به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین هرمزگان، خرمای پیارم که به خرمای شکلاتی معروف است به علت خشک و قابل نگهداری بودن در مدت طولانی ، طرفداران زیادی در بازارهای داخلی و خارجی دارد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان پیش بینی کرد امسال هشت هزار تن محصول برداشت شود که در مقایسه با پارسال 15 درصد بیشتر است.
مسعود گرگیج افزود : علت افزایش تولید توسعه سطوح زیر کشت پیارم از طریق تأمین نهال کشت بافت ، رعایت بهداشت باغات ، تغذیه مناسب و بارور شدن نهالهای سالهای قبل است.
وی گفت : 40 درصد خرمای برداشت شده به ارزش تقریبی 15 میلیون دلار به کشورهای استرالیا ، کانادا ، ژاپن ، نیوزیلند ، آفریقای جنوبی ، کشورهای حاشیه خلیج فارس و ترکیه صادر می شود.
برداشت پیارم تا آخر آذر ادامه دارد.
خرمای پیارم دارای ویتامین ب یک وب دو ، مواد معدنی،کلسیم ، پتاسیم ، فسفات ، منیزیم و آهن است .
شهرستان حاجی آباد به علت داشتن آب و هوای گرم و خشک تنها منطقه کشت پیارم در ایران است.
بیشترین نخلستانهای پیارم در دهستانهای درآگاه و طارم ، تزرج ، سیروئیه و اطراف شهر حاجی آباد است .
در هرمزگان 55 نوع خرما تولید می شود که 20 نوع آن تجاری داخلی و خارجی است و سه نوع پیارم ، خاصویی و مضافتی به خارج از کشور صادر می شود .
هرمزگان با برداشت سالیانه 150 هزار تن خرما از 38 هزار هکتار رتبه چهارم تولید و سوم سطح زیر کشت خرما را در کشور دارد .
برداشت خرما در هرمزگان با خرمای آل مهتری از اول خرداد آغاز می شود و با برداشت پیارم به پایان میرسد.
۴۸
نظر شما