حرکت کند معاملات سبب تعطیلی شرکتهای کارگزاری درامارات شده و پیش بینی اقتصاددانان حاکی از این است که ادامه روند فعلی بازار های امارات را به سمت یک رکود بزرگ سوق می دهد، رکودی که این بار اماراتی ها را تا بیش از دو سال درگیر خود خواهد کرد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اقتصاددان- طبق اعلام رسمی واحد کارگزاری بزرگترین بانک سرمایه گذاری امارات،سهام شوآ، تعداد 55 کارگزاری از81 کارگزاری مشغول در این کشور تعطیل خواهند شد. 12 کارخانه، از سرویس مالی اسلامی مکاسب در ابوظبی تا اوراق بهادار IFA واقع در دوبی، درخواست مساعدتی را به مسئولان اوراق بهادار و کالا ارائه کرده اند، تا کار خود را امسال با هزینه های بالا و سود کم ادامه دهند. هفت کارخانه در سال 2009 و 3 کارخانه در 2003 کار خود را متوقف کرده اند.

گفتنی است کارگزاران اماراتی بعد از افزایش ناگهانی قیمت سهام سوختی، توسط کاهش هزینه های اخذ وام و افزایش قیمت نفت در سال 2006، تا حدودی در حال التیام بودند که بحران فعلی رخ داد. دوبی در آن سالهای قبل بیش از 100$ بیلیون بدهی را در حین تبدیل شدن به مرکز فعالیتهای مالی گرد آورد که سبب بوجود آمدن بحران اعتباری در سال پیش و بعد از سقوط قیمت معاملات ملکی شد.


کاهش حجمی معاملات

میانگین حجم معاملات سهام روزانه در دوبی از 477 میلیون دلار در سال پیش به 172 میلیون دلار در سال جاری نزول کرده است.

محمد علی یاسین، مدیر اجرایی اوراق بهادار شوآ، در 20 جولای در ابوظبی اظهار داشت: حجم کم معاملات بشدت باقیماندن در این عرصه را برای کارگزاران سخت کرده است. وی همچنین گفت: بسیاری از کارگزاریها آخرین گزینه خود را تعطیلی می دانند.

حاتم آل عطابانی مدیر عامل مکاسب، که در رنکینگ سایت بازار مالی دوبی بر طبق ارزش معامله در ژانویه به عنوان هفدهمین کارگزاری بزرگ دوبی نام گرفت، در چهارم جولای، از سازمان کالا و اوراق بهادار خواست تا برای طول سال عملیاتهای خود را متوقف کند. وی ادامه داد: این شرکت 60 درصد از نیروی کار خود را در سال گذشته کاهش داده است.

او میگوید: ما فکر می کردیم که به نظر میرسد ادامه به کار و متضرر شدن عاقلانه نباشد، به خصوص وقتی که ما به این زودیها اتفاقی برای بازگشت به گذشته متصور نیستیم.

عماد الدین عباس مدیر اجرایی کارگزاری مشاوران مالی بین المللی، IFA، کویت، در چهارم جولای تعطیلی این شرکت را اعلام کرد. او گفت: با توجه به هزینه های قبلی بازار، هزینه های اجرایی بسیار بالا بود .

ابراهیم عبید الزابی معاون مدیر اجرایی اخذ مجوز در سازمان کالا و اوراق بهاداراعلام کرد: امسال 5 شرکت کارگزاری در امارات تاییدیه تعطیلی خود را گرفتند و پروانه خود را برای یکسال معلق کردند.

وی همچنین در 24 جولای که دو چهارم سود تا 80 درصد به دلیل سقوط سنگین حجم مبادلات کاهش پیدا کرده بود گفت: شرکت مالی دوبی(PJSC) تنها بازار سهام عمده شبه جزیره عربستان، سهام خود را به عموم میفروشد.

 

اهمیت زمان

تامر علی مدیر داخلی سازمان تنظیم کننده بازار در مصاحبه ای اعلام کرد: نظر ما اینست که فقط زمان مهم است تا بازار ترقی کند. وی ادامه داد: ما خودمان را برای آنچه که حتی دو سال طول می کشد آماده کرده ایم.

سازمان تنظیم کننده بازار امارات کارگزاریهای کوچک و متوسط را تشویق به ادغام کردن میکند. این سازمان طرحی را آماده کرده است برای تنظیماتی که مالکیتها را کنترل میکند تا به هیئت مدیره معرفی شوند.

الخطیب از شرکت درنان می گوید: تنها گزینه های شرکتهای کارگزاری، تعطیلی، اخراج کارمندان، قطع هزینه ها و تعلیق پروانه ها است. وی اظهار داشت: ادغام شرکتها راه حل مناسبی نیست زیرا جمع کردن دو نهاد ضعیف با هم نهاد قویتری نخواهد ساخت بلکه به خلق یک نهاد ضعیف بزرگ می انجامد.

 

کد خبر 83522

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =