علی مرادخانی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به خبرنگار مهر درباره زمان تامین بودجه جشنواره تئاتر فجر گفت: به دنبال این هستیم که امکانات جشنواره تئاتر و همه جشنواره های فجر را زودتر فراهم کنیم البته دچار کمبود منابع مالی هستیم که باید فکری به حال آن کرد.
وی ادامه داد: از نظر من باید از ابتدای سال بودجه این فعالیت ها مشخص و تامین باشد که متاسفانه ما از این لحاظ دچار ضعف هستیم، اما خوشبختانه هنرمندان با ما کنار می آیند. تلاش ما این است تا پایان جشنواره با گروه های تئاتری که در این رویداد حضور دارند تسویه کنیم. مشکل ما این است که وقتی تقاضای بودجه می کنیم دوستان می گویند مثلا تا جشنواره تئاتر فجر که خیلی زمان داریم و تصورشان این است که بودجه باید در همان زمان تزریق شود درحالیکه حداقل از هفت - هشت ماه قبل باید بودجه در اختیار ما قرار داده شود تا کارها به درستی بتواند به ثمر برسد. امیدوارم این فرهنگ در بین مسئولان ما جا بیفتد و از چند ماه قبل بودجه روبدادهای هنری را در اختیار ما قرار دهند تا مشکلی بابت تامین اعتبار جشنواره ها نداشته باشیم.
معاون وزیر ارشاد درباره کم توجهی به حوزه تئاتر با وجودی که سال ۹۴ از طرف وزیر ارشاد به عنوان سال تئاتر نام گرفته است، توضیح داد: حداقل ویژگی که نامگذاری سال ۹۴ به عنوان سال تئاتر داشت این بود که هرکس ما را می دید می پرسید چه خبر از تئاتر! در واقع نامگذاری سال تئاتر موجی را بین هنرمندان ایجاد کرده است که جای خوشحالی دارد. در حقیقت با تمام شدن امسال قرار نیست توجه به تئاتر کم شود چون پرداختن به مسایل تئاتر قرار ماست و باید ادامه یابد. اگر همینطور پیش برویم در سال آینده شاهد اتفاقات خوبی خواهیم بود زیرا توجه به این حوزه را بیشتر و بیشتر می کنیم.
مرادخانی درباره برنامه هایی که در شهرستان ها در حال رخ دادن است، بیان کرد: با تفاهمی که با استان ها داریم چند بلک باکس به بهره برداری می رسانیم. البته یکی از این سالن های بلک باکس چند ماه قبل در بجنورد راه افتاد و سالن بندرعباس نیز در حال آماده سازی است.
وی درباره پایان بازسازی مجموعه تئاتر شهر نیز عنوان کرد: امیدوارم با همه مشکلاتی که داریم بازسازی تئاتر شهر امسال به پایان برسد. تلاش ما این بود که کاری اساسی روی این مجموعه صورت گیرد. ما بهرهبردار این سیستم هستیم و امیدواریم گرفتاری های پیمانکار پروژه نیز حل شود. در معاونت هنری ما یک ضرورت عام داریم که هرچه زودتر بازسازی تئاتر شهر به پایان برسد اما پیمانکار مجموعه علاوه بر درک این ضرورت روی این مساله نیز تاکید دارد که همه برنامه های به صورت قانونی عملی شود به همین جهت مشکلاتی در این زمینه پیش آمد. به عنوان نمونه شرط خریدن یک کالا مثل صندلی از خارج از کشور این بود که آن کالا در کشور تولید نشود اما بعد از نامه نگاری و مذاکرات فراوان بالاخره این مشکل حل شد و پیمانکار توانست از لحاظ قانونی اقدام به وارد کردن صندلی های خارجی کند. از این موارد در مراحل بازسازی تئاتر شهر بسیار است که همین امر باعث تاخیر در آماده سازی این مجموعه می شود.
معاون وزیر ارشاد در پایان صحبت هایش یادآور شد: همچنین در حال حل و فصل مسایل زمین ولنجک هستیم و اگر بتوانیم امسال کلنگ «مجموعه تئاتر پایتخت» در ولنجک را بزنیم یک موفقیت خوب به دست آورده ایم. بنابراین اگر بخواهیم از این باب وضعت تئاتر را بررسی کنیم شاهد اتفاقات خوشایندی در این حوزه هستیم.
۵۸۵۸
نظر شما