توقعات ما از دنیای فناوری اطلاعات در سال 2014

فناوری کامپیوترهای پوشیدنی، پرینت سه بعدی، دنیای پسا-پی سی یا Post-PC و محاسبات کامپیوتری مبتنی بر متن یا Contextual Computing بخشی از توقعات و اتفاقات پیش روی دنیای فناوری اطلاعات در سال 2013 است.

 

سالی که پیش رو داریم برای کسب و کارهای مبتنی بر فناوری و تکTECH، جذاب خواهد بود؛ چرا که به تعبیری شاهد تغییرات زمین ساختی در عرصه برخی مدیریت ها و رهبری ها در این حوزه خواهیم بود.

نویسندگان زد دی نت از سراسر جهان به این سوال که چه تحولاتی رخ خواهد داد، نظرات متنوعی را ابراز داشته اند که با هم خلاصه ان را در زیر می خوانیم:

لری دیگنان: ضربه محکم عصر پسا- پی سی

به عقیده من سرنوشت ویندوز 8.1 روشن خواهد شد. عذر و بهانه ها برای فروش تمام شده است. سیستم عامل ویندوز در این نسخه بهبود یافته و با این سوال مواجه می شویم که آیا مردم مانند گذشته محصولات مایکروسافت را خواهند خرید؟ آیا با خریدهای بزرگ ویندوزی روبرو می شویم؟ بالاخره این سوال در سال 2014 روشن خواهد شد. غول های فناوری باید گزارشهای روشن و دقیق خود را برای سهامداران و کاربران منتشر کنند. اما باید برای ویندوز نگران شد: کروم بوک خوب فروخته است، طرفداران مکینتاش قرص و محکم پشت سر سیستم عامل خود ایستاده اند (رایگان هم شده)، ما در عصر پسا-پی سی غرق می شویم و تنوع در سیستم عامل های پی سی و رایانه های شخصی را هر روز بیش از گذشته شاهد هستیم. آندروید را روی پی سی (در اینجا پی سی یعنی  دسکتاپ و لپ تاپ)

خداحافظی با ویندوز ایکس پی در حالی که هنوز کاربران از ان استفاده می کنند نیز ضربه دیگری به پی سی سنتی خواهد بود.

اما در سایر موارد: پرینت سه بعدی و صنعتی پرینترهای سه بعدی نزج می گیرد و وارد چرخه اصلی دنیای فناوری می شود. زنجیره تامین محکم تر می شود و انقلاب سه بعدی توسعه می باید.

اپلیکیشن های بزرگ در سطح انترپرایز با دیتاهای بزرگ سال 2014 را رونق تجاری می دهند.

کمپانی های نرم افزاری در سطح انترپرایز، کاملا در محیط کلود و رایانش ابری می روند. کمپانی ادوبی روی سرویس کلود خود Creative Cloud می رود و بحث امتیاز و لایسنس را به صورت سنتی معدوم خواهد کرد.(بدا به حال کاربران ایرانی البته)

کمپانی هایی که استراتژی کلود را دیر پذیرفته اند با استاندارد SaaS به ادغام کامل می رسند.

ایلین یوو: چین در فناوری غول تر می شود و بازیگران محلی برای عرصه بین المللی رقابت سختی با هم خواهند داشت.

موج واحد پولی مجازی بیتکوئین فراگیر تر شده و تجارت الکترونیک را متحول می کند.(هر چند مقاومتهای حکومتی ادامه دارد). چین با هوآوی و علی بابا و Xiaomi بازیگران دنیای فناوری را به چالش جدی می کشاند. بازار چین رقابتی تر می شود و سیسکو و اپل و سامسونگ برای آن سر و دست می شکنند.

سرمایه گذاری دو میلیارد دلاری هوآوی در بازار اروپا جواب خواهد داد. Xiaomi بازیگر جوان در عرصه تجارت موبایل قوی تر می شود و با 10 میلیارد دلار ارزش بازارهای بین المللی را در خواهد نوردید.

مشکل اتهام جاسوسی به شرکتهای چینی از جمله هوآوی همچنان وجود دارد.

در سال 2014 ارتباطات موسوم به ماشین به ماشین یا Machine-to-Machine و اینترنت اشیاء یا Internet of things توسعه می باید.

فناوری کامپیوترهای پوشیدنی را نیز نباید فراموش کرد و البته صاحبان تکنولوژی باید بیشتر در مورد خواسته های کاربران خود بدانند.

 

کریس داکت: سال تکه ای شدن موبایل

طرفداران تکه ای شدن فناوری با اقبال مواجه می شوند. ویندوز فون بازار بهتری را بدست می آورد، توسعه دهندگان پلتفورم اپ های بهتری را عرضه می کنند. هم زمان سیستم عامل فایرفاکس، جولا و تیزن سامسونگ سهم خود از بازار را طلب می کنند و به همین خاطر تکه تکه شدن بازار موبایل را شاهد خواهیم بود.

ماشین بخار گیم Steam Machine متعلق به Valve دنیای گیم و پی سی را متحول می کند که مبتنی بر لینوکس بوده و بسیاری از توسعه دهندگان منتظر آن هستند.

شاید مایکروسافت از دنیای گیم ناپدید شود (بحث فروش بخش ایکس باکس و ...)

استیو رنگر: فناوری کامپیوترهای پوشیدنی فاکتور اصلی 2014

امروز همه گوشی هوشمند داشته و قیمت تبلت ها کاسته شده است و سازندگان دنبال موج بعدی برای فروش هستند. عینک و ساعت و ... که به صورت فناوری پوشیدنی ظهور پیدا کرده اند حرف اصلی را در سال 2014 خواهند زد. تولید کنندگان سخت افزار تحت فشارند تا مشکل باطری را در این فناوری زودتر حل کنند.

اگر اپل بتواند iWatch خود را بدون مشکل عرضه کند، قطعا این صنعت متحول خواهد شد.(بسیاری تلاش کرده اند و نتوانسته اند. نمونه آخری آن سامسونگ است.)

 

جو بست: همه تغییرات در بخش مخابراتی

کمپانی های مخابراتی و بحث خرید و فروش آنها در سال 2014 تحول بزرگی را خواهند آفرید. E-Plus آلمان، Virgin Media در انگلیس و O2 در چک کمپانی هایی هستند که دنبال مالک جدید می گردند. EE در انگلیس و KPN در هلند دنبال خانه جدید می گردند. وودافون و AT&T نیز چیزی را مخفی نخواهند کرد. اگر سال 2013 سال ورود و توسعه LTE بود، در سال 2014 LTE-A در فرانسه و آلمان و انگلیس راه اندازی می شوند. سال 2013 سال پایان بیزینس نوکیا در اروپا بود و باید منتظر بازیگران جدید و اپراتورهای جدید در سال 2014 باشیم.

جیسون هاینر: ظهور محاسبات کامپیوتری مبتنی بر متن

تکنولوژی بیشتر از آنچه فکر می کنید، درباره شما می داند. مردمی در سال 2014 در این مورد بیشتر نگران می شوند و محاسبات مبتنی بر متن یا همان contextual computing با این نگرانی ها دامن می زند. این فناوری مثلث اطلاعات حول  و درباره شماست که از روی سرویس های دیجیتال اخذ کرده، مکان شما را می داند و تاریخچه فعالیتهای شما را در خود نگهداری می کند و آینده رفتاری شما را حدس می زند. اطلاعات ذخیره شده از شما را در مورد خودتان بکار می برد و بعد از روی سابقه رفتاری تان وقتی از یک خیابان رد می شوید به شمت پیشنهاد می دهد که به فلان رستوران بروید و فلان کار را انجام دهید و ... یعنی بیشتر از شما درباره شما می داند و از روی اطلاعات جمع آوری شده رفتار شما را تنظیم می کند.

پرچم چنین تکنولوژی ای در سال 2013 در دستان Google Now  بوده و اندروید ابداع کش، سال 2014 بدجوری این موضوع را شکل و شمایل خواهد داد.

 

 

دنیای PC ، دنیای پسا PC ؛ دنیای بعدی چیست و متعلق به کیست؟

 

 

منبع: زد دی نت

56502 

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 329355

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 7 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 11
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۹:۲۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۴
    39 0
    تنها توقع ما از دنیای فناوری اطلاعات در سال 2014 و بعد از آن و کلا همیشه، کاهش قیمتهاست
    • بی نام US ۰۶:۱۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۵
      11 0
      نمی‌دانم چرا اما به محض این‌که واژه فناوری اطلاعات را می‌شنوم کلمه دلار هم در ذهنم می‌آید و این‌که یک فرد ایرانی باید حقوق دو ماه خود را بدهد تا رایانه‌ای درخور بیابد اما یک خارجی با نصف حقوق خود. امان از دلار.
    • بی نام A1 ۲۰:۱۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۵
      6 0
      توقع ما ارائه شتر در مسیر بی آر تی به جای استفاه از تکنولوژی اتوبوسه . اینترنت باید قطع بشه تا تکلیف روشن بشه . اینطوری حداقل ماهی 20-30 تومن پول مفت به این مخابرات نمیدیم . لطفآ موبایل و تلفن و اس ام اس و ام ام اس و .. هم قطع کنین
  • جوکر A1 ۱۹:۴۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۴
    14 0
    برای ما که فرقی نداره .ما میگردیم ببینیم چی جدید یاد فیلتر کنم و ...
  • ندا A1 ۲۰:۰۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۴
    11 0
    100 سال با این توقعات فاصله داریم با این سرعت رووووویایی اینترنتمون
  • کارشناس آی تی IR ۲۰:۰۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۴
    12 0
    بد نیست آقایون هم سری به این مقاله بزنن تا ببینن هر لحظه چقدر داریم به فناوری های روز فاصله می گیریم و دور می شویم از اونها. جای تاسف دارد که چه کسانی مدیران آی تی این مملکت شده اند. تاسف عمیق
  • بی نام IR ۲۱:۲۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۴
    8 0
    منتظر گوشی های قابل انعطاف سامسونگ هستیم.فکر کن گوشی رو تا کنی بذاری تو جیبت :)
    • بی نام A1 ۱۷:۲۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۵
      5 1
      دمپایی پلاستیکی تاشو :))
    • بی نام IR ۰۹:۲۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۶
      3 2
      این اقایی که گفته دمپایی ، شما بهتره بری با ایفون خشخشی رنگ پریدت کار کنی که همین پلاستیک اپل رو به زمین زده :))
  • بی نام A1 ۱۷:۲۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۵
    6 0
    "امروز همه گوشی هوشمند داشته و قیمت تبلت ها کاسته شده است" خوش بحالشان، ما که جزء همه حساب نمیشیم!
  • من IR ۱۵:۰۹ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۱
    2 0
    توقع زيادي نداريم، فقط لطفا يكم وقتش رو زيادتر كنن