پیش‌بینی رشد اقتصادی امسال/ چه بخشی به داد رشد اقتصادی می‌رسد؟

مستخدمین حسینی پیش بینی می کند با توجه به مشخص بودن سقف تولید نفت و کاهش قیمت های جهانی، رشد اقتصادی حاصل از نفت دیگر بر رشد اقتصادی کشور اثر مثبت ندارد و رشد اقتصادی امسال نسبت به سال گذشته کمتر خواهد بود.

حیدر مستخدمین حسینی، کارشناس اقتصادی در گفت و گو با خبرآنلاین با اشاره به عوامل تاثیرگذار در رشد اقتصادی گفت:« رشد اقتصادی امسال نسبت به سال گذشته کمتر خواهد بود. »

او ادامه داد:« از آنجا که عمده رشد اقتصادی که در سال گذشته بدست آمد مربوط به نفت بود و نفت نیز چون سهمیه تولید و عرضه آن را از اوپک داریم و اوپک سقف ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه ای را در نظر گرفته، کشور ما در این سفغ عمل کرده، لذا امسال نسبت به سال ۹۵ افزایش تولید و عرضه نفت نخواهیم داشت.»

او اضافه کرد:« در نتیجه در حوزه نفت تقریبا برابر سال گذشته عمل خواهیم کرد و چون اقتصاد هنوز از رکود خارج نشده، نمی توان یک رشد اقتصادی را برای جمیع صنعت اقتصاد در نظر گرفت.»

این کارشناس اقتصادی عنوان کرد:« تنها برای صنایع بزرگ که از حمایت‌های ویژه دولت و نظام بانکی برخوردار هستند،می توان امیدوار بود که با رشد اقتصادی رو به رو شوند. اما در حوزه دیگر مانند صنایع بالا دستی و صنایع کوچک رشدی نخواهیم داشت.»

مستخدمین حسینی پیش بینی کرد که رشد اقتصادی امسال نسبت به سال گذشته کاهش پیدا خواهد کرد.

نرخ ارز را چه کسی تعیین می  کند؟

او درباره نوسانات نرخ ارز در ماههای اخیر نیز گفت:« نرخ ارز تنها تکیه گاه دولت برای ایجاد درآمد است.»

این کارشناس اقتصادی با اشاره به منابع درآمدی دولت در بودجه عنوان کرد:« درآمد نفتی با توجه به قیمت های امسال مشخص است،در حوزه مالیات هم فشارها برای اخذ مالیات- چه برای صنوف حقوق بگیر و چه برای صنایع بزرگ، متوسط و کوچک- وارد شده است، در حوزه خصوصی سازی نیز عملا درآمدی حاصل نشده،در نتیجه همه امیدها به سمت بازار ارز رفته است.»

مستخدمین حسینی گفت:« در نتیجه تنها مفری که برای دولت می ماند و می تواند، کسری بودجه جاری خود را از این محل تعدیل کند، ارز است. به همین ترتیب، نرخ ارز آگاهانه توسط بانک مرکزی و دولت افزایش پیدا کرده است.»

 

35224

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 723895

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 6 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • لهراسب A1 ۱۶:۲۴ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۴
    0 0
    نرخ ارز اگر واقعی نشود باید شاهذد پیش گرفتن واردات بر صادرات و ترویج هرچه بیشتر مصرف گرایی و سرکوب تولید داخلی باشیم. البته بهترین راه برای بالابردن نرخ رشد اقتصاد کنترل و ریشه کنی تورم وحشتناک هست و کاهش نرخ بهره تسهیلات و واقعی کردن نرخ ارز