‌های حمایتی و جمعیت‌های حفاظت زیست‌بوم آبی و ماهی‌ها بیش از 14 سال است که برای اثبات ارزشمند بودن تخریب این سد - از نظر مالی و زیست‌محیطی – تلاش کرده‌اند و بالاخره به نتیجه رسیده‌اند.
برای تخریب و تخلیه این سد 14 مگاواتی حدود 32میلیون دلار هزینه شده، اما مطالعات نشان می‌دهند بهبود زیست‌بوم منطقه و نجات قزل‌آلاها به بودجه‌ای بیش از 100میلیون دلار نیاز خواهد داشت. برای دانلود فیلم، اینجا را کلیک کنید.
 

53273

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 181044

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 10
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مشتری اینترنت IR ۱۸:۲۶ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۸
    5 25
    ...یعنی خبر مهم تر و بهتر از اینا ندارید؟؟؟قسمت دانش خیلی ضعیف شده.البته کامنتو واسه مسئولین سایت می گذارم تا بدونید سایتتون روز به روز داره ضعیف تر می شه.
    • هالو NL ۱۱:۲۵ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۱
      14 0
      مشتری اینترنتی تا وقتی آدمایی مثل شما هستند که فکر میکنند این خبر ها بی ارزشتند . . .بی خیال..ارومیه و زاینده رود و ..هم بی ارزشن هتمن از دیدگاه شما :)
  • سینا IR ۱۹:۳۸ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۸
    24 0
    چقدر خوبه که انسان ها کم کم دارن به ارزش واقعی محیط زیست پی می برند ! امیدوارم مسئولان ما هم قبل از اینکه دیر برسه یه کم این ارزش ها را درک کنند !
  • طفلك IR ۰۸:۵۸ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۹
    10 1
    از سد گتوند چه خبر؟
  • بدون نام IR ۱۵:۰۷ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۹
    15 1
    حمایت از محیط زیست رو به بالاترین درجش رسوندن برای حمایت از ماهی های قزل آلا یک همچین سدی با این عظمت تخریب بشه خیلی کار بزرگ و با ارزشیه
  • علي IR ۲۱:۵۲ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۰
    11 0
    ما هم سدميسازيم تارودخانه وتالاب ودرياچه خشك كنيم.
  • هالو NL ۱۱:۲۳ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۱
    11 0
    ما هم دریاچه ارومیه خشک میکنیم. . . هم سیوند میزنیم آثار باستانی خراب کنیم...دریاچه بختگان خشک میکنیم
  • بدون نام IR ۰۸:۰۰ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۲
    1 11
    مرگ بر آمریکا
  • بدون نام IR ۱۱:۴۷ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۷
    8 0
    از درياچه اروميه چه خبر ؟ آرتميا سالينا تنها موجود زندش چه خبر ؟ از باغ ها در اطراف درياچه اروميه چه خبر !!!!!!!!!!!!!
  • علی A1 ۱۲:۲۰ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۳
    4 0
    سلام ممنون فیلم خوبی بود در پروژه درس سد سازی از آن و مطلب شما استفاده خواهم کرد خیلی ممنون باز هم این فیلمها و نحوه تخریب ساختمانهای بلند و سد بصورت فنی و علمی بگذارید سپاسگذارم