22 درصد از درآمد سالانه ناشران در سال 2012 را کتب الکترونیکی (ebooks) اختصاص داد.

صنعت نشر در سال 2012 به یمن رشد و توسعه در بخش کتب الکترونیکی 6 درصد رشد نیز داشته است.
هر چند فروش کتاب چاپی در فروشگاههای کتاب به سیر نزولی ادامه می دهد، اما کتاب الکترونیکی رشد خیره کننده خود ار زاسل 2009 را ادامه می دهد و تنها بخش قوت آفرین داستان نشر شده است.
اتحادیه ناشران امریکایی AAP سود خالص ناشی از فروش در سال 2012 در مقایسه با سال 2011 بیش از 6 درصد رشد داشته است که مدیون فروش کتب الکترونیکی است.
در این میان 22 درصد از کل فروشها متعلق به کتب الکترونیکی بوده است.
اعضای اتحادیه ناشران امریکایی در سال 2002 میزان فروش کتب الکترونیکی خود را کمتر از 0.05 درصد اعلام کرده بودند که در سال 2006 این رقم به 0.50 درصد و در سال 2008 به 1.18 درصد می رسد.
بدنبال فروش تبلت ها و کتاب خوانهای الکترونیکی در سال 2009 این رقم به 3.17 درصد و در سال 2011 به 16.98 درصد و در سال 2012 به 22.55 درصد رسید.
دریای تغییرات به گفته کارشناسان ادامه داشته و دیری نمی پاید که نیمی از درآمد ناشران از طریق فروش ebooks خواهد بود. تا چند سال قبل ناشران در برابر موج دیجیتالی شدن مقاومت می کردند اما اینک بدون دردسر و با فراغ بال به سوی تکنولوژی دیجیتال شتافته اند و رشد همچنان سیر صعودی طی خواهد کرد.
البته همگان خیلی هم خوش بین نیستند و مثلا موسسه دیجیتال ورلد بوک گزارش داد ما دسامبر 2012 بدترین فروش کتب الکترونیکی بوده و ممکن است سال 2013 با کندی فروش ebboks نیز مواجه شویم.
استیو جابز فقید گفته بود: فراموش نکنیم که مهم خوب یا بد بودن محصول نیست بلکه مردم دیگر مثل گذشته نمی خوانند. 40 درصد مردم امریکا در طول سال یک کتاب را باز زور می خوانند....
 
{کتاب الکترونیک یا ئی-بوکE-book  کتاب‌هایی هستند که که به شکل پرونده‌های دیجیتال و رایانه‌ای تولید و خوانده می‌شوند. کتاب‌های الکترونیکی صرفاً نسخه‌های الکترونیکی مطالب مکتوب نیستند، بلکه می‌توانند علاوه بر‏‎‍ متن و تصویر، فیلم، صوت و پویانمایی را نیز شامل شوند. به علاوه می‌توانند در بافت پرونده‌هایی که می‌تواند توسط یک رایانه اجرا شود مانند قالب‌های Word Text، HTML، PDF و فایل‌های اجرایی (EXE) درآیند. این پدیده نسبتاً جدید می‌تواند نظام آموزش و اطّلاع‌رسانی را نیز دگرگون کند. برای خواندن این گونه کتاب‌ها وسیله‌های همراه زیادی به بازار آمده‌اند که آمازون کیندل یکی از آنهاست. با اینکه ابزارهای خواندن کتابهای الکترونیک، ابزارهای زیاد پیشرفته‌ای محسوب نمی‌شوند ولی استفاده کنندگان از آنها هنوز محدود هستند، نظر بسیاری بر این است که هنوز خواندن کتاب کاغذی لذت بخش تر است. برای همین خیلی از تولیدکنندگان ابزارهای خواننده کتاب الکترونیک؛ سعی می‌کنند صفحات خود را مشابه کتابهای کاغذی تولید کنند! ورود تکنولوژی او-ال-ئی-دی (به انگلیسی: O-LED)‏ در صفحات نمایش، کمک شایانی به این هدف کرده‌است. این صفحات قابل انعطاف و بسیار باریک هستند و برای همین می‌توانند با انعطاف قابل تحسین خود، صفحه‌ای خوب برای نمایش متون و حتی صفحات چند رسانه‌ای باشند. نور زمینه صفحه در کتابخوانهای الکترونیک یکی از ضعفهای آنها به شمار می‌رفت که چشم خواننده را آزار می‌داد، این ضعف در سیستمهای جدید کم کم برطرف و صفحات الکترونیک روز به روز پیشرفته تر می‌شوند.}
 
 
منبع: د نکس وب

56502

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 286716

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 7 =