۱۱ نفر
۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۰۲:۵۰

به نظر می‌رسد که دارویی که از پنهان شدن تومورها از سیستم ایمنی جلوگیری می‌کند، به طور قابل توجهی درصد زنده ماندن افراد مبتلا به یکی از انواع سرطان ریه را افزایش می‌دهد.

مجید جویا: یکی دیگر از سنگرهای سرطان فتح شد. به نظر می‌رسد دارویی که از پنهان شدن تومورها از سیستم ایمنی جلوگیری می‌کند، به طور قابل توجهی درصد زنده ماندن افراد مبتلا به یکی از انواع سرطان ریه را افزایش می‌دهد. در حالی که تا پیش از این کمتر کسی از این نوع سرطان جان سالم به در می‌برد (جز اینکه تومور قبل از پخش شدن با عمل جراحی برداشته می شد) به نظر می‌رسد تومورهای برخی از افراد مبتلا به سرطان که از این دارو استفاده کرده‌اند، به طور کامل ناپدید شده است.

به گزارش نیوساینتیست، سرطان ریه یکی از مرگبارترین انواع سرطان است و در سراسر جهان روزانه چهار هزار نفر بر اثر این بیماری جان خود را از دست می‌دهند. تنها 15 درصد از آنهایی که این سرطان در آنها تشخیص داده شده است ، بیش از5 سال زنده می‌مانند، که در مقایسه با آمار 89 درصدی مبتلایان به سرطان پستان، رقمی بسیار ناچیز است.

بسیاری از سرطان‌های معمولی سیستم ایمنی بدن را از کار می‌اندازند و به این ترتیب مانع از آشکار شدن خود می‌شوند. این روش می‌تواند به جای هدف‌گیری تومورها با تخریب آنها از طریق تابش و شیمی درمانی، راه‌هایی برای دوباره فعال کردن سیستم ایمنی پیدا کند تا بدن سلول‌های سرطانی را خودش تخریب کند و این بیماری را درمان کند.

داروی طراحی شده برای انجام این کار نیولوماب نام دارد و روی 129 نفر که به درمان‌های دیگر پاسخ نداده بودند، آزمایش شد. این گروه مبتلا به سرطان سلول‌های بزرگ ریه بودند (که به آن NSCLC گفته می‌شود) که معمول‌ترین شکل بیماری است و تقریبا 85 درصد از کل موارد ابتلا را به خود اختصاص می‌دهد. شرکت کنندگان در یک بازه حداثر 96 ماهه، 1 ،3 یا 10 میلی‌گرم از نیولوماب را به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن به طور روزانه دریافت کردند.

بیداری سیستم ایمنی

یکی از شیوه‌های پنهان شدن سلول‌های سرطانی از سیستم ایمنی بدن، به وسیله برهمکنش با مولکولی روی سطح سلول‌های سفید است که PD-1 نامیده می‌شود. نیولوماب جلوی PD-1 را می‌گیرد، در نتیجه سلول‌های تومور نمی‌توانند با آن برهمکنش داشته باشند. این امر دوباره سیستم ایمنی را بیدار می‌کند و به آن امکان می‌دهد که به سلول‌های سرطانی حمله کند.

نرخ نجات متوسط 2 ساله بیمارانی که از نیولوماب استفاده می‌کنند، دو برابر بیمارانی است که با روش‌های معمول دیگر درمان می‌شوند. مایکل جیوردانو رئیس بخش توسعه انکولوژی در بریستول- مایرز اسکویب (که شرکت تولید کننده این دارو است) می‌گوید: «ما دریافتیم که از هر چهار بیمار، یکی از انها دست کم دو سال زنده می‌ماند، که در مقایسه با رقم یکی از هر 10 نفر در روش‌های شیمی درمانی معمولی، عدد قابل ملاحظه‌ای است».

نتایج این تحقیق در آستانه کنگره سالیانه انجمن آنکولوژی بالینی امریکا، که قرار است در دهه اول خرداد در شیکاگو برگزار شود، منتشر شد. یک آزمایش بزرگ‌تر با شرکت 500 داوطلب در حال برنامه‌ریزی است.

آزمایش مستقل دیگری با شرکت 20 نفر داوطلب به این منظور انجام گرفت که مشخص شود چرا برخی از افراد به نیولوماب بهتر از افراد دیگر پاسخ می‌دهند. افرادی که مولکولی به نام PD-L1 در تومورهایشان داشتند به میزان قابل توجهی پاسخ بهتری نسبت به بقیه بیماران نشان می‌دادند. جیوردانو می گوید: «این یافته بسیار مهمی است زیرا اگر بیماران PD-L1 را داشته باشند، احتمال پاسخ به درمان به طور قابل ملاحظه‌ای بالا می‌رود».

ملانوما

سال گذشته گزارش شده بود که نیولوماب اثر قابل توجهی در بهبود چشمگیر افراد مبتلا به ملانوم بدخیم، نشان می‌دهد. سه سال پیش، 107 بیمار که به هیچ درمان دیگری پاسخ نداده بودند، به عنوان آخرین راه حل با نیولوماب درمان شدند. 48 درصد آنها بیش از 2 سال زنده ماندند و 41 درصد هم هنوز بعد از سه سال زنده‌اند. جیوردانو می گوید: «ما از صفر درصدی که بیشتر از سه سال زنده می‌مانند به 40 درصد رسیدیم. این سند بسیار روشنی است از ارزش درمان‌های مبتنی بر سیستم ایمنی».

ترکیب نیولوماب با داروی دیگری به نام ایپیلیموماب (که آن هم سیستم ایمنی را درگیر می‌کند) در بریستول مایر اسکوییب تولید شده است که به خوبی روی سرطان کلیه که به اندام‌های دیگر هم سرایت کرده، اثر می‌گذارد.

نیولوماب تنها داروی نیست که برای سرطان ریه ازمایش شده است. شرکت دارویی مرک نتایج جدید آزمایش‌هایی از دارویی با کد MK-347 را ارائه خواهد نمود، و شرکت روشه هم داده‌های آزمایشی را در مورد چگونگی عملکرد یک عامل دیگر درمان‌گر سیستم ایمنی به نام MPDL3280A را در افرادی که مبتلا به سرطان مثانه هستند، منتشر خواهد کرد.

مگی کالاگان از مرکز سرطان شناسی یادبود سولان کترینگ نیویورک، که در این تحقیق نقشی نداشته می‌گوید: «نتایج حاصله از این تحقیقات مدرک دیگری را برای اثبات اینکه که درمان از طریق سیستم ایمنی نقش مهم و روزافزونی در انتخاب‌های درمانی سرطان دارد، عرضه خواهد کرد».

پیتر جانسون، رئیس بخش بالینی مرکز تحقیقات سرطان انگلستان می گوید: «این نتایج به شواهد رو به گسترشی افزوده خواهند شد که بیان می‌دارند باز کردن قفل‌های سیستم ایمنی بدن، اثر شگرفی بر سرطان دارد». او اشاره می‌کند که سلول‌هی سرطانی می‌توانند رشد کنند و داروهایی که جهش‌های خاصی را هدف گرفته‌اند شکست دهند، ولی سیستم ایمنی می‌تواند رشد کند و همگام با سرطان پیش برود. او می‌گوید: «اگر سیستم ایمنی بدنتان درست کار کند، می‌تواند همه جا دنبال تومور بگردد و آن را پیدا کند».

۵۳۲۷۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 355768

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 11 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 28
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۳:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۹
    73 1
    خدارو شکر...خدا به همه مریضای صعب العلاج شفا عنایت کنه...خوشحال شدم از این که این خبر رو خوندم
  • فردوس توسی A1 ۰۴:۰۴ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۹
    27 1
    خداروشکر
  • رادين IR ۰۴:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۹
    خدا رو شكر. مرگ بر امريكا
    • امین A1 ۱۷:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۹
      96 4
      به نکته ریزی اشاره کردی ولی مردم نگرفتن و منفی دادن بهت فکر کردن جدی میگی
    • محمدجواد DE ۱۱:۰۵ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۳
      5 8
      خداروشکر ان شاءاللّٰه با ظهور آقا امام زمان عج همه بیماری ها برطرف شود همچنین آمریکا باعث تولید سیگار و مواد مختلف هست که همه این ها باعث ایجاد هر سرطانی میشوند
  • عشقم دايي IR ۰۴:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۹
    48 3
    خدا رو شكر به اميد روزيكه تموم بيماريها درمان بشه دست تك تك محققان رو به گرمي ميفشارم و خسته نباشيد ميگم بهشون
  • بی نام IR ۰۵:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۹
    16 14
    خب الان اينو گذاشتين كه هم سيگار گرون ميشه هم سيگاري زياد
  • عباس IR ۰۶:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۹
    103 4
    تا این داروها وارد بازار مصرف ایران بشه سه نسل از ما فوت شدند از همه جا مظلومن این مردم
  • بی نام A1 ۰۷:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۹
    12 3
    ان شالله
  • بی نام A1 ۰۷:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۹
    32 6
    خدارو شکرزندایی من سرطان ریه داشت به رحمت خدا رفت بنده خدا
  • بی نام A1 ۰۸:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۹
    107 1
    خدا رو شکر امیدوارم روزی برسه که در دسترس همه قرار بگیره و مرگی برای بیماری سرطان نداشته باشیم
  • مراد بیک A1 ۱۲:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۹
    11 18
    آدم فقط استخونهاش سالم باشه سرطان جزعیه.
  • امین A1 ۱۷:۵۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۹
    63 2
    من خودم چهار سال پیش سرطان ریه لنفوم گرفتم خیلی سخت بود ولی کم نیاوردم و بعد از شیمی درمانی و پرتو درمانی و یه عمل خوب شدم و الان سه ساله به طور کامل خوب شدم و تازه باشگاه هم میرم و از لحاظ جسمانی از افراد عادی هم خیلی بهترم و دکتر ها گفتن که احتمال بازگشت صفر شده. از تمام دانشمندان دنیا و پزشکان کشورم به خصوص دکتر منصور حاج کریم رییس بیمارستان ولیعصر زنجان ممنونم.
    • بی نام IR ۱۲:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۲
      20 1
      خدا را شکر، امیدوارم همیشه سالم باشید... اما این داروی جدید این طور که اینجا نوشته مربوط به آن بخش از سرطان های ریه است که تا کنون درمان پذیر نبوده .الان هم درمان های کنونی بسیار گران و هزینه بر است امیدوارم با پیشرفت تکنولوژی هزینه درمان سرطان کاهش پیدا کند.
    • زهرا A1 ۱۶:۰۴ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۲
      3 0
      خدارو شکر . ان شاء الله همه آدما بیماری هاشون خوب شه و بقیه آدما هم همیشه سلامت باشن
  • iraj IR ۱۹:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۹
    37 0
    با آرزوي سلامتي همه بيماران سرطاني و بازگشت شادي به كانون خانوادهايشان
  • بی نام IR ۰۳:۳۹ - ۱۳۹۳/۰۲/۳۰
    15 63
    یا من اسمه دواء وذکره شفاء
  • بی نام A1 ۱۰:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۲/۳۱
    54 2
    خدایی دست این محققان آمریکایی و انگلیسی درد نکنه. نبودن، الان جمعیت دنیا 7 تا کفن پوسونده بود.
    • بی نام IR ۰۹:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۹
      8 2
      از ابوعلی سینا تشکر می کنم که اینهمه شاگرد داره
  • بی نام A1 ۰۴:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۳
    12 2
    درود بر مایکل جیوردانو و همکارانش. انسان های با ایمان یعنی این. خدمت گذار به معنای واقعی. البته در این هم ازاین انسانها کم نبودند و نیستند ولی به لطف برخی ها پرواز کردند
  • احسان A1 ۱۸:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
    7 5
    حالا که والتر وایت مرده این دارو رو می سازید؟ نوش دارو بعد از مرگ والتر؟
  • بی نام A1 ۱۵:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۰
    13 1
    ای کاش 20 سال پیش کشف شده بود آخه پدرم در آن سال ها به خاطر سرطان ریه رفت خدا همه رفتگان تان را رحمت کند چه زجری کشیدیم توی آن دوران جنگ و بی بضاعتی
  • ناهید A1 ۲۱:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۸/۱۵
    22 2
    برای پدر بچه هام دعا کنید سرطان ریه از نوع سلولهای کوچک داره الآن بستریه متاستاز کرده
  • لیلا A1 ۱۴:۴۹ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۴
    17 1
    مامان من سرطلان سینه داشت الان متاستاژ کرده سرطان ریه گرفته خیلی ناراحت هست میگه از مرگ نمیترسم ولی خیلی ارزوها دارم تو رو خدا براش دعا کنید .
    • بی نام IR ۰۸:۵۲ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۴
      3 0
      ان شاالله به حق فاطمه زهرا خدا شفاشون بده تو را خدا برا عمو منم دعا کنید تو کارخونه لاستیک سازی کار میکرده اونجا به خاطر مواد شیمیایی و بخاطر اینکه هیچ نظارتی نبوده سرطان ریه گرفته تو را خدا اگه دکتر خوب سراغ دارید و راهکار درمانی خاصی دارید بگویید
  • سمیرا RU ۱۰:۰۷ - ۱۳۹۵/۱۲/۱۲
    2 1
    مامان منم تو عکس رادیولوژی لکه دیدن گفتن باید بره سی تی اسکن...خیلی میترسم...به دنبال دوتا سرماخوردگی و انفولانزا سرفه میکنه و تنگی نفس گرفته ...هر چند عمل قلب باز هم داشتن ....تو نت سرچ کردم دیدم علائم سرطان ریه هم همینه...تا روزی ک جواب سی تی بگیره منم میمیرم و زنده میشم...تو عکس رادیولوژی دوسال پیشش که چیزی نبود
  • بی نام A1 ۱۸:۲۳ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۵
    10 0
    تو رو خدا واسه پدرم دعا کنید. سرطان ریه داره از نوع بدخیم. روزی هزار بار میمیرم
    • زهرا A1 ۱۶:۰۵ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۲
      4 1
      ان شاء الله خدا بهش سلامتی بده . به نظر من دکتر طب سنتی هم در کنار درمان هاش بره بهتره