به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از سنندج، سیدکمال حسینی، در نشست خبری در جمع خبرنگاران استان کردستان اظهار کرد: بحث اقتصادی مهمترین مقوله استان است و در واقع زیربنای تمامی بخشهای دیگر است.
وی با اشاره به اینکه استان کردستان یک استان فرهنگی است، افزود: اگر بحث اقتصادی در استان ما جدی گرفته نشود، فرهنگ هم رو به ضعف خواهد رفت.
رئیس اتاق بازرگانی سنندج عنوان کرد: فرهنگ و اقتصاد باید با همدیگر پیوند داشته باشند و برای جایگاه هنرمندان، تولیدکنندگان، کارآفرینان و سرمایه گذاران در جامعه ارزش بالایی قایل بود.
وی ادامه داد: متاسفانه در جامعه ما به بحث سرمایه گذاری و کارآفرینی توجه چندانی نمیشود و مباحثی همچون افزایش نابسامانیهای اجتماعی، طلاق، افسردگی و دیگر آسیبهای اجتماعی ناشی از ضعف اقتصادی و نبود اشتغال است.
حسینی با بیان اینکه در دولت حرکتهایی طی چند سال گذشته انجام شده است اما کافی نبوده است، تصریح کرد: اکر دولت در استان به تولید کمک نکند، کاری صورت نمیگیرد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه ما استانی مرزی هستیم که بازار بکر اقلیم کردستان عراق در جوار ما قرار دارد، بیان کرد: متاسفانه ما از شرایط خوب استفاده نکردهایم و این بازار را از دست دادهایم.
رئیس اتاق بازرگانی سنندج ادامه داد: دلیل از دست دادن این بازار، حرفهای و اقتصادی عمل نکردن بخش دولتی و هم بخش خصوصی ما بوده است.
وی همچنین گفت: هزینههای تولید کالا در کشور ما بالاست و با تسهیلات و وامهای بالای 18 درصد تولیدکنندگان ما مشغول به فعالیت هستند که در این شرایط، تولید ما رونق و توسعه پیدا نمیکند.
وی ضمن انتقاد از نظام و ساختار بانکی کشور، گفت: متاسفانه ساختار بانکها برای حمایت از تولید طراحی نشده است و نتوانسته پاسخگوی بخش تولید باشد.
حسینی اعلام کرد: در گذشته 23 درصد بیمه به تولیدکنندگان کمک میشد که اکنون قطع شده و این خطری بزرگ برای تولید کنندگان است.
وی یکی دیگر از موانع تولید را در کشور، اخذ مالیاتهای سنگین از فعالان اقتصادی برشمرد و عنوان کرد: متاسفانه با توجه به اینکه اقتصاد کشور ما دولتی و بر پایه نفت بنا شده است به دلیل شرایط بد اقتصادی و تحریمها، به بخش خصوصی از طریق اخذ مالیات از فعالان اقتصادی فشارهای زیادی وارد آمد، در صورتی که برخی دیگر در حال فرار مالیاتی هستند.
رئیس اتاق بازرگانی سنندج در ادامه گفت: استان کردستان از لحاظ اقتصادی با دیگر استانهای کشور، دارای شکاف بزرگی است که ناشی از یک عقب ماندگی تاریخی زیرساختی و اقتصادی است.
وی اصلیترین زیربنای رونق اقتصادی را بحث تولید دانست و گفت: متاسفانه در گذشته رونق اساسی در بحث تولید صورت نگرفته است که امیدواریم در این دولت بیشتر توجه شود.
حسینی تصریح کرد: همچنین قوانین و مقرراتی را داریم که دست و پا گیر هستند و باید با قوانین بهینه و کارآمد تعویض شوند.
وی در ادامه یه فعالیتهای اتاق بازرگانی سنندج هم اشاره و ذکر کرد: یکی از وظایف اساسی ما پذیرش و اعزام هیاتهای تجاری است که با هیاتهای هولیر و سلیمانیه عراق نشستها و دیدارهایی را داشتهایم.
رئیس اتاق بازرگانی سنندج اعلام کرد: هم اکنون فقط 435 نفر دارای کارت فعال و عضویت در اتاق بازرگانی سنندج هستند که نیاز هست اتاق شناخته شود چون هرچه اعضای آن بیشتر باشد قدرت چانه زنی هم بالاتر میرود.
وی یکی از کارهای اساسی اتاق بازرگانی سنندج را خریداری زمینی به مساحت 154 هزار مترمربع از سازمان جهاد کشاورزی با هزینهای بالغ بر 13 میلیارد تومان از محل اعتبارات اتاق بازرگانی ایران، جهت احداث محل نمایشگاههای بین المللی استان عنوان کرد و گفت: در نظر داریم علاوه بر احداث مکان نمایشگاه، همچنین مکانی برای برگزاری برنامههای فرهنگی و موسیقی احداث کنیم که در کشور نمونه باشد.
حسینی در پایان گفت: از همه صاحب نظران و فعالان اقتصادی دعوت میکنیم که در اتاق حضور داشته باشند و به رونق بخش خصوصی و فضای اقتصادی استان کمک کنند.
46
نظر شما