عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: ما بخش خصوصی که توان مالی داشته باشد و بتواند سهام مخابرات را بخرد نداشتیم.

سایت خانه ملت گزارش داد:

"عبدالرضا ثروتی" عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس مراحل واگذاری بخش‌های دولتی به خصوصی را تشریح کرد و گفت: طی 4 الی 5 سال گذشته مقام معظم رهبری بر اجرایی کردن اصل 44 قانون اساسی تاکید فرمودند اما توسط دولت‌ جدی گرفته نشد تا این که در دو سال قبل ایشان به طور جد هم به دولت و هم به مجلس تاکید فرمودند که این موضوع به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد.

ثروتی گفت: خوشبختانه هم مجلس طرحی را و هم دولت لایحه‌ایی را تهیه کرده که این دو طرح و لایحه درهم ادغام شد و الزامات اجرایی اصل 44 به تصویب مجلس رسید.

نماینده بجنورد گفت:وزیر امور اقتصاد و دارایی با حضور در کمیسیون برنامه و بودجه اعلام کردند که از 36 آیین‌نامه اجرایی سیاست‌های اصل 44 قانون اساسی که باید نوشته شود 25 آیین‌نامه نوشته شده است و کارهای اجرایی آن نیز در دست اجرا است.

وی با بیان این که بند اجرایی شدن اصل 44 در قانون اساسی در حال پیشرفت خوبی است گفت: اما اجرایی شدن این اصل بر طبق برنامه نبوده است. امسال نیز تقریباً نه هزار و پانصد میلیارد تومان پیش‌بینی شده که واگذاری سهام صورت گیرد و نیز حدود چهارهزار و پانصد میلیارد تومان مربوط به نهادهای عمومی غیردولتی است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه با اشاره به این که مبلغ پنج‌هزار میلیارد تومان به بخش خصوصی و تعاونی باید واگذار شود گفت: گاهی ایراداتی به دولت گرفته می‌شود مبنی بر این که چرا برخی از واگذاری‌ها به بخش‌های شبه دولتی صورت می‌گیرد این واگذاری به بخش‌های شبه دولتی را مجلس تصویب کرده که چهارهزار و پانصد میلیارد تومان باید به بازنشستگان، آستان قدس، شهرداری‌ها باشد،این مساله را مجلس تصویب کرده زمانی که دولت این کار را انجام می‌دهد برخی تصور می‌کنند که دولت خودش این کار را انجام داده و به عنوان رد دیون است.

وی با بیان این که بانک‌ها حدود 12 هزار میلیارد تومان از دولت طلب دارند گفت: سازمان تامین اجتماعی حدود 13 هزار میلیارد تومان از دولت طلب دارد این سازمان باید مطالبات خود را چه زمانی از دولت طلب کند؟ این سازمان‌ها باید از محل همین شرکت‌ها باید طلب خود را بگیرند دولت که پول ندارد بدهد ناچار است از محل همین‌ شرکت‌ها بپردازد وقتی از محل شرکت‌ها می‌دهد مردم می گویندبه شرکت‌های شبه دولتی داده شده است در صورتی که این گونه نیست و این دو مقوله با هم متفاوت است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه در مورد واگذاری سهام مخابرات به سپاه گفت: اگر بخش خصوصی وجود داشته باشد به میدان وارد می‌شود در حال حاضر بخش تعاون سپاه بخش خصوصی است و دولتی نیست.

ثروتی تصریح کرد: بنیاد تعاون سپاه هیچ ربطی به دولت ندارد، وزیر اقتصاد با حضور در کمیسیون برنامه و بودجه اعلام نمود که برخی از بانک‌ها و بعضی از خارجی‌ها با بنیاد تعاون سپاه شریک هستند.

وی افزود: یک کنسرسیومی متشکل از کارمندان سپاه که عضو تعاونی هستند و بانک‌های خصوصی، سرمایه‌گذار خارجی وسایر بخش‌ها عضو این تعاونی هستند حتی برخی از دیگر سرمایه‌گذاران در بنیاد تعاون سپاه را وزیر اقتصاد اعلام کرد که نمی‌شناسم، ایشان تصریح کردند که این سرمایه‌گذاران برای خرید سهام جلو آمدند شاید بعداً سهام خود را بفروشند.

وی گفت: ما بخش خصوصی که توان مالی داشته باشد و بتواند سهام مخابرات را بخرد نداشتیم.

ثروتی با بیان این که برخی شرکت‌ها هم صلاحیت لازم برای واگذاری سهام بخش‌های دولتی را ندارند گفت: وظیفه دولت است که افرادی را که صلاحیت لازم را ندارند رد کند این مساله ربطی به زمان رقابت ندارد این کارها قبلاً صورت می‌گیرد.

وی روند واگذاری سهام را چنین توصیف کرد و گفت: هر شرکتی که دولت می‌خواهد سهام آن را در بورس واگذار نماید ابتدا سازمان خصوصی سازی با استفاده از کارشناسان رسمی دادگستری قیمت آن را تعیین می‌کنند و بعد آن را به بورس اعلام می‌کنند .

وی گفت: سپس سه دقیقه مهلت تعیین می‌شود و تا سه دقیقه دولت نمی‌تواند اظهار نظر کند پس از سه دقیقه که افراد اعلام آمادگی کردند دولت می‌تواند قیمت را بالا ببرد و تا نفر آخر که دیگر رقیبی ندارد و برنده واگذاری سهام خواهد شد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس وضعیت خصوصی سازی در کشور را خوب ارزیابی کرد و گفت: البته در کشور بخش خصوصی توان کمی دارد و باید توان بخش خصوصی کشورمان را تقویت نماییم.

وی ادامه داد: باید به بخش خصوصی منابع، تسهیلات ارائه شود تا در واگذاری‌ها و بورس شرکت نمایند.

ثروتی علت شرکت نکردن بخش خصوصی در بورس را وجود ضعف مالی دانست و گفت: بنیاد تعاون سپاه 240 میلیارد تومان وثیقه به سازمان خصوصی سازی ارائه کرده وگرنه توان شرکت دراین واگذاری را نداشت.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه تصریح کرد: هر شرکتی که می‌خواهد در خصوصی سازی شرکت کند باید در ابتدا مبلغی را بدهد که اگر برنده شد و انجام نداد آن مبلغ از آن شرکت گرفته و به نفع دولت ضبط می‌شود.

نماینده بجنورد گفت: بخش خصوصی در کشورمان با مشکل مواجه است باید آنها را تقویت نماییم، تسهیلات و وام ارائه نماییم.

وی‌در ادامه گفت: تعمدی در این که بخش خصوصی تقویت نشود نمی‌بینیم و اصولاً ساختار بخش خصوصی در کشورما ضعیف است.

 

کد مطلب 19752

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۰:۴۸ - ۱۳۸۸/۰۷/۱۸
    0 0
    دولت به دولت فروخته؟؟؟؟؟

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین