احمدی تدوین و اجرایی شدن این برنامه را یکی از راهبردهای اصلی سازمان حفاظت محیط زیست در مدیریت و حفاظت از این تالاب عنوان کرد و مشارکت تمام ذینفعان در تهیه و اجرایی شدن این برنامه را از ویژگی های مهم آن برشمرد. وی اظهار داشت: در این کارگاه علاوه بر نمایندگان سازمان و مسئولان ملی و استانی حفاظت محیط زیست، نمایندگانی از دستگاه های دولتی مرتبط با تالاب، نمایندگان جوامع محلی اطراف تالاب و بهره برداران و ذینفعان، همچنین سازمان های مردم نهاد حضور داشتند. مدیرکل حفاظت محیط زیست استان هدف از تدوین این برنامه مدیریت زیست بومی را، شناسایی و استفاده از ابزارهای مناسب در جهت حفاظت و بهره برداری پایدار از این تالاب با مشارکت دست اندرکاران کلیدی و بهره برداران اصلی آن برشمرد.
شهرام احمدی، مطالعه علمی در خصوص تعیین نیاز آبی تالاب، شناسایی ذینفعان، نزدیک کردن رویکردها و نقطه نظرات ذینفعان به عنوان زیر ساخت های یک برنامه ریزی اصولی، برگزاری نشست های متعدد با مسئولین، مراجع و متولیان مرتبط برای رفع معضلات این تالاب را از دیگر اقدامات برای حفاظت از تالاب چغاخور هم راستای با تدوین برنامه مدیریت یکپارچه آن مطرح نمود. وی موضوعاتی همچون؛ پایش تالاب و اهداف راهبردی شامل چگونگی پایش کیفیت و کمیت آب، تنوع زیستی تالاب و همچنین مسائل اقتصادی-اجتماعی را از موضوعات دنبال شده در این کارگاه ها برشمرد. احمدی گفت: با تعیین نیاز آبی این تالاب در برنامه کلان مدیریت منابع آب کشور، حقابه تالاب به رسمیت شناخته میشود و ابراز امیدواری کرد که با نگاه ویژه ای که سازمان حفاظت محیط زیست به وضعیت تالاب دارد، شرایط این تالاب ها بیش از پیش بهبود یابد.
لازم به یادآوری است، تالاب بین المللی چغاخور یکی از هفت تالاب منتخب کشور برای تدوین برنامه جامع مدیریتی است که برنامه آن تا پایان سال ۱۳۹۴ به اجرا در خواهد آمد.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان چهارمحال و بختیاری گفت: با پایان یافتن چهارمین و آخرین کارگاه مشورتی، تدوین برنامه مدیریت یکپارچه تالاب بین المللی چغاخور در این استان نهایی شد.
کد خبر 464833
نظر شما