وزیر اقتصاد در مصاحبه با یکی ازروزنامه های اقتصادی ضمن دفاع از محکمات علم اقتصاد، نوید داد در سا ل 1389 تصمیم ها و رفتارهای اقتصادی کشور را به اصول و قواعد علم اقتصاد مقید کند. این نوید خوبی است و هر اندازه ایشان بتواند در این کار توفیق پیدا کند، مغتنم است. یقینا همه ی اقتصاددانان و صاحب نظران دلسوز نیز از هر کمک و مساعدتی که به روش های مختلف بتوانند به ایشان بنمایند، فروگذار نخواهند کرد.
یکی از محورهای مصاحبه ایشان، تاکید بر تحریک تقاضا در سال 1389 برای ایجاد رونق اقتصادی است. در این خصوص دو نکته قابل ذکر است:
اول- تحریک تقاضا در شرایطی منجر به رونق اقتصادی میشود که ساختار اقتصاد کشوراز آمادگی و انعطاف کافی برای افزایش عرضه و تولید و سرمایه گذاری برخوردار باشد. در چنان شرایطی است که افزایش تقاضای کالا و خدمات، به سرعت منجر به افزایش سرمایه گذاری و تولید وعرضه ی بیشتر کالا و خدمات، و رونق اقتصادی می شود. در مواقعی که این شرایط برقرار نباشد، افزایش تقاضا یا منجر به افزایش تورم میشود ویا منجر به افزایش واردات می گردد.
دوم- تحریک تقاضا از دو روش قابل انجام است؛ اول، تزریق پول، دوم، افزایش انگیزه سرمایه گذاری و توسعه ی زمینه های کسب و کار. توفیق در رونق اقتصاد از طریق تحریک تقاضا، منوط به سیاست گذاری و تعیین سهم هریک از دو روش فوق است. به نظر میرسد میتوان توصیه کرد که قبل ازاقدام عملی، مطالعه های لازم در این خصوص انجام شود.
منبع: اقتصاد ایرانی
نظر شما