5,000,000 دلار، ضرر و زیان خروج هر نخبه از کشور

هشتمین جشنواره مکانیک دانشگاه صنعتی شریف، صبح امروز آغاز شد و معاون علمی و فناوری رییس جمهور مهمان ویژه جشنواره بود.

ایسنا نوشت:

هشتمین جشنواره مکانیک دانشگاه صنعتی شریف، صبح امروز با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهور آغاز شد.

دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رییس جمهور در مراسم افتتاحیه هشتمین جشنواره مکانیک دانشگاه صنعتی شریف در سالن جابر بن حیان این دانشگاه گفت: دانشگاه صنعتی شریف و دانشکده مکانیک این دانشگاه همانند خانه من است و زمانی که برای این جشنواره دعوت شدم با طیب خاطر پذیرفتم و خوشحالم که بین اساتید خودم، دانشجویانم و دیگر همراهان همیشگی‌ام حضور پیدا میکنم.

وی خاطرنشان کرد: پیرو سخنانی که رئیس دولت تدبیر و امید در دانشگاه شهید بهشتی داشتند لازم است کمک‌هایمان به دانشگاه‌ها را از حالت کمی در آورده و به حالت کیفی تبدیل کنیم که این اتفاق قطعا درسیاست‌های کلی دولت یازدهم به وقوع خواهد پیوست و ما نیز بر آن پایبندیم.

ستاری با بیان اینکه به عنوان معاون علمی و فناوری رییس جمهور آماده هرگونه حمایت و همکاری لازم برای تکمیل و راه اندازی مراکز رشد و پارک فناوری دانشگاه صنعتی شریف است، اظهار داشت: گرچه هزینه‌های مورد نیاز برای راه‌اندازی پارک فناوری دانشگاه صنعتی شریف بسیار سنگین است ولی به طور حتم با توجه به جایگاه این دانشگاه در عرصه‌های علمی و فناوری و لزوم توجه به اهمیت اساتید، فارغ‌التحصیلان و دانشجویانی که به طور عمده از استعدادهای برتر کشور هستند ارزش آن را دارد که معاونت علمی وفناوری بتواند سرمایه‌گذاری‌های مناسبی برای راه‌اندازی این پارک جذب کند.

راه‌اندازی حلقه واسط ارتباط صنعت و دانشگاه

وی به کمک‌های معاونت علمی و فناوری به دانشگاه های نخبه‌پرور اشاره کرد و گفت: این دانشگاه‌ها باید مورد حمایت همه جانبه قرار بگیرند تا بتوانند حلقه‌های واسط بین صنعت و دانشگاه‌ که برای تجاری سازی لازم است را راه‌اندازی کنند.

رییس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اینکه در حال حاضر حدود هزار و 600 استعداد برتر تحت پوشش بنیاد ملی نخبگان در دانشگاه صنعتی شریف در حال تحصیل هستند، گفت: یکی از تغییراتی که در این چندماه اخیر انجام داده ایم این است که تمامی حمایت‌ها و کمک‌های بنیاد ملی نخبگان را از حالت فرد محور به دانشگاه محور تبدیل کرده‌ایم تا برای ایجاد یک جریان حمایتی و توانمندسازی نخبگان مورد استفاده قرار بگیرد. در این راستا نیاز است ضمانت‌نامه‌های لازم برای تجاری سازی، کمک‌های مالی و حتی صندوق‌های VC(صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطر پذیر) در دانشگاه‌های نخبه پرور و مستعد توسعه پیدا کنند.

حمایت همه جانبه از اساتید پیشرو در تفکر اقتصاد دانش‌بنیان

ستاری با اشاره به اساتید دانشگاهی که پیشرو در تفکر اقتصاد دانش بنیان هستند، گفت: معاونت علمی و فناوری آماده هرگونه حمایت از این اساتید است تا بتوانند شرکت‌های دانش بنیان خود را تاسیس کنند و مشکلات‌شان را از نظر مالی و یا نیازشان به صندوق‌های حمایتی را برطرف کند.

دبیر هیات امنای صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: اساتید دارای تفکر دانش بنیان می‌توانند حجم اشتغال را توسعه دهند و به این ترتیب از خروج فارغ‌التحصیلان نخبه جلوگیری کنند. چنانچه اغلب کسانی که از کشور خارج شده‌اند نیز اگر در کشور یا نزدیکی محل تحصیل‌شان در دانشگاه‌ها زمینه‌ای برای جذب آنها وجود داشت هرگز کشور را ترک نمی‌کردند.

رییس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اینکه قیمت بهره‌برداری یک دانشجوی نخبه در نرخ‌های بین‌المللی چهار تا پنج میلیون دلار است، تصریح کرد: باید محیطی فراهم کنیم تا این دانشجویان از کشور خارج نشوند یا اگر برای ادامه تحصیل از کشور خارج شدند پس از پایان دوره تحصیل به کشور بازگردند.

دکتر ستاری ابراز امیدواری کرد که بنیاد ملی نخبگان بتواند در آینده نزدیک روشی را برای توانمندسازی نخبگان جایگزین پرداخت حقوق ماهیانه به آنها انجام دهد و اظهار داشت: نباید اینطور باشد که از سویی بنیاد ملی نخبگان به آنها یک مقرری ماهیانه‌ بدهد و از سوی دیگر برخی از آنان خدایی نکرده احساس مسئولیتی نسبت به جامعه نداشته باشند بنایراین حمایت‌ها، کمک‌ها و احساس مسئولیت‌ها باید دوطرفه باشد.

دانشگاه‌ها نیز باید بتوانند وارد مقوله سرمایه‌گذاری‌های خطر پذیر شوند

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور گفت: در سال‌های آینده اینگونه جشنواره‌های مهم و اصلی که در دانشگاه‌ صنعتی شریف است با حمایت‌هایی که صورت خواهد گرفت به گونه‌ای برگزار شود که تمامی ابعاد زنجیره دانشگاه و صنعت در آن دیده شود و تا آن زمان بتوانیم صندوق‌های حمایتی را چه ازطریق کریدورهای تجاری سازی بیرون دانشگاه و چه از طریق کریدورهای تجاری سازیی که در داخل دانشگاه شکل خواهند گرفت، حمایت کنیم و صندوق‌های حمایتی در داخل دانشگاه نیز آنقدر تقویت شوند تا بتوانند وارد مقوله سرمایه‌گذاری‌های خطر پذیر شوند.

ستاری در پایان ابراز امیدواری کرد دانشکده مکانیک دانشگاه صنعتی شریف بتواند با برنامه‌ریزی، هماهنگی و همکاری اساتید و فارغ‌التحصیلان مجرب و کاردان پیشرو تفکر و حرکت اقتصاد دانش‌بنیان در آینده نزدیک گردد.

دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف از سال 1385 هر ساله اقدام به برگزاری جشنواره‌ای تحت عنوان «جشنواره صنعتی مکانیک شریف» می‌کند که هدف آن بهبود و تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه و آشنایی دانشجویان با صنعت مکانیک از طریق حضور صنایع مختلف در نمایشگاه و معرفی فعالیت‌ها و محصولات خود به دانشگاهیان، شرکت در کارگاه‌های آموزشی مرتبط، حضور در نشست‌های علمی فناورانه، فراهم کردن فضایی برای ارتباط مدیران صنعتی موفق با دانشجویان و استادان دانشگاه، تلاش در جهت حل بخشی از مشکلات صنایع و اهدافی از این دست است.

امسال نیز این دانشکده پس از برگزاری هفت دوره‌ی موفق، هشتمین جشنواره صنعتی مکانیک شریف را آغاز کرد

5353

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 339090

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 13 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 28
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مهدی IR ۱۴:۵۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۸
    85 2
    همه اینارو خوندم فقط من خودم دیروز در بنیاد نخبگان شاهد ضایع شدن حق یک نخبه بودم خودشم گفت که میره . همه دیدن حرف حق میزنه ولی خب حقش رو بهش ندادن
    • بی نام A1 ۱۶:۳۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۸
      31 73
      این که هر کس میره خارج از کشور رو بهش لقب نخبه بدیم اشتباهه محضه ...
    • بی نام IR ۱۷:۳۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۸
      49 1
      در جواب بی نام: آقای مهدی گفتند که در بنیاد نخبگان این اتفاق افتاده. بنابراین ایشون به صرف اینکه اون فرد می خواسته بره خارج از کشور ایشون رو نخبه خطاب نکرده اند!!
    • بی نام A1 ۱۷:۴۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۸
      14 0
      نوش جان!
    • آنلاین IR ۱۹:۴۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۸
      9 42
      یکی میگفت : "از کشورت نپرس برای تو چکار کرده از خودت بپرس برای کشورت چکار کردی." بعضیها خیلی راحت فقط به فکر رفتن هستند، حقشونه که برای زندگیشون تصمیم بگیرند ولی لطفا همه چیز را نیندازند گردن شرایط و بقیه.
  • مهرداد A1 ۱۵:۰۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۸
    55 1
    مگر برای کسی مهم است؟ عملکرد نشان می دهد که اصلا برای کسی مهم نیست..
  • بی نام A1 ۱۵:۰۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۸
    55 0
    زیرساخت‌ها اگر درست بشن و انتخاب‌ها بر اساس شایسته سالاری باشه و نه روابط و گزینش‌های خاص، مطمئنا بسیاری از این نخبگان خارج نمی‌شوند.
  • بی نام A1 ۱۵:۱۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۸
    69 1
    به دلایلی در ایران نماندم و در خارج مشغول به کار و ادامه درسم شدم . راضی هستم ، ولی گاهی غصه میخورم که چرا برای کشورم کاری نمیکنم ، و به یاد می آورم که در کشور خودم خیلی ها تحمل دیدن یک آدم قوی تر یا موفق را ندارند ، تحمل خوشحالی دیگری را ندارند ...
  • بی نام A1 ۱۵:۲۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۸
    5 48
    هر کس قصد ادامه تحصیل در خارج از کشور را دارد فقط کافی ده دقیقه این وبلاگ را مطالعه کنید. از رفتن به خارج از کشور منصرف خواهید شد.من از رفتن به خارج منصرف شدم. www.tahsiil.blogfa.com
    • بی نام JO ۱۷:۲۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۸
      30 3
      نمی خوام بگم تحصیل در خارج از کشور حتما خوب هست اما این خیلی اشتباه بزرگی هست که بخواهیم تصمیمات مهم زندگیمون رو بنا بر نوشته های یک سایت، وبلاگ یا سخن شخصی بگیریم.
    • بی نام A1 ۰۸:۰۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۳۰
      2 5
      اره راست میگی خارج فقط مال یه عده ثروتمند هست کلا زندگی کردن در کشور های اروپایی فقط برای یه عده ثروتمند تو دنیاست که معلوم نیست پولشون رو از اختلاس یا هزار جور راه کثیف بدست اوردند مثل خاوری مثل ابراموویچ مافیای روسی و هزار جور راههای کثیف دیگه مردم فقیر کشورهای جهان سوم هم توی کشورشون باید خوار و ذلیل بشوند هم در خارج کشورشون انوقت اون افرادی که مسبب این فجایع هستند در قصرها زندگی کنند در اروپا سرمایه گذاری کنند و فرزندانشون در اکسفورد و هاروارد تحصیل کنند من یک در خواست از ثروتمندان و قدرتمندان دنیا دارند شما زندگی بسیاری از مردم دنیا رو جهنم کردید خوب یه دفعه اونها رو خلاص بکنید تا چه حد زجر بکشن فقط سانسور نکن
  • مصطفی IR ۱۵:۲۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۸
    38 0
    از یه نعمتی که خدا بهمون داده خیلی خوب استفاده می کنیم! قدرت تکلم خوبی داریم ماشالله! حرف و عمل فرقشون 180 درجس!
  • بی نام A1 ۱۷:۴۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۸
    15 0
    سالهاست كه با تعريف جناحي و تعصبي تعهد، باعث فرار نخبگان مي شويم. از سوي ديگر ضعف عميق مديريتي در جوامع علمي و صنعتي مانند جامعه ريخته گران، مهندسان و غيره سبب مي شود كه ارتباط ميان دانشگاه و صنعت به شدت ضعيف شود و تازه فارغ التحصيلاني كه به فضاي كار مي روند به قدري از بيكاري يا محيط هاي نامرتبط فضاي كاري ناراضي باشند كه به فكر فرار مي افتند. با آنكه بسياري عاشق وطنشان هستند ولي چاره اي برايشان نمي ماند.
  • بی نام IR ۱۸:۲۰ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۸
    24 10
    من نخبه نیستم اما یک متخصص صنعت برق با 20 سال تجربه هستم.اسفند 88 همه کارهایم را برای مهاجرت به کانادا انجام دادم و ویزای ورود را نیز گرفتم.اما با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید از رفتن از کشورم منصرف شدم و ماندم تا در کشورم به خدمت ادامه دهم.این را نوشتم که بدانید وجود امید در دل متخصصان و نخبگان مانع از مهاجرت آنان می شود اما دادن کشور به دست مردانی مانند دولتمردان نهم و دهم همه را فراری خواهد داد.
  • قاسمی A1 ۱۸:۴۰ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۸
    26 1
    برای یک نخبه 5 میلیون دلار هزینه می کنیم، وقتی جا وظرفیت استفاده از آن را نداریم چکار باید کرد. مسافر کشی کنند؟ نه خودرو سازی ،نه مخابرات ، نه های تک و نه هیج جای دیگر نیاز به این همه فارغ التحصیل که برخی هم نخبه هستند ندارد.
  • عالی محمودی خوزستان A1 ۱۹:۱۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۸
    23 1
    اگه رفتن بد بود تا حالا یکی از نخبه برگشته بود و کامران نجف زاده مصاحبه مفصلی با او ترتیب داده بود... در ضمن تمام المپیلدی های سالهای قبل و بازنشستگان رفته اند... من یک مدرس دانشگاه هستم ودر رویای رفتن...
  • بی نام A1 ۲۰:۰۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۸
    11 0
    این رقم ها از کجا درمیاد................حالا این نخبه ها داخل باشند کجا جا دارن ...............دانشگاه یا راننده تاکسی
  • بی نام IR ۲۰:۲۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۸
    21 1
    فعلا دور دور پخمه ها است
  • sbr A1 ۲۰:۲۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۸
    20 0
    نکنه میخواهید نخبه ها رو با فلش 2 گیگ نگه دارید؟؟؟؟؟؟؟؟ واقعا جای تاسف داره که
  • بی نام IR ۰۴:۵۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۹
    18 0
    فارغ التحصيل دانشگاه شريف هستم در شركت خودروسازي مشغول به كار هستم شايد براي شما جالب باشد كه معاونت مرتبط با حوزه ما كه بعد از استخدام ليسانس خود را گرفت 7 برابر من حقوق ميگيرد (بدون محاسبه مزايا و پاداش مديريت انتهاي سال) من خودم را شخصا انسان احمقي مي بينم شما چطور؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • آرش A1 ۰۶:۰۰ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۹
    3 8
    من اینجاریشه در خاکم/ من ایجا عاشق این خاک اگر آلوده یا پاکم/ من اینجاتا نفس باقیست میمانم!/ من از اینجا چه میخواهم نمیدانم...!
  • امید IR ۰۸:۲۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۹
    9 0
    تن و جان گویندگان mpt سالم باشه چرا اوقات این عزیزان نخبه که بدیهی ترین مسائل رشته ای که با کمک رانت مدارک تقلبی دانشگاههای دولتی گرفته اند را آزرده می سازید. نخبه های مملکت این ها هستند. نه آن کسانی که با سختی و مشقت بسیار و قانونی و مشروع به مدارج بالای تحصیلی می رسند.
  • بی نام A1 ۱۱:۱۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۹
    17 1
    اگر نخبه واقعا نخبه باشد باید برود چون اینجا نه کار برایش هست و نه حرمت انسانی !!!!!!!!!!!!!!!
  • بی نام IR ۰۹:۵۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۳۰
    3 0
    بمونن که چیکار کنن.هرز برن؟تا زمانیکه ما مراکز تحقیقاتی قوی و در همه زمینه ها در همه سازمانهای دولتی و خصوصی نداشته باشیم.فکر موندن نخبگان اشتباه هست.ما فقط شعار پیشرفت میدیم و لی عملا برای پیشرفت تکنولوژی در این کشور کاری نمی کنیم.
    • Test ۱۷:۱۶ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۲
      0 2
      Test
  • بی نام IR ۱۱:۲۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۳۰
    9 0
    بابا 5 میلیون دلار منو بدید من می مونم همین جا اصلا شیشه ماشین پاک می کنم
  • معین IR ۱۷:۴۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۹
    1 5
    به تمام دوستان عزیز به عنوان یه برادر کوچکتر توصیه میکنم که نگاهی به تاریخ ایران و تفاوتش با تاریخ اروپا بندازن...متاسفانه کسی به این نکته دقت نمیکنه که اروپا نزدیک به 300 سال سابقه در ضمینه دموکراسی و به وجود آمدن انقلاب صنعتی داره واون وقت ما کشوری هستیم که تازه 35 سال انقلاب کردیم تازه اونم فقط انقلاب زبانی نه انقلاب در تمام ضمینه ها و توقع پیشرفت داریم...تا زمانیکه تمام جوانان و بزرگسال های ما از اول زندگیشون هدف گذاریشون رفتن به اروپا باشه این مملک یشرفت نمیکنه و رنگ آدم هایی مـثله مصدق و بقیه انسانهای آزادیخواه مانند ستارخان و باقرخان نمیبینه...به جایه هوز خورده گرفتن به مملکت و حکومت یکم نگاه به آمار بندازین..مردمی که میانگین 22 دقیقه کار میکنن به جایی نمیرسن....
  • بی نام IR ۰۴:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۵/۱۸
    3 0
    تا زمانيكه نالايق ها سركارن ودزدان وچپاولگران بيت المال ازادن و 600 نفر 80 ميليارد دلار 700 تومني را به اسم وام ميگيرن و پس نميدن و اعلام كردن اسمشونم جرم محسوب ميشه به جايي نمي رسيم.