۰ نفر
۱۷ اسفند ۱۳۸۸ - ۰۳:۲۸

یانوکویچ رییس‌جمهور اوکراین، اروپا را به عنوان اولین مقصد پس از روی‌کارآمدن انتخاب کرد.بخشهایی از مصاحبه او با شبکه یورونیوز را می‌خوانید

شما را به عنوان رییس‌جمهور طرفدار غرب و طرفدار روسیه می‌شناسند،چرا بروکسل را مقصد اول خود پس از انتخابات ریاست‌جمهوری انتخاب کردید؟چرا روسیه را انتخاب نکردید؟

پاسخ بسیار ساده است. برای اینکه ازسوی بروکسل دعوت داشتم.سیاست من در تأمین اهداف ملی اوکراین برقراری تعادل و تناسب در روابط است و امید دارم که روسیه و غرب هر دو بتوانند در اوکراین شراکتی مطمئن بر پایه اعتماد ایجاد کنند.

ریاست‌جمهوری شما چه تفاوت مشخصی با دوره یوشنکو خواهد داشت،کدامیک الحاق اوکراین به اتحادیه اروپا و ناتو را هدف خود می‌دانند؟

هدف من تحقق و اجرای شعارها به عرصه عمل است و این مهمترین مشخصه ریاست ‌جمهوری من خواهد بود.از سویی نیازمند آنیم که روابطمان را بهتر و واضح‌تر تعریف کنیم. در حال حاضر اعمال اصلاحات در اوکراین برایمان در اولویت قرار دارد.

یعنی به الحاق اتحادیه اروپا و ناتو نمی‌اندیشید و آن را رد می‌کنید؟

به طور مشخص الحاق به اتحادیه اروپا را دنبال می‌کنیم،اما الحاق به ناتو هنوز برایمان در اولویت قرار نداشته و نمی‌توانم زمانی را برای اجری آن تعیین کنم.به اعتقادم موضوع الحاق به ناتو با توجه به شرایط کنونی حاکم بر جامعه اوکراین باعث بی‌ثباتی و اختلاف در کشور می‌شود،در حالیکه هدف من ایجاد وحدت در میان ملت اوکراین است.

به نظر می‌رسد اوکراینی‌ها و طرفدارانی که به شما رأی داده‌اند خواهان برقراری ارتباط نزدیک‌تر با روسیه هستند...

گسترش روابط بر پایه اعتماد و اطمینان با همسایه روس ما از مهمترین اولویت‌های من خواهد بود.ملت ما اشتراکات زیادی با یکدیگر داشته و خواهان گسترش این روابط هستند.

اوکراین چه اقداماتی را برای بهبود روابط با روسیه در نظر دارد،‌آیا قصد دارید آبخازیا و اوستیای جنوبی را به رسمیت بشناسید؟

پیشتر نیز اعلام کرده بودم که ما با سیاست دو وزنه و دو راهکار مخالفیم مثل قضیه صربستان و یا به رسمیت شناختن مونته‌نگرو.منظورم به رسمیت شناختن استقلال کوزووست.
پیشتر نیز محرز بود که چالشهای موجود در این حوزه بدتر خواهد شد.در حال حاضر اوضاع در اوستیا نیز به همین منوال است.لذا باید این موضوع از طریق قوانین بین‌المللی مورد بازنگری قرار گیرد.

یعنی شما آماده‌اید که این دو ایالت را به رسمیت بشناسید؟

در حال حاضر به این موضوع نمی‌اندیشیم.

آیا منتظر ژستی مشخص و روشن از سوی روسیه دراین باره هستید؟

فکر می‌کنم در سفر آینده‌ام به مسکو این موضوعات مورد بحث و گفتگو قرار گیرد.

و اما در خصوص موضوع بسیار مهم انرژی و افزایش قیمت گاز و ترانزیت آن،آیا تصور می‌کنید با روسها به اجماع بهتری در مقایسه با رییس‌جمهور قبلی دست یابید؟

بدون شک این مسئله، یکی از مهمترین محورهای مورد مذاکره در سفرم به مسکو بوده و پاسخی شفاف به آن ارائه خواهیم داد.این مسئله برای ما اوکراینی‌ها از اهمیت زیادی برخوردار است چرا که بر این اعتقادیم قیمت گاز در حال حاضر برای ما ناعادلانه است.

یورونیوز / 5 مارس 2010
ترجمه‌:زهرا خدایی

 

کد مطلب 47997

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 12 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین