سالهاست می شنویم که تهران روی گسل است و بالاخره زلزله بزرگی در تهران اتفاق می افتد ،حتی کار به هشدار رییس جمهور رسید و چند سال پیش با مطرح شدن این اتفاق از سوی رییس جمهور شایعه زلزله بزرگ تهران برای مردم جدی شد.

مریم صدرالادبایی-زهرا تالانی:این روزها هم زلزله هایی که در شهرهای مختلف کشور رخ می دهد ترس پایتخت نشینان را بیشتر کرده است. منطقه تهران و پیرامون آن بر رو یا در نزدیکی 5 گسل لرزه‌خیز مهم قرار دارد گسل‌های لرزه‌خیز تهران شامل گسل شمال تهران؛ ایوانکی، ری ، کهریزک و گسل مشا است. که در بین آنها گسل «شمال‌تهران» خطرناک‌ترین گسل است.درباره زلزله تهران و آمادگی نهادها در زمان وقوع زلزله میزگردی را با حضور محمدرضا محمودی معاون عمرانی استانداری،عزیزالله رجب زاده رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران ،حیدر حیدری معاون عملیات امداد و نجات هلال احمر، دکتر مهدی زارع معاون پژوهشی پژوهشگاه زلزله شناسی و مهندسی زلزله و دکتر حمید زعفرانی کارشناس این موسسه برگزار کردیم که می خوانید:

این روزها وقوع زلزله های پشت سرهم در کشور مردم تهران را هم تا حدودی ترسانده است. سوال اینجاست که زلزله به پایتخت نزدیک می شود؟ 
زارع:
این زلزله ها که در مناطق مختلف اتفاق می افتد،ربطی به هم ندارند ،اما مردم سراسر ایران باید همیشه آماده باشند.چون کشورمان بیش از 100 گسل لرزه خیز شناخته شده دارد که هر کدام ممکن است دچار جنبش جدیدی شوند و بسیاری از شهر های بزرگ و کوچک ما در کنار این شهر ها واقعند و بنابراین احتمال وقوع زلزله در هر نقطه از کشور که روی گسلی لرزه خیز واقع شده، وجود دارد.در تهران امکان وقوع زلزله 7 ریشتری هم پیش بینی شده است.ما حدود یک سال و نیم پیش در استانداری جلسه ای در مورد زلزله تهران داشتیم و درباره آمادگیهایی که در این باره وجود دارد،صحبت شد.


آقای محمودی به جلسات استانداری در مورد زلزله اشاره شد. استانداری چه بررسی در مورد زلزله تهران انجام داده است؟
محمودی: جلسه هایی که برگزار می شود معمولا برای شناخت مسوولان مدیریت بحران و آشنایی کامل آنها با یکدیگر در دستگاه‌های مختلف است،اما در جلساتی که ما اخیرا در مورد زلزله ها داشتیم مشخص شد که این زلزله ها تاثیری بر گسل‌های تهران داشته باشد.برای تهران از سال‌ها پیش، احتمال وقوع زلزله‌ای با شدت حداکثر 7 ریشتر در نظر گرفته شده است و این ارتباطی به پیش‌بینی اخیر مبنی بر زلزله‌ 10 ریشتری در منطقه، ندارد .اگر بخواهم به سوال شما پاسخ بدهم،بله ما هم در استانداری در مورد زلزله احتمالی تهران برنامه هایی داریم.اقدامات به صورت پویا در حال انجام است و به روز می شود. اما موضوع این است که مسئولان نمی توانند معجزه کنند . باید به مردم بگوییم که محدوده تهران حدود 720 کیلومتر مربع است و اگر زلزله اتفاق بیفتد تمام این محدوده ویران نمی شود و یک قسمتی ازشهر آسیب می بیند.چون یک گسل فعال می شود و نباید مردم را نگران کرد که تمام تهران آسیب می بیند.اما در تهران آنچه ما را نگران می کند خروج از تهران و ترافیک در زمان وقوع زلزله است.چون در این شرایط امداد رسانی سخت می شود ،همه از خانه بیرون می آیند و تهران قفل می شود. به نظر من باید بر روی این موضوع کار کرد.یعنی به گروههای دوام آموزش داده شود که در زمان وقوع زلزله چطور عمل کنند و همه باید در همان نزدیک محل مسکونی خود اسکان پیدا کنند و به محل دیگر نروند چون ترافیک به وجود می آید.
رجب زاده:در سامانه تخمین خسارت، داده هایی که دادیم اعلام می کند اگر کدام گسل تهران فعال شود چقدر خسارت و خرابی داریم و این قابل پیش بینی است.اگر اطلاع رسانی کنیم مردم آگاه می شوند که احتمال ویرانی تمام تهران در زمان وقوع زلزله تقریبا صفر است.البته ممکن است برخی مناطق آسیب بیشتری ببینند اما این در کل تهران یکسان نیست.

 


 محمودی معاون عمرانی استانداری

 

آقای دکترزارع،تمام گسلهای تهران با هم فعال نمی شوند ؟
زارع:همه گسلها در هیچ کجای دنیا با هم فعال نمی شوند . اگر قراراست که جا به جایی باشد یکی از گسلها حرکت می کند و دیگری شلیک می کند و آن هم با فاصله زمانی است،مانند بازی دومینو.البته پیش بینها نشان می دهد که در تهران احتمال زلزله حتی تا 7 ریشتری هم وجود دارد.
زعفرانی:اگر به طور مثال گسل شمال فعال شود مناطق شمالی تهران آسیب می بیند نه ساکنان ری،چون گسلها در کنار هم نیستند تا بر روی هم تاثیر بگذارند.البته تمام مناطق برای شتاب زلزله آماده شدند.

در مورد گسلهای تهران توضیح می دهید،که این گسلها کجا هستند یعنی بیشتر در چه مناطقی امکان خرابی وجود دارد؟
زعفرانی: تهران روی 63 فقره گسل اصلی و فرعی قرار دارد که 10تای آنها جزو گسل‌های اصلی و لرزه‌زا با درازای بیش‌از 10 کیلومتر هستند. گسل ری و گسل مشاع که در جنوب و شمال تهران قرار دارند از گسل های خطرناک شهر تهران هستند که در طرح جامع تهران برای فضاهای مدیریت بحران این مناطق برنامه ریزی هایی انجام شده است.
 

 با توجه به اینکه آقای دکتر زارع گفتند احتمال زلزله حتی 7 ریشتری در تهران هم وجود دارد شما در ستاد مدیریت بحران چه پیش بینی هایی برای این زلزله دارید؟
رجب زاده:همانطور که اطلاع دارید تهران شهر لرزه خیزی است و هروقت زلزله در نقطه ای از کشور می آید ما این حادثه را نزدیکتر حس می کنیم و باید بیشتر آمادگی پیدا کنیم.الان هم که تعداد زلزله ها در کشور زیاد شده،این حساسیت در مردم به وجود آمده اما بعد از مدتی که این زلزله ها کم شود فراموش می شود.
همانطور که گفته شد تهران بر روی گسل زلزله وجود دارد اما امکان پیش بینی زمان زلزله وجود ندارد و هر لحظه ما باید این امکان آمادگی را داشته باشیم و باید این باور میان مسئولان و مردم به وجود آید.تهران شهری بزرگ و حدود 8.5 نیم میلیون جمعیت دارد ،بنابراین تمرکز جمعیت در آن بالاست و بافت فرسوده زیادی دارد.وقتی وارث این شهر هستیم باید برنامه ریزی درستی داشته باشیم اما به هرحال توان مدیریتی و مقابله با این پدیده دشوار است.به نظر من در تهران باید برنامه ای داشته باشیم که تا 50 سال آینده شهر تهران مقاوم باشد اما این موضوع زمانبر است و نیاز به بودجه دارد.الان نوسازی بافت فرسوده انجام می شود اما با نقطه مطلوب خیلی فاصله داریم.همچنین سازمانهای مربوطه را باید آماده و هماهنگ کرد.الان مدیریت بحران شهر تهران با 85 سازمان در این زمینه کار می کند.یکسری از این سازمانها مثل هلال احمر مسئولیت مستقیم دارند و کار ذاتی خود را انجام می دهند و برخی غیر مستقیم در ارتباط هستند.

رجب زاده رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران

 

الان ساختمان ستاد مدیریت بحران ضد زلزله است؟
رجب زاده:بله.

یکی از مسائل حیاتی در زمان وقوع زلزله تهران،سرعت عمل است زمان امداد رسانی هلال احمر امداد در تهران چه مدت است؟
حیدری:امداد رسانی بستگی به مکان و زمان وقوع زلزله دارد.مثلا وقتی در محدوده بازار تهران گودبرداری شد، دو نفر زیر آوار بودند که از محمد شهر تا بازار حدود دو ساعت طول کشید تا سگهای زنده یاب برسند،در حالیکه شرایط عادی بود اما این زمان به خاطرترافیک شدید بود. بنابراین اگر زلزله نیمه شب باشد امداد رسانی آسانتر است.اما باید به مردم آموزش داد که همکاری کنند مثلا در زمان وقوع زلزله اتوبوسهای شرکت واحد باید کنار بروند و همکاری کنند.
رجب زاده:در مورد ترافیک موقع زلزله ما با دانشگاه علم و صنعت حدود یک سال و نیم است که کار تحقیقاتی را شروع کردیم و دو پروژه را در نظر داریم. یک تیم ژاپنی هم یک سال است که بر روی این مضوع کار می کند و امیدوارم تا پایان سال به نتیجه برسد و نگرانی دوستان از بین رود.

حیدری معاون عملیات امداد و نجات هلال احمر

آقای حیدری به موضوع همکاری اشاره کردند،آقای رجب زاده همانطور که می دانید در مدیریت بحران آموزش بسیار مهم است اما به نظر می رسد که مردم در این زمینه مشکل دارند؟
رجب زاده:ما اکنون در 22 منطقه پایگاه مدیریت بحران داریم و در هر ناحیه هم امکانات و تجهیزات لازم را داریم.همچنین از دو سال قبل در374 محله تهران ،مدیریت بحران را به مردم آموزش دادیم. اکنون نقشه مدیریت بحران مناطق تهیه شده و در اختیار مدیران قرار دادیم که بی نظیر است و در ژاپن هم این سیستم وجود ندارد.ما هماهنگی خوبی با سازمانها داریم.هر سال هم مانورهایی برای نهادینه کردن آموزش بحران داریم. اما آموزش مدیران هم مهم است،باید مدیریت بحران را مدیران بگذرانند.این آموزش در مناطق سبب شده تا حدود 800 گروه دوام داشته باشیم که هر گروه 55 نفر هستند و آموزش دیدند که در زمان بحران چگونه اقدام کنند.ما گروه مدیریت بحران در اماکن تهران مانند اماکن تجاری و عمومی را هم در نظر داریم.بنابراین آموزش از دوسال قبل جهادی بوده است.تا مهر امسال هم دانشکده مدیریت راهبرد بحران تهران راه اندازی می شود و آموزشکده مدیریت بحران هم امسال در منطقه 22 راه اندازی می شود.موزه زلزله هم توسط یک تیم ژاپنی مستقر راه اندازی می شود که کاربرد آموزشی دارد.

در تهران اگر از هر 5 نفر یک نفر آموزش دیده باشند خوب است؟یعنی حدود یک و نیم میلیون نفر آموزش دیدند؟

رجب زاده:به جز ما هلال احمر و آتش نشانی هم آموزش می دهند و این رقم را داریم.چون به هرحال تا نیروی امداد در زمان زلزله برسد با این معابری که داریم زمان می برد ،پس مردم باید خودشان در ساعات اولیه بتوانند به خودشان کمک کنند.همانطور که می دانید 60 درصد کسانی که زیر آوار می مانند در دو ساعت اول می میرند ،بنابراین خود مردم می توانند در زمان بحران به یکدیگر کمک کنند.اگر امکاناتی که در شهر تهران داریم را بتوانیم استفاده کنیم خیلی خوب است چون امکانات و تجهیزات و توان ما در خاورمیانه بی نظیراست.اما نوسازی و مقاوم سازی باید جدی گرفته شود تا امکانات پاسخگو باشد.

پیش بینی تلفات در تهران در بدترین حالت چقدر است؟
رجب زاده:
385 هزار نفر ژاپنی ها پیش بینی کردند اما با تجهیزات و امکانات فعلی این آمار کمتر می شود، چون اطلاعات آنها مربوط به سال 75است.آمار مختلفی داده می شود که گاهی اغراق می شود .گاهی اگر یک ساختمان محکم باشد ویران نمی شود حتی اگر با اصول مقاوم سازی ساخته نشده باشد، درزلزله ورزقان هم چنین بود و ساختمانهایی که مصالح خوب بود مشکی نداشتند.ما باید نهایت تلفات و تخریب را در نظر بگیریم و آماده باشیم.
زارع:نباید مشکل را خیلی بزرگ کرد که مردم بی حس شوند و اینکه به مردم بگوییم نمی شود کاری کرد، درست نیست.باید واقع بین باشیم و با مردم صادق باشیم تا آنها هم به ما اعتماد کنند.در مورد تلفات اعداد بزرگی که گفته می شود واقعیت ندارد و آثار روانی بدی دارد .همانطور که آقای حیدری گفتند به زمان و مکان وقوع زلزله بستگی دارد، در روز یک تا ده درصد تلفات با شب فرق می کند.مکان هم متفاوت است .
رجب زاده:ما 14 سناریو برای زلزله تهران پیس بینی کردیم که اگر هر کدام بیاید چه اتفاقی می افتد و چقدر خسارت وارد می شود.

زارع معاون پژوهشی پژوهشگاه زلزله شناسی و مهندسی زلزله و زعفرانی کارشناس
 

 با صحبتهای شما می توان نتیجه گرفت که چندان وضع تهران برای زلزله نگران کننده نیست؟
محمودی: زلزله تهدیدی جدی برای تهران است،اما باید به نحوی برای مردم اطلاع رسانی کرد که اولا زمان آن مشخص نیست و هیچ کس امکان پیش بینی آن را ندارد،پس نباید نگران بود و بعد هم اینکه نباید مردم از مسئولان انتظار معجزه داشته باشند ،اما این را می توانیم اطمینان دهیم که از نظر تجهیزات و آمادگی نیروی انسانی در شرایط خولی هستیم و تصور این که بعد از زلرله تمام تهران با خاک یکسان می شود و یا لوله کشی های گاز منفجر شده و کل تهران آتش می گیرد کاملا بی اساس است و  تاسیسات ما مطمئنا تا این انداره از استاندارد های لازم ایمنی برخوردار هستند.و تنها نکته ای که باید به آن توجه شود آموزش مردم در این شرایط است.

زارع:ترس حکم عقل است اما نباید مردم را نگران کرد از طرفی هم نباید واقعیتها را پنهان کرد. اما همانطور که اشاره شد تمام تهران یکسان آسیب نمی بیند.

 حیدری : من یک سوال دارم،ما بعد از سیستان بلوچستان29 زلزله را بررسی کردیم.و دیدیم اکثر این زلزله ها در کوهپایه بودند احتمال زلزله در کوهپایه بیشتر است یا در دشت؟
زعفرانی:
از نظر علمی نمی توان مطرح کرد.اما معمولا گسلها بین کوه و دشت قرار دارند.

23245
 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 289348

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 12 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 25
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۹:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۹
    41 16
    عجب! جوجه را آخر پاییز میشمارند ! اولین جای که تلپ میافته برج میلاد هست !!!
    • علیا IR ۱۴:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۹
      22 10
      متاسفم که غیر کارشناسی کارهای مهندسان و متخصصان این مرز و بوم رو زیر سوال میبرین. برج میلاد رو چند مهندس با توجه به محاسبات پیچیده طراحی کردند و اجرا شده. بعد یه نفر بدون هیچگونه دانشی در این زمینه میاد و اعلام نظر میکنه. این جای تاسف داره
    • رضا IR ۱۷:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۹
      14 9
      در جواب علیا: اینکه این برج رو چند مهندس با توجه به محاسبات پیچیده طراحی کردند هم شد دانش؟! اینو که همه میدونستن !!!
  • رها IR ۰۹:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۹
    30 4
    در زمان زلزله حدود 2500 شكستگي لوله هاي گاز در سطح شهر و اماكن و آتش سوزي همراه به آن اتفاق مي افتد! مدت زمان تخليه گاز از سيستم كل شهر حدودا 2 ساعت تخمين زده شده است !! كه اين يعني مردم اگر از زلزله نجات پيدا كنند از آتش سوزي.....! ايستگاه هاي آتش نشاني 70 درصد فرسوده هستن بعد از زلزله ايستگاه هاي زيادي غير فعال هستند !! در هنگام زلزله يك رفتار طبيعي را هر انساني چه امداد گر چه غير امداد گر انجام مي دهد و ان هم آگاهي از خانواده خود هست كه عملا نبايد انتظار زيادي از امدادگران داشت چون احتمالا خانه امدادگران و خانواده آنها نا ايمن است و احتمال حادثه هست ! مصلاي تهران در زمان زلزله احتمالا پناهگاه مردم و مصدومين هستش ! از مشكلات بعد زلزله ديگه نمي گم ! فقفط خدا به داد ما برسد
  • بدون نام IR ۰۹:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۹
    22 12
    چقدر خوشن به خدا!!!! فکر کنم اگه سرمون رو از برف بیرون نیاریم بهتره!!! راحتتره . بسپاریم دست خدا و به همون ضرب المثل اکتفا کنیم که شیشیه رو روی سنگ نگه میداره و .... این پژوهشگاه ها و درس و دانشگاه رو هم تعطیل کنیم بگیم عمران کیلویی چند !!!! چون خونه هایی که در تهران ساختیم واقعا نیاز نیست مقاوم سازی بشه !!!! چون اینجا همه چی روی هوا است و باید تنها با دعا نگه داریم همه چی رو!!!!!! دیدار به قیامت.
  • محمد جواد IR ۱۰:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۹
    24 9
    سلام. آیا زلزله تهران پیش لرزه هم خواهد داشت یا خیر؟ با تشکر
    • علی GB ۱۲:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۹
      24 12
      آره عزیزم پیش لرزه هم میاد تا شما خبر بشی و بری بیرون آفرین به این همه استعداد
    • بدون نام IR ۱۶:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۹
      7 4
      محمد جواد جان . سوال خیلی خوبی پرسیدی . از خدا میپرسم جوابش رو و بهت میگم .
  • من US ۱۰:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۹
    21 3
    این روزها اول آدم پست و سمت آدم‌ها رو می‌خونه که اگه کارشناس مستقل نیستن به حرفاشون اعتماد نکنه، متاسفانه این بار نبودند و حتی برای خوندن حرف‌هاشون وقت هم نذاشتم.
  • سهراب ام جی US ۱۰:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۹
    7 22
    به نظر من تهران زلزله نمیاد خیالتون تخت تخت
  • امیر IR ۱۱:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۹
    21 1
    واقعا هم همینطوره طبق نوشته های خودتون در انتهای متن از نظر تجهیزات و نیروی انسانی در شرایط خلی هستید...
  • بدون نام IR ۱۱:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۹
    25 2
    جدی ؟ زیر رو رو نمیکنه ؟ ابلاغ کنید به خدا و موسسه زلزله شناسی . باریکالا .
  • علی IR ۱۲:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۹
    28 2
    اگر بعد از زلزله تهران زنده بودین میبینین تهران زیر رو شده یا نه ما که مهندس عمرانیم و این وضع ساخت ساز رو می بینیم هر شب اشهدمون رو می خونیم بعد میخوابیم شما خیلی به کارتون اعتماد دارین؟؟؟
    • بدون نام IR ۰۲:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۰
      1 2
      فکر می کنی که اون مهندس های ناظر و اهل فن که این ساختمان های غیر اصولی و چرتی که بعضی جا ساخته شده و اگر خدای نکرده یک همچین چیزی بیاد وخرابی به بار بیاره و گند کاری های بزرگی مثل بعضی از پل های اصفهان که در سه سال قبل دیدم چطور نشست کرده و از یک طرف شکم داده هنوز هم در ان وضعیت باشه و خیلی شاهکار های دیگر که خرابی های گسترده به بار میاره از بین دست فروش ها انتخاب شدن و برای خنده ان نقشه های ایراد دار رو امضاء کردن یا بعضی از این هایی که شب ها هم خیلی خوب خوابشون می بره و انگار که این مین های ضد نفری که ساختن توهم بوده و هیچ خسارتی به بار نمی اره و جون مردم هم به هیچی نمی ارزه اگر در اثر همین اشباهات و چشم پوشی روی خطاها از دست بره اصلا مهم که نیست فردا متهم اصلی این ها هستند که ناظر بودن
  • بدون نام IR ۱۲:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۹
    25 0
    بايد قبول کنيم که به مردم آموزش کمي داده شده و نياز به کارهاي آموزشي خيلي خيلي بيشتري هست.
    • بدون نام IR ۰۳:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۰
      3 1
      وقتی چندین سال یک مشت بی دانش اموزش بر عکس در مدرسه ها به کودکان می دادن و می گفتند زیر میز بروند تا حسابی له شوند به جای انکه بگویند بین فاصله 2 تا میز باید پناه گرفت که توسط تکه های سیمان پرس نشوند و راه فرار از بین انها را داشته باشند و یا در یک مانور زلزله که در یک شهرستان بود و در اینترنت هم پخش شد و خیلی خنده دار بود که همشان جو گیر شده و یک نفر هم واقعا فکر کرده بود مصدوم است و کلی هوار می کرد و یکی هم فکر می کرد مرده که تازه می فهمیم اگر اموزش ندهند امار صدمه دیده ها پایین می اید و اگر انسان از عقل خودش پیروی کند و مثلا بین چارچوب و کنج دیوار ها پناه بگیرد کمتر از زیر میز رفتن اسیب می بیند و لازم نیست به این همه حرف مفت توهم زده ها گوش کند تا فورا فینیش شود و خلاص!
  • بدون نام IR ۱۲:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۹
    19 1
    طبق اسناد موسسه ژئوفیزیک تعداد زمین لرزه های تهران خیلی کمه و شدت اونا هم بسیار پایینه.اما چیزی که هست اینه که اگه یه زلزله ی پر قدرت رخ بده مدیریت کردن بحران شهری مثل تهران خیلی مهمه
  • بدون نام IR ۱۲:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۹
    20 0
    چه شخص و چه نهادی وظیفه داره که موضوع استاندارد سازی ( نظام ساخت و ساز و ساختمانها و نیز آمادگی همه جانبه از قبل و هنگام و بعد از زلزله ) رو نهادینه کنه؟ همش حرف و میزگرد ....!!!!!
  • زلزله شناس IR ۱۳:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۹
    19 1
    یک زلزله تو بلده اومد (70 کیلومتری تهران)، همه گرخیدن و گریختند به بیرون، تلفن ها قطع شد و ...، یک زلزله 6 و نه بیشتر بیاید، ترافیک که چه عرض کنم، وحشی بازی بشه تهران.
  • زلزله شناس IR ۱۳:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۹
    18 1
    الان که زلزله نیومده وضع ترافیک و جرم و جنایت اینه، زلزله بیاد چی میشه؟ خدا خودش رحم کنه
  • PEGAH IR ۱۴:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۹
    5 13
    من واقعا ازتون ممنونم این بهترین و واقعی ترین مطلبی بود که درباره زلزله تهران خوندم.تا حال از انفجار علمک های گاز و تخریب کل تهران و ... شنیده بودم و زلزله تهران به بدترین کابوسم تبدیل شده بود. باز هم ممنون
  • رضا IR ۱۵:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۹
    15 6
    در زلزله تهران خوش شانس انهایی هستند که همان اول میمیرند وای به حال انهایی که میمانند و می بینند
  • بدون نام IR ۱۶:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۹
    9 0
    استدلال کارشناسان ما : "امداد رسانی بستگی به مکان و زمان وقوع زلزله دارد.مثلا وقتی در محدوده بازار تهران گودبرداری شد، دو نفر زیر آوار بودند که از محمد شهر تا بازار حدود دو ساعت طول کشید تا سگهای زنده یاب برسند،در حالیکه شرایط عادی بود اما این زمان به خاطرترافیک شدید بود. بنابراین اگر زلزله نیمه شب باشد امداد رسانی آسانتر است" مثل این که حواسشون نیست در بم بخاطر رخ دادن زلزله در شب تلفات اینقدر زیاد شد! اگر نیمه شب تهران زلزله بشه از 8.5 میلیون نفر در دم 2 تا 3 میلیون نفر مرخص میشن!
  • بدون نام US ۱۸:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۹
    4 0
    بنده خودم مهندس عمران هستم و در تهران مشغلول کار میباشم دوستان اگه قوانین ساختمان و مقررات ملی درست اجرا بشه و ناظارت صحیح و شدید اعمال بشود زلزله صدمات کمی با شهر خواهد زد اما وقتی دستگاه نظارتی و اجرا با نقص فراوان دارن کار میکنند صد تا از این جلسات کمکی به بهبود شهر نخواهد کرد باید یک انقلاب توی کارمون بکنیم مردم بیاید درست کار کنیم مهندسین محترم ناظرا خواهشن بخواهید که مقررات درست اجرا بشه تا وقتی که احمال کنیم بخدا بجایی نمیرسیم
  • بی نام IR ۰۶:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۹
    0 0
    یک جای دیگر خواندم که پنج میلیون نفر میمیرند