۰ نفر
۱۸ مهر ۱۳۸۸ - ۱۶:۰۱

پرویز سروری

طبق قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران سه قوه از یکدیگر مستقل هستند و هیچ یک از قوه‌ها نباید از دیگری تبعیت کنند تا استقلال آنها دچار خدشه شود بلکه باید همواره برای حفظ استقلال خود تلاش نمایند.

فارغ از حفظ  استقلال قوا، آن چیزی که سه قوه را در کشور به یکدیگر متصل می‌کند منافع ملی است به ترتیبی که قوا باید برای پیشبرد امور کشور اقدامات هماهنگ و مناسبی را در جهت همگرایی انجام دهند و در عین حال تعامل را در نیل به این هدف مدنظر قرار دهند.

تعیین و تبیین حدود تعامل در بین قوا بسیار مهم است به گونه‌ای که این تعامل باید مبتنی‌بر قانون، کاهش تهدیدات علیه کشور، کاهش تولید حساسیت علیه نظام صورت گیرد و در عین حال در چارچوب ایفای وظایف انجام شود.

حال هر حرکتی که در جهت نقض استقلال صورت بگیرد حتی اگر تعامل نامیده شود، محکوم است. زیرا تعامل نباید رکن رکین استقلال مجلس را تضعیف کند و به نوعی مصداق تبعیت کورکورانه محسوب شود. زیرا این مسئله مصداق تعامل یکطرفه است.

تعامل مجلس با دولت نباید تعاملی یکطرفه بلکه باید تعاملی دوطرفه باشد زیرا تعامل دوطرفه موجب افزایش پتانسیل کشور می‌شود اما تعامل یک‌طرفه و تبعیت کورکورانه ظرفیت نظام را کاهش می‌دهد و همگرایی را از بین می‌برد.

در بسیاری از موارد دولت نهم و دهم نسبت به مصوبات مجلس بی‌اعتنایی کردند که خود نقض همگرایی محسوب می‌شود. به خصوص اینکه بی‌توجهی دولت نسبت به مصوبات مجلس تالی فاسد است و می‌تواند زمینه واگرایی را به وجود بیاورد.

نادیده گرفتن قانون مجلس توسط دولت، در مورد واردات بنزین صدق می‌کند همچنانکه دولت باید از ابتدای سال براساس قانون مجلس برای واردات بنزین عمل می‌کرد اما چنین رویکردی از سوی دولت صورت نگرفت و دولت همچنان رویه سابق خود در سال 87 را ادامه داد اما بعد از گذشت این زمان اعلام کرد که نمی‌تواند این قانون را اجرایی کند. در حالی که برای اجرای این قانون باید در رویکرد خود تغییر می‌داد و با کاهش سهمیه و صرفه‌جویی زمینه اجرایی شدن قانون را به وجود می‌آورد، در صورتی که چنین رویکردی را اجرایی نکرد و موجب شد که این قانون از «حیز انتفاع» ساقط شود که خود آسیب بزرگی را به کشور وارد کرد زیرا اجرای این قانون در سال اصلاح‌الگوی مصرف بسیار مفید بود.

متأسفانه دولت در زمینه ضرورت تعامل عملکرد خوبی از خود نشان نداده و تعامل مناسبی را با مجلس برقرار نکرده است بنابر این مجلس برای رفع این مشکل باید روی اصول خود ایستادگی کند در غیر این صورت دولت هر قانون مصوب مجلس را نادیده می‌گیرد و بعد با آوردن متمم سعی می‌کند مشکل خود را حل نماید. 

نماینده مجلس هشتم

کد مطلب 19812

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 13 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین