گزارش مقایسه‌ای صندوق بین المللی پول از رشد اقتصادی ایران با 182 کشور دنیا به تفکیک منطقه‌ای و توسعه یافتگی حاکی است: رشد اقتصاد ایران در سال 88 بالاتر از 110 کشور و تمامی کشورهای توسعه یافته بوده است.

فارس: اخبار و اظهار نظرها در باره نرخ پایین رشد اقتصادی ایران در سال 88 در کانون توجهات رسانه ای و کارشناسی قرار دارد و محافل مختلف با اعلام ارقام متفاوت از نرخ رشد اقتصادی ایران در سال گذشته به تحلیل آن می پردازند. اخیراً نیز محمدرضا باهنر اعلام کرده بود که در خوشبینانه ترین حالت نرخ رشد اقتصادی ایران در سال 88 به 1.5 درصد می رسد.
این در حالی است که سخنگوی اقتصادی دولت هفته گذشته در مورد نرخ رشد اقتصادی گفته بود: طبق آخرین اطلاعات بانک مرکزی نرخ رشد اقتصاد در سال گذشته در بخش غیرنفتی 2.7 درصد بود که با احتساب نفت این نرخ بیش از 3 درصد برآورد شده است.
ارائه ارقام متفاوت و تحلیلهای بعضاً نادرست از کاهش نرخ رشد اقتصادی ایران ما را بر آن داشت تا با استناد به جدید ترین آمار صندوق بین المللی پول نرخ رشد اقتصاد ایران در سال 88 را با 182 کشور دنیا مقایسه کنیم و ببینیم که آیا افت شدید رشد اقتصادی منحصر به ایران است یا کشورهای دیگر هم در شرایط بحران اقتصاد جهانی به آن دچار شدند؟
صندوق بین‌المللی پول در جدیدترین گزارشی که از نرخ رشد اقتصادی 182 کشور دنیا منتشر کرده است، نرخ رشد اقتصادی ایران را در سال 2009 میلادی که با سال 88 ایران تقریباً برابری می کند، 1.823 درصد برآورد است که البته این رقم یک برآورد اولیه است و احتمال تغییر این رقم در گزارش بعدی صندوق وجود دارد که می تواند کمتر یا بیشتر از این رقم باشد.
بر اساس این گزارش، از مجموع 182 کشور دنیا نرخ رشد 91 کشور در سال 2009 میلادی منفی، 10 کشور بین صفر و یک و 9 کشور بین یک و 1.823 درصد بوده است و به این ترتیب در مجموع طی سال گذشته 110 کشور دنیا رشد اقتصادی کمتر از ایران داشته اند و رتبه ایران بین 182 کشور 72 بوده است که به نظر رتبه قابل قبولی است.
این در حالی است که نرخ رشد پایین اقتصادی در سال گذشته دامنگیر بیش از 87 درصد کشورهای دنیا بوده است. در این سال 128 کشور رشد اقتصادی کمتر از سه درصد، 144 کشور رشد کمتر از 4 درصد و 160 کشور دنیا رشد اقتصادی کمتر از 5 درصد را تجربه کرده اند.
مقایسه رشد اقتصادی ایران با دیگر کشورها از لحاظ منطقه ای و توسعه یافتگی نیز حاکی است: از مجموع 32 کشور توسعه یافته جهان، 30 کشور در سال گذشته رشد اقتصادی منفی و دو کشور استرالیا و کره جنوبی نیز رشد کمتر از ایران داشته اند، بنابراین رشد اقتصادی ایران در سال گذشته از تمامی کشورهای توسعه یافته جهان بیشتر بوده است و در نتیجه کشورهای منطقه یورو و جی هفت نیز عقب تر از ایران قرار می گیرند.
بین 150 کشور در حال توسعه نیز در سال گذشته 61 کشور رشد اقتصادی منفی و 17 کشور رشد مثبت کمتر از ایران داشته اند که در مجموع 78 کشور در حال توسعه در سال 2009 رشد اقتصادی کمتر از ایران را تجربه کردند.
این در حالی است که بین 20 کشور خاورمیانه رشد اقتصادی 3 کشور منفی و دو کشور مثبت کمتر از ایران بوده و ایران رتبه 15 را در منطقه دارد.
بر اساس این گزارش، در سال 2009 افغانستان بالاترین نرخ رشد اقتصادی را به میزان 22.5 درصد بین 182 کشور دنیا داشته است.

کد خبر 71221

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 0 =