طی سی روز گذشته حباب قیمت سکه طلا حدود 80 هزار تومان بوده است، حذف ارز مرجع، سکه را 27 هزار تومان گران کرد.

علی پاکزاد: شوک سقوط قیمت جهانی طلا در هفته پایانی فروردین ماه با در بازار ایران بازتاب چندانی نداشت، یعنی در حالی که طی هفت روز (طی روزهای 21 تا 28 فروردین) قیمت هر اونس طلا بالغ بر 205 دلار کاهش پیدا کرد، قیمت سکه بهار آزادی تنها 90 هزار تومان کاهش را تجربه کرد، یعنی افت 13 درصدی قیمت طلا در بازار جهانی در بازار سکه ایران با شش درصد کاهش بازتاب پیدا کرد.
این وضعیت گویای مقاومت بازار در مقابل کاهش و انتظار رشد مجدد قیمت ها در بازار ایران بود که قیمت سکه بهار آزادی را از همراهی بازار جهانی باز داشت، این در حالی بود که قیمت دلار نیز طی همین روزها در بازار آزاد نزدیک به 60 تومان افت داشته است.
این وضعیت باعث رشد حباب قیمت مبادلاتی نسبت به قیمت واقعی سکه بهار آزادی شد، در هفته اول فروردین قیمت مبادلاتی سکه حدود 30 هزار تومان بیشتر از قیمت واقعی آن بوده است، اما طی روزهای 21 فروردین تا 4 اردیبهشت به طور متوسط این حباب قیمتی به 112 هزار تومان افزایش پیدا کرده است.
افزایش حباب قیمت سکه در بازار داخلی ریسک مبادلات را افزایش می دهد ولی از سوی دیگر می توان انتظار داشت با افزایش مجدد قیمت طلا در بازار جهانی و رسیدن آن به 1500 دلار این حباب از بین برود البته به شرط انکه قیمت دلار در بازار آزاد افزایش پیدا نکند.
 
 
 
اما  در ایران مسیر بازار ارز کمکی به کاهش حباب قیمت نکرده است، انتشار خبر حذف ارز مرجع امروز قیمت دلار را در بازار آزاد دوباره به مرز 3600 نزدیک کرده و همین مسئله باعث رشد 27 هزار تومانی سکه بهار آزادی شده و به همین ترتیب حباب سکه از 123 هزار تومان به 133 هزار تومان افزایش پیدا کرده است.
/31222
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 288857

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 4 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محمد حسن IR ۱۴:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۴
    34 8
    حباب سکه به نظر اینجانب کاملا" منتفی است به این دلیل که قیمت سکه فقط متاثر از قیمت جهانی نیست بلکه نرخ برابری ریال در مقابل ارزهای خارجی هم تاثیر دارد وقتی در بازار داخلی با رشد قیمتها روبرو هستیم این بدان معنی است که ارزش ریال در برار ارزها کاهش میابد و بهمین دلیل شیب قیمتی کمتر از شیب قیمت های جهانی اتفاق میافتد چه بسا اگر رشد قمتهای داخلی خیلی شدید شود رابطه معکوس را هم ببینیم یعنی با کاهش قیمتهای جهانی شاهد افزایش قیمتها در بازار سکه باشیم .
  • محمد IR ۱۶:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۴
    44 1
    دلار آزاد 3620 ! واقعا متاسفم
  • بدون نام GB ۱۶:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۴
    16 7
    دوست عزیز «حباب» وقتی به کار میره که غیر واقعی باشه ولی با این تغییر در تخصیص ارز مرجع و مسایل داخلی دیکگر متاسفانه این افزایش قیمت حباب که نیست میتونه هنوز شیب اولیه افزایش قیمت های بعدی باشه.