مهر نوشت: جمعی از فعالان حوزه بهداشت و درمان از دبیر شواریعالی بیمه سلامت کشور نسبت به تصمیمات این شورا ابراز نگرانی کردند.

در این نامه که به امضای نزدیک به ۴۵۰۰نفر از فعالان حوزه بهداشت و درمان رسیده، آمده است:

جناب آقای دکتر ربیعی
وزیر محترم تعاون کار و رفاه و امور اجتماعی
دبیر محترم شورای عالی بیمه سلامت کشور

با سلام و تبریک سال جدید؛ برابر اطلاعات رسیده، در جلسات اخیر آن شورا جهت کاهش هزینه‌های سرباری بیمه‌ها، کاهش مبلغ کدهای رشته یا رشته‌هایی از گروه‌های مختلف پزشکی، پیشنهاد یا تصویب شده است.

جناب آقای وزیر؛

شورای عالی بیمه سلامت دارای ساختاری ناهمگون به نفع خریداران خدمت سلامت است. اگر وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی به عنوان بزرگترین عرضه‌کننده خدمت سلامت تعامل و تدبیر بهتری با عرضه‌کنندگان خدمت سلامت در مجموعه خودش و همچنین بخش خصوصی داشت، اکنون آن شورا جایگاهی متفاوت در برنامه ششم توسعه داشت.

گمان می‌رود تفوق عددی خریداران خدمات سلامت در این شورا شبهه‌ای از تفوق واقعی بر ارتزاق کارکنان سلامت و بخصوص درآمد پزشکان را در ذهن این دوستان متبادر ساخته و بر خلاف نص قانون برنامه پنجم که روش محاسبه تعرفه‌ها را قیمت تمام شده تعیین کرده است، با استدلالی غریب دست به تعدیل بخشی از هزینه‌ها زده‌اند که پایه ای‌ترین بخش سلامت یعنی کارکنان را هدف گرفته است.

کدامین برهان این تصمیم را جانبداری می‌کند؟ آیا تورم کشور نباید در تعرفه‌ها لحاظ شود؟

آیا تنها به سهم ۱۸ درصدی هزینه کارکنان پزشک در هزینه‌های وزارت بهداشت توجه شده است و یا به سهم دیگر بخش‌ها نیز باید توجه شود؟

آیا بنگاه داری سازمان‌های بیمه‌ای کشور و تمایل به خرید خدمت ارزان و بازار سودآور تجهیزات پزشکی در این‌گونه تصمیمات متناقض تأثیر نگذاشته است؟

آیا شورای عالی بیمه کشور تبعات اجتماعی تصمیمات خود را نیز در نظر دارد و یا آنرا به جنابعالی و یا ریاست جمهور واگذار نموده است؟

آیا تصور بر این است که با یک رای‌گیری ساده می‌توان کلیه توافقات سال‌های ۹۲ و ۹۳ که منجر به شروع طرح تحول گردید را به نقطه قبلی بازگرداند و یا به نوعی این منظور نظر بوده است که طرح با تمام شدن منابع‌اش پایان یافته تلقی شود؟

اعضای محترم این شورا باید بدانند با ارتزاق کسانی بازی می‌کنند که از تبعات تصمیمات قبلی آن شورا و دیگر مسئولین محترم بخش سلامت کشور تعویق‌های یکساله در دریافت‌های خود داشته‌اند که اگر برای دوستان شما این تعویق‌ها احتمالاً بخشی از یک بازی سیاسی به نظر می‌رسد برای ذینفعان به معنی واقعیتی تلخ و ملموس در زندگی روزمره است.

جناب آقای وزیر؛

شما دارای عنوان دبیری این شورا و به نوعی مسئول تبعات تصمیمات آن هستید. سوابق شما در دیگر مناصب نشان می‌دهد که دارای عمق دید و لحاظ نمودن جنبه‌های مختلف موضوعات مهم هستید امید می‌رود یک بار دیگر با دخالت در این امر مهم که می‌تواند عواقبی نگران کننده در تداوم خدمات سلامت ایجاد نماید تدبیر عالی خودرا به ثبوت برسانید.

امضاکنندگان این نامه لازم نمی‌دانند تعهد خود به منافع ملی و کیان کشور و نیز پایداری خود در پیگیری منافع مشروع صنفی خود را مجدداً یادآوری کنند.

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 650202

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 5 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۳:۴۲ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۱
    20 13
    یادش بخیر تا ده سال پیش هرکی استعداد ریاضی نداشت میرفت تجربی میخوند الان حسن روحانی این ها رو کرده ارباب کشور
  • mostafa A1 ۱۹:۲۳ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۱
    13 8
    به پیر به پیغمبر پزشک عمومی ومتخصص دکترا نداره فقط فوق تخصص معادل دکتری هست حالا کیه گوش کنه
  • مصطفی A1 ۱۹:۴۳ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۱
    16 7
    همه ی مشکلات مملکت وقتی شروع شد که دانش اموز هنوز عرق روز کنکورش خشک نشد بهش لقب دکترررررر می دن هیچ کجای دنیا به پزشک عمومی و متخصص مدرک دکتری نمیدن و فوق تخصص مدرک دکتری داره میشه همین دیگه
    • مصطفی A1 ۲۳:۱۸ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۲
      3 12
      مهندس اصولا به کسی مدرک دکتری اعطا میشه که اخرین مدرک تحصیلی رو گرفته باشه یعنی به اخرین مدرج علمی یعنی به کسی تا ته علم مورد نظر رفته ودیگه چیزی وجود نداره که بخواد یاد بگیره و باید دست به کاربشه و بره سراغ تحقیق عملی خودش انجام بده وملاک هم اصلا امریکا یا جای دیگه نیست این رویه غلطه باعث میشه خودش و نشناسه همین میشه رو کول مردم سوار میشه دیگه
  • حسین GB ۱۹:۵۰ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۱
    6 18
    با سلام بنده یک مهندس هستم که سال ها درس خوندم و رفتم بهترین دانشگاه. مثل خیلی مهندسای دیگه. الان هم ماهی 5 میلیون حقوق می گیرم. صبح تا شاعت 4 میرم سر کار و بعدش میام خونه استراحت می کنم. 5 شنبه و جمعه و ایام تعطیل رو هم استراحت می کنم. کلی هم ماموریت داخل و خارج میرم. از طرفی خواهرم پزشکی خونده و اون هم مثل اکثر پزشکای کشور که از دانشگاه های خوب فارغ التحصیل میشند از دانشگاه تهران فارغ التحصیل شد و حتی تخصص هم گرفت و شد 30 ساله. کل هفته درس میخوند و بعد از اون کل هفته کشیک میداد و ایام تعطیل رو هم تعطیل نبود. الان هم یک جراح هستند ایشون و دارای شغل بسیار پراسترسی هستند و ماهانه جان چندین نفر رو از مرگ نجات میدهند. افراد تصادفی، چاقوخورده، تومور دار و دارای مشکلات گوارشی حاد.
    • بی نام A1 ۱۲:۲۱ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۲
      8 4
      چه باحال مثلا ما هم نفهمیدیم نویسنده این کامنت پزشک است که خود را مهندس معرفی کرده.
  • حسین GB ۲۰:۰۳ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۱
    7 56
    حقوق دریافتی خواهر بنده که جراح زبردستی هستند بازای نجات جان ده ها انسان در ماه حدود 30 میلیون تومان است که بنظر بنده که شغل ایشون رو با شغل کم استرس مهندسی مقایسه می کنم حقوق یک جراح باید ماهی 300 میلیون تومن باشه. نجات جان انسان ها کار بسیار بزرگیه که قشر مهندس که من هم جزء آن هستم درکی از آن نداریم. از طرفی در همه کشورها مشاغل طبقه بندی می شوند. مثلا در کشورهای پیشرفته و صنعتی شغل مهندسی و کارگری از بازار خوبی برخوردار است. البته در آنجا پزشکان نیز درآمدهای نجومی دارند. اما در کشور جهان سومی مثل ایران که صنعت هم تقریبا ندارند و 80 درصد فارغ التحصیلان دانشگاه ها از رشته های فنی هستند نهایتا این مشکل پدید می آید که خودشان را با پزشکان کم تعداد مقایسه می کنند.
  • نرگس عقبايي A1 ۱۳:۱۳ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۲
    2 2
    با سلام با متن كلي نامه موافقم اما هم زمان و هم نحوه راي گيري براي جمع آوري آرا نامناسب بوده ،لطفا زمان راي گيري رو بيشتر و نحوه اهلام نظر به صورت صرفا دو گزينه اي موافق و مخالف رو هم تو طراحي در نظر بگيريد،ممنون