دانشمندان آلمانی نرم‌افزار جدیدی برای گوشی‌های همراه نوشته‌اند که با تشخیص حرکات چشم و پلک زدن شما، خواسته شما را درک و آن‌را انجام می‌دهد. این گامی بلند در استفاده بدون دست از موبایل محسوب می‌شود.

بهنوش خرم‌روز: این روزها،‌ دائم خبرهای تازه‌ای از فناوری‌ها جدید گوشی‌های همراه به گوش می‌رسد. استفاده از صفحه‌های لمسی و یا فرمان‌های صوتی، کاربری گوشی‌های همراه را ساده‌تر کرده است. اما این‌بار، قرار است فناوری متفاوتی به بازار عرضه شود که برقراری ارتباط با گوشی‌های همراه را بسیار آسان‌تر و البته متفاوت‌تر خواهد کرد.

بر اساس گزارش پاپ‌ساینس، محققین دانشگاه دارتموند به استفاده بدون دست از گوشی‌های همراه معنایی کاملا تازه بخشیده اند. این محققان وعده داده‌اند که به زودی، می‌توانید بدون نیاز به استفاده از دست‌ها و یا حتی صدایتان، تنها با حرکت‌های چشم، گوشی همراه خود را کنترل کنید و دستورهایی را که می‌خواهید به آن بدهید.

تصورش را بکنید، گوشی همراه فهرستی از فرمانها را به شما نشان می‌دهد. شما با نگاه کردن به یک مورد، آن را انتخاب می‌کنید. بدین ترتیب گزینه انتخابی شما آماده است تا با یک کلیک،‌ دستور شما را اطاعت کند. اما چطور باید با چشمتان کلیک کنید؟ تنها کافی است که یک بار پلک بزنید و همین! گوشی همراه خواسته شما را اجرا می‌کند.

نرم‌افزار حرکت چشم شما را تشخیص می‌دهد و گزینه‌ای را که شما به آن نگاه می‌کنید با تغییر رنگ، خط کشیدن یا کادر گذاشتن مشخص می‌کن

توضیح عکس: نرم‌افزار حرکت چشم شما را تشخیص می‌دهد و گزینه‌ای را که شما به آن نگاه می‌کنید، با تغییر رنگ، خط کشیدن یا کادر گذاشتن مشخص می‌کند.

البته نرم‌افزارهایی که امکان تعقیب حرکات چشمی را داشته باشند، اصلا موضوع تازه‌ای نیستند. سال‌هاست که این گونه نرم‌افزارها برای کمک به افراد ناتوان و معلول برای استفاده از رایانه به کار می‌روند. همچنین در حوزه تبلیغات و البته حوزه‌های نظامی از این گونه نرم‌افزارها استفاده می‌شود. اما به کار بردن چنین سیستمی در یک وسیله کوچک و در حال حرکت مانند گوشی همراه کار ساده‌ای نیست.

نرم‌افزار گروه دارتموند،‌ به سرپرستی پروفسور اندرو کمپبل، یک الگوریتم جدید دارد. اول شما باید با عکس گرفتن از چشم‌هایتان در فضاهای باز و بسته، سیستم را تنظیم کنید. بدین ترتیب نرم‌افزار یاد می‌گیرد چگونه حرکت چشم‌های شما را در شرایطی که نور متفاوت دارند، تشخیص بدهد.

این برنامه که روی گوشی N810 نوکیا نصب می‌شود، آی‌فون (eyephone) نام دارد و حالت چشم کاربر را نسبت به صفحه و نه نقطه نگاه فرد ارزیابی می‌کند. برنامه، کادر دوربین را به 9 قسمت تقسیم می‌کند و می‌سنجد که چشم در کدام قسمت قرار گرفته است. بدین ترتیب،‌ کاربر باید گوشی را به گونه‌ای نگه دارد که چشم‌هایش در کادر باشند! هر پلک زدنی معادل یک کلیک محسوب می‌شود.

البته این سیستم، هنوز بسیار ساده و ابتدایی است. اما پژوهشگران امیدوارند که بتوانند آن را ارتقا دهند. این کار نباید برای گروهی مانند گروه کمپبل چندان دشوار باشد، چرا که این گروه قبلا پروژه‌ای تفننی به نام نوروفون داشته که قرار بوده از مغز فرمان بگیرد. می‌پرسید چگونه؟ خب با استفاده از یک گوشی گیرنده امواج الکتریکی مغزی! در این سیستم، فعال شدن نورون‌های مغزی، به معنای مشاهده هدف بر روی لیست بود و در نتیجه، هنگام افزایش فعالیت الکتریکی مغز،‌ فرمان اجرا می‌شد.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 64349

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 4 =