۰ نفر
۱۶ آذر ۱۳۹۲ - ۱۹:۱۵

طرح جدیدی که برای انتقال نیروی برق به فاصله چند صد کیلومتری، آن هم بدون استفاده از سیم ارائه شده ، در آینده نزدیک به کمک زلزله زدگان و طوفان زدگان خواهد آمد.

مجید جویا: سیم را می‌خواهی چکار؟ ایده‌ای برای ارسال نیروی برق به فواصل بسیار دور با استفاده لیزر و بالن، می‌تواند به تامین برق اضطراری در هر جایی که لازم باشد، کمک کند.

استفان بلنک از دانشگاه صنعتی نیوریورک می‌خواهد از بالن‌های نظامی آیروستات استفاده کند تا صدها کیلووات نیروی برق را به فواصل چند صد کیلومتری ارسال کند. در نیروگاه، انرژی در قالب پرتوی لیزر از طریق یک کابل فیبر نوری به آیروستات ارسال خواهد شد، سپس این انرژی از هوا به آیروستات دیگری در فاصله بسیار دور منتقل می‌شود. در آنجا با استفاده از یک مبدل، این پرتو لیزر به برق تبدیل شده و در پایان نیز برق تولید شده با استفاده از کابل برق به زمین خواهد رفت.

به گزارش نیوساینتیست، بلنک با اشاره به طوفان هاییان که به تازگی فیلیپین را درنوردیده، می‌گوید تامین انرژی برای مناطق مصیبت دیده می‌تواند یکی از اولین کاربردهای این سیستم باشد. وی می‌گوید: «می‌توان یک ناو هواپیمابر را به نزدیکی سواحل فیلیپین ارسال کرد، و با استفاده از از ژنراتور هسته‌ای آن برای تامین نیروی مورد نیاز ، پرتو لیزر تولید شده را به هر جایی که لازم باشد، تاباند». او قرار است ایده خود را در کنفرانسی که سال آینده در زمینه هوافضا برگزار می‌شود، ارائه کند.

هدف نهایی این طرح، انرژی خورشیدی فضایی است، که با استفاده از لیزر از مدار زمین به سطح زمین تابانده شود. به گفته رضا زکاوت از دانشگاه صنعتی میشیگان، بیشترین پیشرفت در زمینه پژوهش در این حوزه، مربوط به ژاپن است. یک پروژه 21 میلیارد دلاری ژاپنی قرار است در سی سال آینده، یک گیگاوات برق خورشیدی در فضا تولید کرده و به زمین ارسال کند.

53271

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 326438

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 15 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 11
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۹:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۶
    23 0
    از چند سال پیش ایده و طرحی شبیه همین طرح جهت امکان تقویت نیوری باطری گوشی موبایلها ارائه کرده ام که هنوز دارد در وزارت علوم خاک میخورد...!!! کوروش درخشان
  • بی نام A1 ۲۰:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۶
    4 0
    البته یک فناوری به نام nfc هم قبلا آمده بود که برای انتقال دیتا در یک محدوده مشخص و همینطور شارژ موبایل استفاده می شه، که برای شارژ وایرلس موبایل از لیرز استفاده می کنه، البته اون در محدوده مکانی کوچکه. این فناوری انرژی فضایی خورشیدی هم که شما نوشتید قراره جایگزین انرژی هسته ای در کشورهای پیشرفته بشه!
  • بی نام A1 ۲۱:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۶
    5 2
    در واقع انتقال انرژی میشه گفت نه انتقال برق. چون در مقصد دوباره باید نور دریافتی با مولد به برق تبدیل شود! خوب بجای اینهمه هزینه از پانلهای خورشیدی در مقصد استفاده شود.
    • هومن IR ۱۹:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۹
      3 1
      دوست عزیز خب اون منطقه ی طوفان زده پنل خورشیدی ب چه کاریش میاد... آفتاب نیست که :d
  • بی نام GB ۰۰:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۷
    59 4
    از همین حالا باید به فکر این روشها بود چرا که مساله انرژی است و بخش بزرگ درآمد کشور که از فروش نفت است در خطر خواهد بود.
  • بی نام IR ۰۵:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۷
    10 0
    از دانشگاه صنعتی میشگان بود امیدوارم کلیه دانشگا های صنعتی ایران هم روزی اینگونه شوند.
  • بی نام A1 ۰۷:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۷
    25 3
    دیگه انرژی هسته ای نمیخواهیم. انرژی لیزری حق مسلم ماست.
  • بی نام A1 ۰۸:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۷
    7 1
    نه جانم! ما را خواب خواهد برد.... نه حتا آب!
  • ما همه لنگی هستیم DE ۰۹:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۷
    14 2
    اگه موفقیت آمیز باشه . انقلابی نو در صنعت برق بوجود میاد.
  • پارسا IR ۰۹:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۷
    34 2
    ژاپن با هوای مرطوب و به طور نسبی سرد خودش در حال از رده خارج کردن انرژی هسته ای و گرفتن انرژی خورشیدی از فضا هست. ولی ما 80 درصد کشورمون کویری و نیمه کویری هست ولی تازه میخواهیم برق هسته ای تولید کنیم، روشی که 50 سال پیش متداول شد و الان در حال از رده خارج شدن هست. تمام کشورهایی که نیروگاه هسته ای دارند در حال جایگزینی آن با برق بادی، خورشیدی و زمین گرمایی هستند.
  • محمد A1 ۱۰:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۹
    7 0
    سلام .اين يك ايده خوبه ولي براي كشورهاي اروپايي و بعضي از كشور هاي ديگه مثل چين .ژاپن.كره و... نه واسه كشور ما كه خودش هزار تا مشكل داره