۰ نفر
۱۹ دی ۱۳۸۷ - ۱۴:۱۲

کارگاه نقاشی در حمایت از غزه، ۱۴ و ۱۵ دی ماه در فضای باز موزه هنرهای معاصر برگزار شد

مریم آموسا: با شدت گرفتن حملات در غزه، هنرمندان ایرانی هریک به نوعی با خلق اثر هنری و امضای طومارهای مختلف اعتراض خود را نسبت به وقایع اخیر اعلام کردند. گروهی از هنرمندان تجسمی نیز با حضور در کارگاه نقاشی که در فضای باز جنب موزه هنرهای معاصر ایران برپا شد، اعتراض خود را نسبت به این فاجعه جهانی اعلام کردند.

خبرآن لاین تجسمی: همزمان با شدت گرفتن حملات اسرائیلیها در غزه، خبری مبنی بر دعوت هنرمندان تجسمی در رسانههای ایران منتشر شد و از هنرمندان دعوت شد که در قالب کارگاه نقاشی یک روزه (14 دی ماهدر فضای باز جنب موزه هنرهای معاصر ایران با خلق اثر هنری اعتراض خود را نسبت به این فاجعه اعلام کنند.

همین خبر کوتاه موجب شد که جمعی از هنرمندان تجسمی بدون آن‌که کارت دعوتی برای آن‌ها ارسال شود در این کارگاه نقاشی حضور پیدا کنند و با استقبال خود یک روز دیگر نیز، به این حرکت فرهنگی تدوام ببخشند.

بومهایی که در فضای باز بر سهپایه جای گرفته بودند و با کشیده شدن قلموی نقاشها، فریادی بودند، نسبت به جنگ و جنگافروزان جهان.

 فاجعه از منظر هنرمندان تجسمی به قدری عظیم بود که «ایمان خاطری رضوانی» در حالی یکی از پاهایش در گچ بود، دو روز مداوم بر روی نقاشی دیواری که یک درخت پا برجا بود که بخشهایی از آن در حال سوختن بود، کار کرد و از این کار خود احساس رضایت کرد، چون حداقل توانسته بود حس خود را نسبت به این واقعه نشان بدهد.

و یا «پروین اریسیانی»، نقاش و مدرس دانشگاه را از اصفهان به تهران بکشاند که با شرکت در این کارگاه نقاشی، سهمی در اعتراض بر علیه ظلم اسرائیلیها داشته باشد.

سعید فلاحفر، نقاش و دبیر کارگاه نقاشی، هنرمندان را حساسترین قشر جامعه میداند که مسائل سیاسی به شدت بر روح و روان آن‌ها تأثیر میگذارد و با خلق اثر هنری اعتراض خود را نشان میدهند».

به گفته این نقاش، هنرمند باید به هر بهانهای عقاید خود را نسبت به ظلمهایی که در جهان میشود، ابراز کند.

 فلاحفر برگزاری این مراسم را در فضای باز و در محل عبور مردم، عاملی برای پیوند مردم با هنرمندان میداند.

«مانی نجم» هم که در طول برگزاری این کارگاه دو روزه نقاشی سه لتهای مردان و زنانی را در زمینه سرخ کشید که با چهرهای دردمند در مقابل مردانی با عضلات ورزیده و متخاصم ایستادهاند.

نجم که پیش از این در چند کارگاه نقاشی دیگر نیز شرکت کرده است، برگزاری چنین برنامههایی را موجب پیوند مردم با هنرمندان میداند.

«امید تخمچیان» هم به نقاشی «گرانیکا»ی پیاسکو اشاره میکند که در اعتراض به جنگ جهانی خلق شده است و میگوید اگر به حافظه تاریخیمان نگاه کنیم، همواره جنگافروزهایی بودهاند که زندگی را بر زنان و مردان بیدفاع سخت کردهاند ما هنرمندان نباید نسبت به مسائل بیتفاوت باشیم.

به گفته «ماندانا مانی» دیگر نقاش شرکتکننده در این کارگاه نقاشی، شاید بسیاری از مردم حرکت ما را سمبولیک و حتی بیهوده بدانند، اما هر عملی عکسالعملی خواهد داشت و ما هنرمندان هر چقدر که تعدادمان نسبت به دیگر اقشار جامعه کمتر باشد با کاری که از دستمان بر میآید باید اعتراض خودمان را اعلام کنیم.

«ماندانا مانی» در طول برگزاری کارگاه نقاشی، سیمرغی متفاوت را به همراه نگین سلیمان که همان نماد سرزمین فلسطین و قدس محسوب میشود کشید. گویی میخواست با این نقاشی ما را به دنیای افسانهها ببرد که در آن صلح و دوستی حرف اول را میزد؛ جهانی آزاد که دیگر جنگ و جنگافکنی در آن معنا پیدا نکند.

به گفته دبیر کارگاه نقاشی کارهایی که در این دو روز خلق شدهاند از سطح هنری خوبی برخودار هستند و به زودی این آثار در قالب نمایشگاه در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت.

تمامی هزینهها و امکانات این کارگاه اعم از فضا، بوم، بنر، رنگ و غیره توسط دفتر هنرهای تجسمی و موزه هنرهای معاصر در اختیار هنرمندان شرکتکننده قرار گرفته است.

کد مطلب 1910

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 14 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین