تسنیم نوشت:

رئیس‌کل بانک مرکزی کاهش تورم و نقدینگی را اولویت اصلی خود دانست و با پیش بینی به رشد رسیدن اقتصاد ایران در سال جاری و رشد ۳ درصدی برای سال ۹۳ گفت:«ایران با رکود تورمی مواجه است و سیاست های انبساطی به رشد اقتصادی کمک نمی کند.»

رئیس کل بانک مرکزی ایران گفت با هدف مهار تورم در حال متوقف کردن سیاست های اتخاذ شده در دوره دولت سابق ایران است که منجر به رشد نقدینگی در این کشور شد. 

ولی الله سیف که در مصاحبه با بلومبرگ سخن می گفت افزود: کابینه روحانی با جدایی سیاست های پولی و مالی موافقت کرده است و استقلال بیشتری به بانک مرکزی داده است. این مسئله امکان تمرکز بر کنترل نقدینگی و کاهش تورم را به ما می دهد.

رئیس کل بانک مرکزی ایران که برای شرکت در نشست پاییزه صندوق بین المللی پول و بانک جهانی در واشنگتن به سر می برد با انتقاد از سیاست های دولت گذشته ایران گفت: در دولت سابق اختصاص اعتبار به بسیاری از بخش ها بر پایه کارشناسی قرار نداشت. پروژه ای برای خانه دار کردن افراد فقیر به اجرا گذاشته شد و منابع زیادی به آن اختصاص داده شد به طوری که 40 درصد حجم نقدینگی مربوط به این پروژه می شود.

سیف در ادامه گفت: ریال ایران طی 12 ماهه قبل از پیروزی روحانی در انتخابات ماه ژوئن بیش از نصف ارزش خود را از دست داد و از آن زمان تاکنون توانسته است 20 درصد ارزش خود را بازیابد. بازار ارز ایران در حال حاضر وضعیت نسبتا با ثباتی دارد. 

وی افزود: اولویت اصلی بانک مرکزی کاهش تورم و نقدینگی است هرچند اقتصاد از رکود رنج می برد. 

سیف تاکید کرد: «ایران با رکود تورمی مواجه است و سیاست های انبساطی به رشد اقتصادی کمک نمی کند».

رئیس کل بانک مرکزی ایران افزود: بانک مرکزی با هدف کاهش اثر سیاست های پولی انقباضی بر دورنمای رشد اقتصادی در نظر دارد منابع مالی را به فعالیت های تولیدی اختصاص دهد و وضعیت فضای اقتصادی را بهبود ببخشد. 

وی در مورد پیش بینی خود از وضعیت اقتصادی ایران در آینده گفت: بانک مرکزی پیش بینی می کند رشد اقتصادی ایران در سال جاری ایرانی پایین باشد و این در حالی است که در سال قبل رشد منفی 5.4 درصدی داشته است. رشد اقتصادی ایران برای سال 93 نیز ممکن است به 3 درصد برسد.

سیف از ذکر رقم دقیق ذخایر ارزی ایران خودداری کرد اما بانک مرکزی ایران در گزارش ماه جولای خود رقم ذخایر ارزی ایران را بیش از 100 میلیارد دلار اعلام کرده است. منابع غربی معتقدند ایران به دلیل تحریم ها با محدودیت در زمینه برداشت از ذخایر ارزی خود مواجه است و تنها می تواند به 20 میلیارد دلار از ذخایر ارزی خود دسترسی سریع داشته باشد.

3131

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 317350

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 11
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۶:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۱
    24 9
    آقای سیف صحبت کرد. فردا دلار 5000 تومن
  • بهمن IR ۰۶:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۱
    30 4
    اگر آقای سیف اجازه می داد ارزش ریال بیشتر از 20 درصد افزایش پیدا می کرد ولی آن سخنان تاریخی ایشان جلوی این کار را گرفت .
  • بی نام IR ۰۶:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۱
    22 6
    الان بالا نگه داشتن دلار یعنی با ثباتی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • بی نام IR ۰۷:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۱
    40 5
    آقاي سيف خواهشا اظهار نظر نفرماييد. احتمال داره ارزش ريالمان كاهش پيدا كنه.
  • سيروس A1 ۰۸:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۱
    18 3
    اين البته نظر شخصيه آقاي سيفه اونچه كه ما مي بينيم غير از نظر ايشون رو به ما نشون ميده
  • بی نام A1 ۰۹:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۱
    17 3
    چطور میشه با رشد منفی5 درصد به رشد اقتصادی برسیم امسال؟؟؟؟ شوما نزار بیشتر سقوط کنیم رشد پیشکش
  • بی نام IR ۰۹:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۱
    19 4
    آقای سیف بابا شما سکوت کنید همین شما بودید که اجازه ندادید دلار پایین بیاد مگر کسی فراموش می کند؟!
  • بی نام A1 ۰۹:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۱
    15 3
    لطفا نظر نده.
  • حسینی IR ۰۹:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۱
    28 5
    حتما این افزایش ارزش ریال ناشی از فعالیت شما بوده است آقای سیف!!! اقای روحانی بدانید که آقای سیف راه مدیر قبلی را می رود و این کار دولت شما را بی اعتبار می سازد. اقای روحانی تامین کسری بودجه دولت با بالا نگهداشتن نرخ ارز کاری اخلاقی نیست. این راحت ترین کار اما مسموم ترین کار برای اقتصاد و تولید کشور است. این روش غلطی است که دولت قبل از آن بهره ها برد. شما برای تامین کسری بودجه راضی به لگدمال شدن پول ملی نباشید. من به سیف امیدی ندارم. او یک بانکدار است و هنوز هم خود را در حد مدیر عامل بانک قبلی می داند نه رییس بانک مرکزی جمهوری اسلامی.. آقای سیف ضربه بزرگی به ما تولید کنندگان زده است و مطمئن باشید که ضربه اصلی را به اقتدار دولت شما وارد خواهد کرد.تا دیر نشده است فکری کنید.
  • نیک نژاد IR ۱۰:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۱
    3 5
    بسیار خوب
  • امیر A1 ۱۶:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۱
    2 3
    البته دلار سه هزار تومن به نفع تولید کننده است که خود صادر کننده است ..خوب است اگه قیمت دلار حدود همون سه هزار تومن باشه درصورتی که حقوق کارگر افزایش پیدا کنه ودوباره باارفتن نقدینگی بهانه نکنیم با افزایش حقوق کارگر درغیر این صورت سرمایه دار همچنان چند برابر سود میبرد