ایسنا نوشت: روزنامه نیویورک‌تایمز در گزارشی با اشاره به همکاری نظامی اخیر ایران و روسیه نوشت که شکل‌گیری محور تهران- مسکو در رقابت با غرب به تقویت ایران در منطقه و تحقق اهداف روسیه منجر خواهد شد.

روزنامه نیویورک تایمز در ادامه گزارش خود نوشت: سطح همکاری تهران - مسکو زمانی مشخص شد که روسیه ماه گذشته (میلادی) از یک پایگاه هوایی در غرب ایران برای حمله به نقاطی در سوریه استفاده کرد. مقامات آمریکایی با کوچک شمردن این اتفاق آن را تاکتیکی خواندند و گفتند که تعجب برانگیز نیست و برخی مقامات ایران نیز گفتند که استفاده روسیه از این پایگاه تنها یک بار و برای عملیات ضدتروریستی بوده است.

در حقیقت، با توجه به منافع مشترک میان روس‌ها برای رقابت با غرب برای نفوذ استراتژیک در خاورمیانه و ایرانی‌ها در منطقه، یک پیوند ایرانی- روسی برای همکاری نظامی به سرعت در حال شکل‌گیری است.

در دهه‌های اخیر تنها آمریکا و متحدانش بودند که مجوزی عنان گسیخته برای استفاده از یک پایگاه نظامی در کشورهای خاورمیانه برای حمله به نقطه‌ای در کشوری دیگر داشتند. هر چند آمریکا و روسیه به هیچ وجه در آستانه یک جنگ سرد جدید قرار ندارند، آمریکا در تضعیف انگیزه‌های تهران و مسکو برای متحد شدن با یکدیگر در رقابت با غرب دارای منافع بسیاری است. اگر چنین ائتلافی شکل یک جبهه مشترک با پشتیبانی نظامی را به خود بگیرد، ایرانی سخت‌تر را در پی خواهد داشت که قدرت را در خاورمیانه افزایش می‌دهد، حتی اگر روسیه مدعی تلاش کرده باشد سلطه خود را در منطقه بازگرداند.

ایران و روسیه از این که آمریکا بتواند خواسته‌های آن‌ها را متوقف کند، خشمگین خواهند شد. بنابراین به دنبال حمایت یکدیگر هستند. آن‌ها برای مدیریت آسیای میانه و قفقاز از زمان فروپاشی شوروی در سال 1991 با یکدیگر همکاری کرده‌اند. تابستان سال جاری نیز رییسان‌جمهور هر دو کشور به باکو، پایتخت آذربایجان رفتند و بر اتحادشان در منطقه قفقاز صحه گذاشتند.

دو کشور، در جریان جنگ داخلی سوریه نیز با یکدیگر همکاری اطلاعاتی داشتند و روی طرح‌های نظامی با یکدیگر کار کردند. آمریکا برای مقابله آن‌ها فروش تسلیحات به دشمنان منطقه‌یی ایران را که تحت رهبری عربستان هستند، افزایش داده است اما این اقدام به ایرانی‌ها دلیل دیگری داده است تا روابط نظامی خود را با روسیه تقویت کنند.

به نوشته نیویورک‌تایمز خوشبختانه هنوز اول بازی است. آمریکا ابتدا باید برای پایان دادن به جنگ سوریه بیش‌تر اقدام کند. آتش‌بس کنونی می‌تواند برای این هدف مفید باشد به شرطی که دیپلمات‌های آمریکایی برای استفاده از این وقفه برای شروع گفت‌وگوهای جدی به منظور دستیابی به یک راه‌حل سیاسی مصمم باشند.

در شرایطی که دیپلماسی دوباره در جنگ داخلی سوریه به کار گرفته شده است، آمریکا سپس باید از وعده اقتصادی توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 استفاده کند تا این موضع افرادی را تقویت کند که می‌گویند آینده ایران با غرب است، نه کرملین.

52311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 580249

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 4 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام DE ۱۸:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۷
    0 0
    آمریکا ۳۸ ساله ایران رو تحریم کرده‌. کاری کرده مردم اشهدشون رو بخوانند و سوار هواپیما شوند. الان هم باز اجازه نمیده ایران ایرباس و بوئینگ بخره‌. می ترسم اگه تا ۵ سال دیگه به ایران هواپیما نفروشه تا اون موقع چین هواپیما بسازه و ایران از چین بخره.