۰ نفر
۵ آبان ۱۳۸۸ - ۰۵:۰۸

افزایش قیمت گازوئیل موجب جهش هزینه حمل و نقل، تجارت، صنایع، کشاورزان و حتی نیروگاه‌ها می‌شود.

بنزین سهمیه‌بندی شد و به قول مسئولان نفتی نشانه‌گیری‌ها ازآن زمان برای جیره‌بندی گازوئیل آغاز شد اما بررسی تأثیرات منفی آن اجازه این کاررا به دولتمردان نداد و در نهایت دولت به کارتی کردن این فرآورده به امید کاهش مصرف از این طریق رضایت داد.

اسفند سال پیش نیز این قصه در مجلس تکرار شد و اصرار نمایندگان برای افزایش قیمت گازوئیل به دلیل ترس از عواقب آن و رابطه مستقیم این فرآورده با زندگی روزمره قشری که از آن به عنوان قشر آسیب‌پذیر نام برده می‌شود بازهم افزایش قیمت منتفی شد و گازوئیل همچنان امسال نیز با نرخ 5/16 تومان به فروش می‌رسد. اما امسال لایحه هدفمند کردن یارانه‌ها بالاخره توانست قول مساعد دولت و مجلس را برای افزایش قیمت این فرآورده به دست آورد اما این قول مساعد در حالی است که به گفته کارشناسان بسترهای لازم برای اجرایی شدن این امر محقق نشده و آثار تورمی آن کمر دولت و مردم را خواهد شکست.

درراهروهای مجلس شنیده می‌شود قیمت گازوئیل در سال آینده قطعاً از 60 تومان بالاتر خواهد رفت و در این میان حدس و گمان‌ها از 80 تومان در هر لیتر خبر می‌دهد. اما استدلال بهارستانی‌ها برای این افزایش یکباره آن هم با وجود تأکید لایحه بر افزایش 5 ساله قیمت‌ها، الزام دولت به درآمدزایی 10 تا 20 هزار میلیارد تومانی از حذف یارانه حامل‌های انرژی در سال پایه است. براین اساس معتقدند در صورتیکه این درآمد محقق خواهد شد که قیمت بنزین در حدود 250 تومان در هر لیتر و گازوئیل از 60 تومان به بالا تعیین شود.

اعلام این رقم‌ها برای گازوئیل و حدس و گمان‌هایی از این قبیل باعث شده تا کشاورزان به تکاپو بیفتند و از مشکلاتی بگویند که در صورت افزایش قیمت گازوئیل گریبانگیرشان خواهد شد.

متن کامل این گزارش را با عنوان بحران سودآوری در صنعت و کشاورزی بخوانید.

کد مطلب 21636

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 2 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین