رئیس موسسه بین المللی گفت‌و‌گوی فرهنگها و تمدنها تاکید کرد: روز قدس باید از سوی جریانات اصلاح‏طلب و آزادی‏خواهی که در متن این انقلاب بوده‏اند بیشتر مورد توجه باشد.

به گزارش خبرآنلاین، سید محمد خاتمی رئیس جمهور سابق در دیدار با کمیته دانشجویی سابق دبیرخانه حمایت از فلسطین اظهار داشت: می‏شود و باید روی بعضی از مسائل به اجماع رسید و فارغ از گرایش‎های مختلف سیاسی و اجتماعی که وجود دارد، باید دید که چگونه می‎توان به نوعی وحدت رسید و از خنثی شدن نیروها و انرژی‎هایی که متاسفانه در جامعه ما بد مصرف می‎شود بهتر استفاده کرد.

گزیده سخنان وی را در ادامه می‏خوانید:

  • واقعا می شود با وجود اختلاف سلایقی که وجود دارد نسبت به بسیاری از مسائل از جمله «روز قدس» به تفاهمی رسید. می توان به تعریفی درباره منافع و مصالح ملی و اصول و معیارهایی که حیات معنوی و مادی و اجتماعی جامعه ما به آن وابسته است برسیم و حول آن محورها حرکت کنیم.
  • نباید بگذاریم بعضی مسائل اصولی و اساسی تحت تاثیر بعضی رویکردها و مسائل خاص و منافعی که گروهها دارند لطمه ببیند.
  • نمی توانیم یک جا خواستار آزادی و حاکمیت بر سرنوشت باشیم، ولی نسبت به جای دیگر بی تفاوت بمانیم. مساله فلسطین، مساله بشری است و آنچه در آنجا در این 50-60 سال اخیر رخ داده است یک فاجعه بزرگ و کم نظیر تاریخ است.
  • رای و رضایت مردم پایه استقرار یک نظام مشروع است. اگر رضایت نباشد نمی شود هیچ حکومتی را بر مردم تحمیل کرد و اگر هم تحمیل بشود مشروع نیست.
  • طبق آنچه در نهج البلاغه است امیرالمومنین ابراز می دارند که اگر حضور و رای مردم نبود من هیچ وقت حکومت را نمی پذیرفتم. یعنی حتی حکومت امیرالومنین اگر رای مردم نباشد بر مردم تحمیل نمی شود و اگر بشود کار غلطی است. ما هم وقتی می گوییم مردم سالاری یعنی همین؛ مردم سالاری سازگار با دین.
  • حکومتی مطلوب ومقبول و مشروع است که مبتنی بر خواست و رای و رضایت مردم باشد و امروز هم بشریت به آن رسیده است.
  • ظلم و سرکوب به هر صورتی که باشد بد است؛ اگر حکومتی که با رای مردم روی کار آمده باشد هم بخواهد ظلم کند بد است.در فلسطین اشغالی عده‏ای آمده اند به زور سرزمینی را تصاحب کرده‏اند و یک حکومتی را بر آنجا تحمیل کردند؛ کوتاه آمدن در مقابل این یعنی جامعه بشری را با فاجعه روبرو کردن.
  • نباید راضی بود که به نام دفاع از مردم فلسطین مسائلی مطرح شود که بهانه های بیشتری برای سرکوب ملت فلسطین، مقابله با نظام جمهوری اسلامی داده شود. ایران به خاطر آزادی خواهی و استقلال طلبی اش است، بهترین و والاترین مدافع مردم فلسطین است. مساله «یا ایران یا فلسطین» برداشت غلط یا القاء خطرناکی است که از سوی دیگران مطرح می شود.
  • مساله قرار گرفتن ایران و فلسطین در مقابل هم مساله ای نیست که در ذهن و وجدان جامعه ما وجود داشته باشد و همه مردم ایران به فلسطین احترام می گذارند و از رنج این ملت مظلوم رنج می کشد.
  • همه گروه ها و گرایش های مختلف فلسطین باید اختلافات را کنار بگذارند و در کنار هم باشند. زیرا چند پارگی در مساله فلسطین بهترین خدمت به اسرائیل است.
کد مطلب 88732

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 15 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۲۱:۴۸ - ۱۳۸۹/۰۶/۰۹
    1 0
    عجب آدم هایی هستید شما ، چرا فقط اون قسمتی که به نفعتون هست رو درج می کنید ، یا صحبت های آقای خاتمی رو پخش نکنید یا پخش می کنید همش رو تو سایتتون قرار بدین

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین