پرداخت کارمزد به عهده کیست؟/اولین شایعه بانکی سال تکذیب شد

اولین شایعه بانکی با مضمون دریافت مالیات بر ارزش افزوده از روی خرید کارتی همزمان با تشکیل کارگروه تعیین کارمزد برای تراکنش های الکترونیکی منتشر شد.

مریم یعقوبی

سال گذشته بازار شایعات بانکی در رسانه های مجازی و مکتوب به شدت گرم بود. امسال اما بعد از گذشت 4 ماه ازآغاز سال اولین شایعه بانکی در شبکه های مجازی رونمایی شد. شایعاتی که در مدت زمان کوتاهی بی اساس بودن آنها بر ناشر خبر و خواننده ثابت شده و تنها اثری که داشته بی اعتمادی به موضوع خبر و رسانه بود.

شبکه های اجتماعی که این روزها به عنوان منابع خبری مویرگی در بین اقشار مردم شناخته شده اند در چند روز گذشته اخباری را منتشر کرده اند مبنی بر اخذ 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده آنهم با خرید کارتی!

در متن این پیام‌ آمده است: «از ابتدای مرداد ماه دیگر با عابر بانک خود از مغازه ها خرید مستقیم انجام ندهید چرا که به ازای هر خرید، 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده از شما کسر شده و به خزانه دولت واریز می شود.»

گفتنی است با کمی دقت در محتوای این اخبار میتوان به شایعه بودن آنها پی برد به طور مثال به فرض درست بودن اخذ مالیات بر ارزش افزوده در خرید کارتی، ارتباط این مالیات بر ارزش افزوده که در قانون برای خدمات و کالاها تعریف شده است با اختلاس چیست؟

ناصر حکیمی درباره این شایعه تلگرامی گفت: « این خبر از اساس دروغ است البته به صورت سیستماتیک و از نظر فنی امکان اتصال سامانه های مالیاتی به سامانه های پرداخت وجود دارد. اما تا کنون هیچ اقدامی در این رابطه نه از طرف سازمان امور مالیاتی و نه از طرف بانک مرکزی انجام نگرفته است و چنین برنامه ای هم در دستور کار نیست»

وی در مورد تاخیر در سیکل تسویه اظهار کرد: «قرار است بزودی تغییراتی در نظام کارمزد ایجاد شود که در آن صورت سیکل تسویه  به عنوان ابزاری برای این منظور خواهد بود.»

کارمزد تراکنش های الکترونیکی که از سال گذشته در دستور بررسی توسط شورای پول و اعتبار قرار دارد همچنان بلاتکلیف است.

اما قرار است در کارگروهی که در برای رسیدگی به این موضوع در بانک مرکزی تشکیل شده است ، شناسایی این ذینفع به صورت جدی دنبال شود.

از طرفی با توجه به ایراد مطرح شده از سوی اصناف مبنی بر اینکه بانک هایی که حساب پذیرنده در آنها متمرکز است سود بالایی از رسوب حساب پذیرنده می برند و با توجه به تبلیغات گسترده بانکها بر روی دستگاه های کارتخوان و سرویس های خاصی که برای جذب منابع در نظر گرفته اند، احتمالا بخش قابل توجهی از کارمزد خدمات پرداخت الکترونیکی در مدل جدید برعهده بانک طرف پذیرنده یعنی بانکی که حساب دارنده دستگاه کارتخوان یا درگاه اینترنتی و... به آن متصل است، قرار خواهد گرفت.

این در حالی است که در صورتی که دریافت کارمزد از بانک پذیرنده در این کارگروه تصویب شود، مبلغ این کارمزد از 100 تومان اعلام شده در سال گذشته بیشتر بوده و بین 200 تا 500 تومان بر اساس مبلغ تراکنش متغیر خواهد بود.

 

22339

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 438447

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 8 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۸:۳۱ - ۱۳۹۴/۰۴/۳۱
    0 0
    خوبه خزانه بانک ملی بعد از توافق پر شده وگرنه چه بلایی سر این ملت میاوردن دیگه ؟
  • بی نام A1 ۰۸:۳۷ - ۱۳۹۴/۰۴/۳۱
    0 0
    از دولت و سیف مچکریم که اجازه نمی دهند دولت و بانک های دولتی ضرر کنند شاید به نفع مردم نباشد ولی اولویت های مهم تری از مردم وجود دارد.
  • بی نام A1 ۰۸:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۴/۳۱
    0 0
    بزودی میگن هر کس یه اسکناس 100 صد تومنی داره 95نود و پنج تومنشو میتونه خرج کنه ، پنج تومنش ارزش افزوده اسکناس می باشد ، شایدم تا حالا گفتن و من خبر ندارم . با تشکر ، "بی خبر"
  • بی نام A1 ۰۸:۴۶ - ۱۳۹۴/۰۴/۳۱
    0 0
    دزدی که شاخ و دم نداره که ....
  • بی نام IR ۰۹:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۴/۳۱
    0 0
    خوب نتیجه این میشه ما هم پول تو بانک نمیگداریم و مثل قدیم چمدانی کار میکنیم
  • صبا A1 ۱۱:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۴/۳۱
    0 0
    حالا این آقای ناصر حکیمی که مطالب از قول ایشان نقل شده، کی هستند؟ نباید سمت و مقام او را هم عنوان می کردید؟