علی پویان که پیش از تصمیم داشت نمایش «همه پسران من» نوشته آرتور میلر را در تالار چهار سو اجرا کند از جایگزینی نمایش «مرده‌های بی‌کفن و دفن» ژان ‌پل‌ سارتر به جای این نمایش خبر داد.

فروغ سجادی: این کارگردان تئاتر درباره جایگزینی نمایش سارتر به خبر آنلاین گفت: «نمایش میلر شرایط آرمانی برای اجرا می‌طلبید و نیازمند آرامش خاصی بود که به نظر آمد این شرایط اکنون وجود ندارد و بهتر است به جای آن نمایش ژان پل‌ سارتر را به صحنه ببرم.» 

پویان که معتقد است، «مرده‌های بی‌کفن و دفن» مانند دیگر آثار سارتر اثری اندیشه‌ورز و فلسفی است، ادامه داد: «این نمایشنامه انرژی و پتانسیل بیشتری برای ارائه موقعیت‌های اجتماعی دارد.» 

این کارگردان از بیژن امکانیان، رضا رویگری، گلچهره سجادیه، اردلان شجاع‌کاوه، پردیس افکاری، زری اماد، رحیم نوروزی و شهرام عبدلی به عنوان بازیگرانی نام برد که حضورشان برای بازی در این نمایش قطعی شده و گفت: «تمرینات این نمایش از 20 فروردین آغاز می‌شود.» 

پویان به گفته خودش با نگاهی تازه به متن سارتر آن را اجرا می‌کند. او با تغییر چند شخصیت مرد در این نمایش به شخصیت زن، سعی کرده تا نگاهی انسانی‌تر به نمایش بکند و «مرده‌های بی‌کفن و دفن» را با نگاه خود به صحنه ببرد.

او در پاسخ به این سوال که به نظر شما نویسنده اندیشمندی مانند سارتر دلیل منطقی داشته که شخصیت‌های نمایش خود را در این اثر مرد گرفته؟ توضیح داد: «من سارتر و اثرش را در زمان خودم دیدم. مهم درونمایه اثر است که  هیچ تغییری در اجرای ما نکرده و اندیشه اصلی سارتر در اجرا باقی می‌ماند. من به این نمایش یک نگاه انسانی کردم و به همین منظور هم چند شخصیت مرد را به زن تبدیل کردم و فرانسوا در اجرای من ژولیت شده است. درواقع با توجه به شرایط اجتماعی این تغییرات صورت می‌گیرد.» 

پویان  با نفی استفاده از بازیگران چهره سینما و تلویزیون برای رونق گیشه، گفت: «البته گیشه هم برای ما مهم است، اما هدف اصلی من از استفاده از این بازیگران صرف گیشه نبود و معتقدم همه این بازیگران از تئاتر به سینما رفته‌اند و با صحنه ناآشنا نیستند.» 

به گفته او مخاطب آثار سارتر مخاطب خاص است، اما او می‌تواند با بهره‌گیری از همین بازیگران نام آشنا، مخاطب عام را هم به سوی نمایش سارتر هدایت کند. 

داستان نمایش «مرده‌های بی‌کفن و دفن» درباره نیروهای مقاومت مردمی (پارتیزان‌ها) پس از جنگ جهانی است که نمی‌خواهند  کشورشان به دست دشمن بیافتد. آنان اسیر شده‌اند و قبل از آتش‌بس دادگاهشان تشکیل می‌شود و ... 

به عقیده پویان در این  شرایط است که مشخص می‌شود هرچه افراد بیشتر  بیشتر شعار داده‌اند، در عمل ضعیف‌ترند و مقاومتشان کمتر است. 

طراح صحنه این نمایش رضا شاپورزاده و طراح لباس رویا مظفری است. بهزاد غریب‌پور هم طراحی پوستر را به عهده دارد و ساخت موسیقی به عهده سعید ذهنی است.

کد خبر 53082

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 7 =