چگونه می‌توانیم از پیچ تحریم‌ها به سلامت عبور کنیم؟

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص افزایش نرخ ارز گفت: بخش معدن ضربه‌پذیری کمتری از افزایش نرخ ارز نسبت به بخش‌های دیگر داشت، زیرا واردات ما نسبت به بخش‌های دیگر صنعتی وابسته به ارز نبوده است.

مهدی کرباسیان در گفت‌وگو با خبرگزاری خبرآنلاین اظهار داشت: من امیدوارم در مذاکراتی که ایران با اتحادیه اروپا دارد، اتحادیه اروپا بتواند اقتدار خود را حفظ کند و فکر می‌کنم اگر این اتفاق بیفتد، مشکل وسیعی پیدا نمی‌کنیم.

کرباسیان افزود: شرکت‌های بزرگ که منافع مشترک با آمریکا دارند، احتمالا با ایران کار نخواهند کرد، اما شرکت‌هایی که اروپایی هستند و منافع مشترک با آمریکا ندارند، به طور قطع می‌توانند با ایران ادامه دهند و مشکل خاصی نخواهیم داشت.

وی درباره چشم‌انداز آتی اقتصاد ایران عنوان کرد: ما امیدواریم اروپا براساس مصاحبه‌هایی که روسای جمهور آنها دارند، کار خود را انجام دهند. روسیه و چین نیز که ادعای اقتدار و استقلال دارند، روی مواضع خود بایستند. با این شرایط من فکر می‌کنم از پیچ تحریم‌ها بگذریم.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت متذکر شد: من معتقدم جو وحدت داخل کشور باید بیشتر شود که در مقطع فعلی جو مناسبی نمی‌بینم. امیدوارم در آینده وحدت و همدلی بیشتر شود و موجب شود یک‌جا و یکپارچه جلوی تحریم‌ها بایستیم.

ضربه‌پذیری معدن از طلا

کرباسیان در خصوص افزایش نرخ ارز نیز گفت: به نظر می‌رسد که بخش معدن ضربه‌پذیری از ارز نسبت به بخش‌های دیگر کمتر داشت، زیرا واردات ما نسبت به بخش‌های دیگر صنعتی وابسته به ارز نبوده است.

وی افزود: به نظر می‌رسد با تدابیری که در حوزه ارزی به کار رفته، مشکلاتی که در ابتدا وجود داشت و هنوز هم کم‌وبیش وجود دارد، کم‌کم برطرف می‌شود.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد: نیازهای ارزی شرکت‌ها باید تامین شود که در مقابل آن ثبات ارزی در کشور وجود داشته باشد. باید بپذیریم ارز بعضی از نیازهای خدماتی کشور باید تامین شود.

میزان ذخایر معدنی طلا

کرباسیان با اشاره به ذخایر معدنی طلا تصریح کرد: در ظرف سه سال گذشته به ذخایر طلای کشور بیش از 40 تن اضافه شده است. ذخایر فعلی طلای ما به طور قطعی 294 تن است.

وی ادامه داد: تولید طلای ما در سال گذشته رشد خوبی داشت و پیش‌بینی می‌کنیم اگر کار وسیعی صورت گیرد و با توجه به ذخایری که کشور دارد و ذخایر جدیدی که در سیستان و بلوچستان و خراسان‌جنوبی و کردستان به دست آورده‌ایم، می‌توانیم جزو کشورهای خوب در این حوزه باشیم.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت یادآور شد: عملیات اجرایی فاز 2 کارخانه زرشوران تا پایان تابستان شروع می‌شود. در کنار آن، فکر می‌کنم ظرفیت‌های خوبی در حوزه اکتشاف کشور وجود دارد و ایران یکی از کشورهای دارای پتانسیل بالا در حوزه طلا است.

کرباسیان در پاسخ به این پرسش که آیا بهره‌بردار خصوصی برای معادن طلا دارید؟ گفت: بله، دو شرکت برای دولت است که یکی کارخانه طلای موته و یکی کارخانه طلای زرشوران است. بقیه کارخانه‌های طلا متعلق به بخش خصوصی است.

آخرین وضعیت اکتشاف سنگ‌های قیمتی

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره سنگ‌های قیمتی و تزیینی نیز عنوان کرد: سنگ‌های قیمتی و تزیینی جزو بخش‌هایی است که ظرف چند سال گذشته به آن توجه ویژه نشده است. در این حوزه صددرصد بخش خصوصی وارد شده و دولت فقط پشتیبانی‌کننده و حامی است.

کرباسیان افزود: اخیرا چند جلسه با انجمن سنگ داشتیم و خوشبختانه در آخرین جلسه که هفته گذشته بود، آمادگی پیدا کردیم که در دو حوزه به آنها کمک کنیم.

وی خاطرنشان کرد: یکی در حوزه آمار بود، چون متاسفانه آمار دقیقی در این حوزه در کشور وجود ندارد و مشکل دیگر در حوزه آموزش است. قرار شد حمایت‌های مالی داشته باشیم و در رابطه با آموزش در حوزه سنگ‌های تزیینی و قیمتی اقداماتی صورت گیرد که باعث می‌شود ارزش افزوده بیشتری ایجاد شود و این ارزش افزوده باعث می‌شود سرمایه‌گذاری در این بخش افزایش یابد.

223225

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 786524

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 4 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۴:۲۳ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۸
    18 0
    پیچ نیست میدانه تحریمه
    • بی نام EU ۰۳:۵۵ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۹
      0 0
      چرا این مردم همش باید اضطراب از یک عامل خارجی داشته باشند ؟یک روز سایه جنگ و یک روز سایه تحریم و در داخل کشور هم عده ای درحال چپاول و غارت و سودجویی ...امروز تیتر ثامن الحجج را از خبرآنلاین دیدم حالم منقلب شد ایکاش ایرانی نبودم .
  • بی نام A1 ۰۴:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۸
    1 15
    با آرامش
  • فرهاد EU ۰۶:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۸
    32 1
    اصلا چرا تحریم باید بشیم که ازش عبور کنیم؟
  • محمد US ۰۳:۵۵ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۹
    2 0
    همان جوری که وزیر محترم چند ماه قبل فرمودند " هرکس دلار بخرد ضرر خواهد کرد ." با این مدیریت فوق العاده فکر کنم از روی تحریمها بپریم .
  • بی نام A1 ۰۴:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۹
    1 3
    چون می گذرد غمی نیست
  • بی نام IR ۰۴:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۹
    2 0
    اگه يك پارك دوبل ميكرديد و لايي نمي كشيديد عاقبتتون اينجور نبود
  • رضا DE ۱۲:۴۲ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۹
    0 0
    ضمانتهای مالی جز به باد دادن منابع کشور، نمایش عدم کار آمدی و سلب اعتماد و امید داخلی و ایجاد آشفتگی و تزلزل در بازاهای داخلی حاصلی نخواهد داشت. واردات لجام گسیخته و سوال برانگیز گوشی های موبایل اتفاقی که تکرار آن به صلاح کشور نیست. اعطای واردات کالاهای اساسی به تعداد زیادی وارد کننده نه تنها افزایش ارایه امکان فساد و چپاول منابع ملی است. بلکه باعث خریدهای گران قیمت و غیر قابل صرفه و توجیه برای کشور است. قیمت خرید صد هزار گوشی مثلا سامسونگ یا هوآوی بنا بر مدل با قیمت خرید پنج هزار دستگاه تفاوت ۲۰ تا ۵۰ درصدی دارد. همچنین لازم است دستورالعمل و ضوابط بسیار دقیق و مفصلی در خصوص واردات گوشیهای صادر شده و فقط گوشی ها با مدلها و سازندگان محدودی اجازه واردات به کشور داشته باشند.