تابناک نوشت:

کارشناسان داخلی و خارجی، زاویه جدیدی از تلاش برای افزایش تنش‌ها در خلیج فارس از سوی آمریکا را مورد توجه قرار داده‌اند.
کارن کویاتوسکی، سرهنگ بازنشسته نیروی هوایی آمریکا که سابقه کار در پنتاگون و آژانس امنیت ملی آمریکا را دارد، در گفتگو با راشا تودی ابراز عقیده کرده است که این تصور که ایران در مقابل مداخله آمریکا در خلیج فارس ساکت خواهد ماند تصور باطلی است و همچنین درگیری آمریکا با ایران بسیار پرهزینه خواهد بود و به علت قدرت نیروهای مسلح ایران، مقایسه ایران با عراق کاری کاملا اشتباه و به دور از خرد است.
وی معتقد است که از آن جایی که آمریکاییها این را می‌دانند و اقتصاد جهانی در شرایط فعلی تحمل فشار شدید ناشی از تنش شدید در خلیج فارس را ندارد، هدف واقعی آمریکا از تنش‌زایی در خلیج فارس و تنگه هرمز چیز دیگری است.
در روزهای اخیر، اخباری در باره این که آمریکا به دنبال استقرار 3 ناو هواپیمابر در خلیج فارس و دریای عمان است منتشر شد و پیش از آن هم انگلیس اعلام کرد که پیشرفته‌ترین کشتی جنگی خود را راهی خلیج فارس خواهد کرد، احتمال چنین اقدامی از سوی فرانسه نیز مطرح شده است.
سرهنگ کویاتوسکی دلیل این تنش‌زایی را در این می‌داند که تکرار تهدیدها در مورد احتمال بسته شدن تنگه هرمز، بر تحریک کشورهای صادرکننده نفت برای یافتن هر چه سریعتر مسیرهای جایگزین تنگه هرمز موثر خواهد بود. ضمن این که تغییرات دیگری در ساختار تولید و مصرف نفت در سطح جهانی نیز به وقوع خواهد پیوست و این در بلند مدت به سبب کاستن از اهمیت استراتژیک تنگه هرمز به منافع آمریکا خدمت خواهد کرد.
این هفته در پی افزایش تنش‌ها در تنگه هرمز، خبرگزاری آمریکایی بلومبرگ به بررسی سناریوهای غرب در قبال بسته شدن احتمالی تنگه هرمز پرداخته است. نویسنده با استقبال از ساخت خط لوله توسط امارات متحده عربی توصیه کرده است که خط لوله نفت ترکیه به عراق نیز هر چه سریع‌تر تعمیر شود و آغاز به کار کند.
اما نکته جالب این تحلیل آن است که از عربستان خواسته شده است هر چه زودتر ظرفیت خطوط لوله انتقال نفت خود به دریای سرخ را افزایش دهد و اگر می‌خواهد شریکی قابل اعتماد و باثبات محسوب شود، میلیاردها دلار دیگر خرج کند و خط لوله جدیدی نیز احداث کند.
دو روز پیش نیز، اکبر ترکان، معاون سابق وزیر نفت در گفتگو با سایت دیپلماسی ایرانی هوشیاری ایران در برابر جنگ تبلیغاتی غرب را عاملی برای گریز از قضاوت‌های نادرست دانست تا تصور ناامنی در خلیج فارس و این که ایران عامل این ناامنی است، در سطح جهانی فراگیر نشود.
این همه در حالی است که ایران بیش از دیگر کشورها دغدغه امنیت تنگه هرمز را دارد و تاکنون نیز قدمی جز برای حفاظت از آرامش آن برنداشته است.
/2929
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 193971

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 3 =