معافیت مالیاتی را صفر کنید تا فرار مالیاتی کم شود

ایسنا نوشت: افزایش درآمدهای مالیاتی در شرایطی که فروش نفت وضعیت نامطمئن‌تری نسبت به گذشته پیدا کرده است یکی از آن راه‌هایی است که می‌تواند باعث جبران هزینه‌های دولت در بودجه شود؛ در این باره یک اقتصاددان معتقد است که برای افزایش درآمدهای مالیاتی نمی‌توانیم بیشتر از این به بنگاه‌های اقتصادی فشار بیاوریم، بلکه باید سعی کنیم جلوی فرارهای مالیاتی را بگیریم که یکی از این راه‌ها این است که معافیت‌های مالیاتی را به صفر برسانیم.

چالش‌های پیش آمده در باره کاهش فروش نفت ایران در بازارهای جهانی باعث شده تا مسئولان اقتصادی در کشور برای تقویت حوزه‌های درآمدی دیگربه صرافت بیافتند. یکی از این حوزه‌ها مالیات‌ها است که در سال‌های اخیر رشدی فزاینده هم داشته‌ به طوری که در سال گذشته (۱۳۹۶) برای اولین بار در نیم قرن اخیر درآمدهای مالیاتی از درآمدهای نفتی هم پیشی گرفت و حدود هفت هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان از درآمدهای نفتی بیشتر شد.

مهدی پازوکی، کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه طبق قانون، بودجه باید از محل مالیات‌ها تامین شود گفت: در ایران نسبت درآمدهای مالیاتی به تولید ناخالص داخلی در حال حاضر حدود ۷.۵ درصد است؛ در حالی که این نسبت در کشور ترکیه ۲۰ درصد و در کشورهای حوزه اسکاندیناوی حدود ۵۰ درصد است.

او با اشاره به معافیت‌های مالیاتی و فرار مالیاتی به عنوان معضلات حوزه مالیات در کشور اظهار کرد: باید سعی کنیم تا جلوی فرار مالیاتی را از طریق ایجاد یک سیستم مالیاتی کارا بگیریم. از طرف دیگر باید سعی کنیم تا معافیت‌های مالیاتی را صفر کنیم و در عوض نرخ مالیات را برای بنگاه های اقتصادی در مناطق محروم به صفر برسانیم.

پازوکی ایران را بهشت فرار مالیاتی برای دلالان توصیف کرد و گفت: با توصیه‌های اخلاقی نمی‌توان جلوی قرار مالیاتی را گرفت. این عمل از طریق مبارزه با پولشویی انجام می‌شود. از طرف دیگر باید به وسیله سیستم‌های مالیاتی درآمدها را رصد و از آن طریق مالیات‌ها را افزایش داد.

او با ذکر یک ضرب‌المثل مصطلح در کشورهای غربی که از مرگ می‌شود فرار کرد اما از مالیات نه! تاکید کرد که برای حل مساله فرار مالیاتی باید مساله امضاهای طلایی را باید از بین ببریم. بسیاری از طریق همین فرارهای مالیاتی تونسته‌اند ثروت‌های نجومی به دست بیاورند.

او در ادامه البته تاکید کرد که در شرایط فعلی که اوضاع بنگاه‌های اقتصادی خوب نیست نباید نرخ مالیات‌ها را افزایش دهیم چرا  که ممکن است باعث ایجاد رکود شود.

فرهاد دژپسند، وزیر جدید امور اقتصادی و دارایی اخیرا با تاکید بر اینکه از ظرفیت مالیات‌ها به طور کامل استفاده نمی‌کنیم، گفته که سهم مالیات در اقتصاد کشور هفت درصد است که باید آن را به ۱۰ درصد برسانیم. در چند سال اخیر بخش مالیات عملکرد خوبی داشته است اما باید راه‌های فرار و اجتناب از مالیات بسته شود. شناسایی پایه‌های جدید مالیاتی و لغو برخی معافیت‌ها موجب افزایش درآمد مالیاتی می‌شود. مالیات‌ها باید بدون فشار بر مردم و مالیات‌دهندگان افزایش پیدا کند.

41231

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 825116

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 12 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • من IR ۱۱:۲۵ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۴
    0 0
    اینها را مردم بی عدالتی می دانند. چرا باید جایی معاف از مالیات باشد؟ اگر سودده است باید مالیات بدهد. ما در قرآن زکات داریم. تازه بنظر من سودهای بانکی هم باید مشمول مالیات پلکانی شود و هر خرید و فروش دیگری. باید به کمک ابزار مالیات که در قرآن هم بر آن تاکید شده جامعه را در وضعیت تعادل نگاه داشت. غرض درآمدزایی برای دولت نیست بلکه غرض ایجاد تعادل در جامعه و جلوگیری از فساد و رانت و غیره است. در حقیقت دولت با ابزار مالیات نقشه درآمدی در کشور می کشد و جلوی سفته بازی و دلال بازی را می گیرد. ما خیلی ابتدایی به مالیات نگاه می کنیم.
  • ایرج IR ۱۱:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۴
    0 0
    معافیت مالیاتی تا چه حد در فرار مالیاتی موءثر است؟؟..
  • بازنشسته مالیاتی IR ۱۲:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۴
    1 0
    فرار مالیاتی بزرگترین افت دولت هاست که متاسفانه با همکاری کارگزاران دولتی وبعضی صنوف مرتبط انجام میگیرد راه مبارزه با فرار مالیاتی برخوردهاوجرایم سنگین برای فراریان وعاملین ومرتبطین می باشد وگرنه بسیاری از اشخاص حقوقی وحقیقی کلان با انواع ترفندها ازجمله دستکاری سیستم های مکانیزه خرید وفروش کمتر از یکدهم معاملات واقعی را در دفاتر ثبت می نمایند ،ومالیات متعلقه را در منابع مختلف کتمان نموده وبریش کارگزاران دولتی میخندند .
  • IR ۱۲:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۴
    2 0
    ببینید چطور میشه،نسلمونو بکنید!دیگه به نون شبمون موندیم،نمیدونم یک تومن رو برنج بخرم،یا روغن یا مرغ باید طی یکماه یکیشو انتخاب کنیم