عمان پیشنهاد داد که در اختلاف بین ایران و عربستان بر سر طرح فریز نفتی میانجی گری کند.

عمان که بزرگتربن صادر کننده نفت غیر عضو اوپک در خلیج فارس است، بین ایران و عربستان که در طرح فریز نفتی به اختلاف رسیدند میانجیگری می کند. اختلاف بین این دو کشور موجب شکست طرح فریز نفتی و بی ثمر ماندن جلسه دوحه شده است .

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، وزیر نفت و گاز عمان، روز دوشنبه پیشنهاد کرد بین ایران و عربستان برای حل اختلافات بر سر طرح فریز نفتی میانجی گری کند.

نشست فریز نفتی، پس از کارشکنی عربستان به شکست انجامید و 16 کشور تولیدکننده نفت نتوانستند بر سر ایجاد محدودیت در عرضه نفت به توفق برسند. البته این نتیجه خارج از توقع نبود زیرا ایران در این جلسه شرکت نکرد و عربستان اصرار بر ایران داشت که اگر ایران شرکت نکند ما نیز شرکت نخواهیم کرد.

وزیر نفت و گاز عمان در گفت وگویی با تلویزیون بلومبرگ گفت که نتیجه نشست روز یکشنبه در دوحه ناامیدکننده بود، اما غیرمنتظره نبود، زیرا ایران در این گفت وگوها حضور نداشته و عربستان بر مشارکت ایران در طرح فریز اصرار دارد.

محمد الرمحی وزیر نفت و گاز عمان با بیان اینکه هنوز هم امکان همکاری تولیدکنندگان نفتی برای رسیدن به توافق وجود دارد، پیشنهاد کمک به انجام چنین گفت وگوهایی را مطرح کرد.

وی گفت که عمان با همه روابط خوبی دارد. پس عمان شرایطی را که برای همه خوب است را در نظر خواهد گرفت.

یکی از پیشنهاداتی که عمان در جلسه دوحه مطرح کرد این بود که پایین ترین سطح تولید را متوقف نکنند و همه کشورها در بالاترین سطح تولیدشان را متوقف کنند. با این طرح هیچ کشوری مخالفت نخواهد کرد . ولی در جلسه دوحه با این پیشنهاد موافقت نشد.

تولیدکنندگان باید تا قبل از جلسه اعضای اوپک در ماه جون به اجماعی در فریز نفتی برسند. وزیر نفت عمان مطرح کرد که امیدواریم که کشورهایی که در روز یک شنبه در جلسه دوحه شرکت نکردند حتما در جلسه اوپک در ماه جون شرکت کنند و تا آن زمان باید کشورها را متقاعد کنیم تا به یک توافق در فریز نفتی برسیم.»

 

منبع: بلومبرگ

22435

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 528988

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 9 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۳:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۴
    16 2
    نفت قبل از انكه كالاى اقتصادى باشديك كالاى سيا سي است تا مسائل سياسي حل نشود طرح فريز نفتي اجرا نمي شود
    • بی نام IR ۰۶:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۴
      0 0
      نفت جزو کالاهای لوکس محسوب میشود
  • سید RO ۰۶:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۴
    6 0
    گرفتن سهم بازار به میزان قبل از تحریم ها حق ایران است . اگر ایران به شرایط فعلی تن دهد در آینده جایگاه موثر خود را در بازار انرژی از دست خواهد داد .
  • بی نام RU ۰۸:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۴
    2 0
    چون ایران وابستگیش به نفت کمتر شده و قراره پول های بلوکه شده ایران ازاد بشه،ایران از کاهش قیمت نفت ضرر کمتری میبینه،چون حتی اگر پول های بلوکه شده را حساب نکنیم الان وضع ایران بهتر از قبل از برجام هست ولی عربستان که وابستگی شدید به نفت داره و به جز حج در مد چندانی نداره،از کاهش قیمت نفت بدجور لطمه می بینه خصوصا که هزینه های زیادی هم داره نظیر جنگ در یمن و سوریه و حمایت از گروه های تروریستی یا باج دادن به کشور ها یا مقامات انها برای ایجاد متحد اگر وضع تا 3 یا 4 سال دیگه ادامه داشته باشه ذخایر ارزی عربستان هم تموم میشه،البته اگر این گزارش نقش داشتن عربستان در 11 سپتامبر تصویب بشه پول های عربستان زودتر تموم میشه چون باید غرامت بده، عربستان چاه کاهش قیمت نفت نفر را برای ایران کند خودش توش افتاد