-
۷ خوراکی که به کلیه شما صدمه میزند
پزشکیکلیهها کار سختی را در بدن انجام میدهند. فیلتر کردن و دفع مواد زائد از خون شروع این کار است.
-
شناسایی متعرضان به مناطق حفاظت شده با سیستم هوشمند
طبیعتایرنا نوشت: محققان سیستم هوشمند جدیدی موسوم به TrailGuard AI ساختند که به تراشه Movidius محصول شرکت اینتل مجهز است و به محض تشخیص حرکت در محیط، شروع به عکسبرداری میکند.
-
درمان زوجهای نابارور با پزشکی شخصی
پزشکیایرنا نوشت: دبیر علمی بخش زنان، نازایی و ناباروری سومین کنگره بین المللی پزشکی شخصی ایران، گفت: پزشکی شخصی در نازایی، توانسته است به موفقیتهایی در زمینه درمان زوجین نابارور دست پیدا کند.
-
معاهده پاریس اهرمی برای کاهش اثرات تغییر اقلیم
طبیعتایرنا نوشت: تغییر اقلیم شاید 10 تا 15 سال گذشته برای بیشتر مردم پدیده ناآشنایی بود اما اکنون بیشتر کشورهای جهان وقوع آنرا پذیرفته اند و به همین دلیل برای کاهش تاثیرات آن در سال 2015 در قالب توافقنامه پاریس گرد هم آمدند تا با انجام اقداماتی مانع گرمتر شدن زمین تا بیشتر از 1.5 درجه شوند.
-
منتخب تصاویر فضایی روزهای گذشته از نگاه «اسپیس»
نجومایسنا نوشت: پایگاه خبری "اسپیس"، منتخبی از اخبار فضایی برتر روزهای اخیر را منتشر کرد.
-
نقش فوتونهای زیستی و نانوذرات در پیشبینی و درمان سرطان
پزشکیایسنا نوشت: استاد گروه مهندسی و فیزیک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: با تغییر فیزیولوژی سیستمهای زیستی، میزان و سطح فوتونهای ساطع شده از آن نیز تغییر میکند و با کمک همین روش میتوان منشاء، زمان و راه درمان بسیاری از بیماریها از جمله سرطان را در حوزه پزشکی پیشبینی کرد.
-
فقط هفتهای ۲ ساعت تمرین ورزشی برای سلامت روان کافی است
پزشکیگفته میشود ورزش و تمرین ورزشی برای آمادگی جسمانی، پیشگیری از بیماریهای مزمن و بهبود خلقوخوی مؤثر بوده و هر چه بیشتر انجام دهید بهتر است.
-
خورشیدگرفتگی جزئی در آسیا و آلاسکا
نجومایرنا نوشت: ساکنان شرق آسیا، سیبری و شمال اقیانوس آرام در هفته اول سال نو میلادی شاهد خورشیدگرفتگی جزئی هستند.
-
عفونت قارچی در مغز منجر به اختلال حافظه میشود
پزشکیایرنا نوشت: محققان کالج پزشکی بیلور در آمریکا با استفاده از موشها مدلی را برای مطالعه پیامدهای عفونت قارچی بر مغز توسعه دادند. در این تحقیقات مشخص شد موشها پس از ۱۰ روز عفونت قارچی را از بین میبرند اما آثار التهابی و اختلال حافظه حداقل تا ۲۱ روز بعد باقی میماند.
-
فرضیه ارتباط بوی نامطبوع پایتخت با گسلهای زلزله رد شد
طبیعتایرنا نوشت: استاندار تهران با اشاره به اینکه منشا دقیق بوی نامطبوع عصر چهارشنبه هفته گذشته مشخص نیست تاکید کرد که البته فرضیه ارتباط این بو با فعال شدن گسل های زلزله به طور کامل رد شده است.
-
کاهش خستگی کارمندان با هوش مصنوعی
فناوریایسنا نوشت: طراحان آلمانی قصد دارند برای کاهش خستگی کارمندان و افزایش کارآیی آنها، ادارات را به هوش مصنوعی مجهز کنند.
-
ابداع روش غیرتهاجمی برای سنجش میزان قند خون
پزشکیایسنا نوشت: افراد مبتلا به دیابت برای سنجش میزان قند خون خود مجبور به انجام آزمایشات تهاجمی قندخون برای گرفتن خون از انگشت دست خود هستند.
-
رونمایی از موتورسیکلتی که تمام اجزای آن با چاپگر سهبعدی ساختهشده
فناوریکمپانی آلمانی BigRep اولین نمونه مفهومی موتورسیکلت برقی به نام NERA را رونمایی کرد.
-
آموزش راههای جذب افراد از طریق هوش مصنوعی
پزشکیایسنا نوشت: محققان در حال ساخت مدلی هستند که با استفاده از "هوش مصنوعی" معیارهای جذابیت را تعیین میکند.
-
اسپرم معیوب مردان دلیل سقطجنین مکرر؟
پزشکیمحققان در امپریال کالج لندن میگویند دیانای معیوبی را در اسپرم مردان پیداکردهاند که ممکن است دلیل سقطجنین مکرر در زنان باشد.
-
در کشور ما هم ریاضیات مادر همه علوم است؟
دانشهای بنیادیایرنا نوشت: ریاضیات مادر همه علوم و زیربنای فناوری و توسعه نامیده می شود اما آمار دانش آموزان و دانشجویان مشغول به تحصیل در این رشته نشان می دهد ریاضی از سکه افتاده است و از آن بازار پررونق دیروز خبری نیست.
-
کاهش التهاب ناشی از اماس
پزشکیایسنا نوشت: پژوهشگران آمریکایی و کانادایی در بررسی جدیدی دریافتند که شاید سلولهای ایمنی روده بتوانند التهاب ناشی از اماس را کاهش دهند.
-
حرکت سطحنورد چینی روی ماه/ عکس
نجوم12 ساعت پس از فرود فضاپیمای رباتیک Change4 چین در نیمه پنهان ماه، سطحنورد Jade Rabbit 2 از آن جداشده و روی زمین نرم شروع به حرکت کرد.
-
آب های ژرف و مخاطره فرونشست زمین
طبیعتایرنا نوشت: کمبود آب در چند سال اخیر به معضلی بزرگ برای کشورهای خشک مانند ایران تبدیل شده است؛ در این میان نسخه های متعددی برای برون رفت از این چالش توسط کارشناسان و مسئولان پیچیده شده که یکی از آنها برداشت آب های ژرف است که اخیرا بحث آن بین مخالفان و موافقان داغ شده است.
-
عمل تومور قلب و کلیه بدون جراحی برای اولین بار در جهان
پزشکیایرنا نوشت: برای نخستین بار در جهان یک تومور قلب و کلیه در ایتالیا بدون جراحی از بدن بیمار خارج شد.
-
رصدخانه شهری در برج میلاد
دانشهای بنیادیایرنا نوشت: با شنیدن اسم «رصدخانه» اولین تصویری که به ذهن می رسد، ستاره ها هستند و به محض ورود به رصدخانه معمولا سرها به سمت بالا می روند تا ستاره ها را رصد کنند، اما در رصدخانه شهری نگاه ها به پایین است.
-
سیستم ایمنی بدن در جلوگیری از پیری نقش مهمی دارد
پزشکیایرنا نوشت: محققان آمریکایی یک راهکار جدید ضدپیری توسعه دادند که سیستم ایمنی بدن را در حذف سلول های مسن و ناکارآمد یاری می کند. محققان با استفاده از این تکنیک جدید توانستند ویژگی های جوانی موش های سالمند را بازیابی کنند.
-
استاندار تهران:بوی نامطبوع به احتمال ناشی از انتشار یک ماده شیمیایی است
طبیعتایرنا نوشت: استاندار تهران با اشاره به اقدامات ستاد مدیریت بحران و دستگاه های متولی برای شناسایی کانون اصلی انتشار بوی نامطبوع عصر چهارشنبه در تهران گفت: بوی نامطبوع شب گذشته تهران به احتمال ناشی از انتشار یک ماده شیمیایی مانند مرکابتان است.
-
فرود موفقیتآمیز کاوشگر فضایی چین در نیمه پنهان ماه/ اولین عکس را ببینید
نجومبرای اولین بار در تاریخ بشر کاوشگر چینی به نام Change ۴ توانست در نیمه پنهان ماه فرود آید. عکس منتشرشده این قسمت از ماه را نشان میدهد.
-
چه نوع بویی در تهران به مشام میرسد؟
طبیعتبحث در مورد منشأ بو در تهران همچنان داغ بوده و کارشناسان به دنبال یافتن سرمنشأ آن هستند.
-
یک بچه ۱۰ ساله بهاندازه جوان ۱۸ ساله شکر میخورد
پزشکیطبق آمار جدید سازمان بهداشت عمومی در انگلیس یک بچه ۱۰ ساله بهاندازه یک جوان ۱۸ ساله شکر میخورد.
-
درختان بائوباب در حال مرگاند
طبیعتبه گفت محققان درختان بائوباب در افریقای جنوبی به دلیل تغییرات اقلیم در حال نابودی هستند.
-
چاپ ۳ بعدی شیشه توسط محققان امآیتی
فناوریایسنا نوشت: با تلاش محققان موسسه فناوری ماساچوست، فناوری چاپ سه بعدی در حال گسترش به دنیای ریختهگری شیشه است.
-
تاثیر صبر و شفقت بر سرطان
پزشکیایسنا نوشت: افسردگی یک پریشانی روانی رایج در بین اکثر بیماران مبتلا به سرطان است و دردی است که به دیگر دردهای آنان افزوده میشود. اما آیا میتوان با یادگیری صبر و احساس شفقت نسبت به خود، به جنگ آن رفت!؟ این موضوعی است که مورد بررسی پژوهشگران دانشگاهی قرار گرفته است.
-
نورونها میتوانند اطلاعات مغز را فیلتر کنند
پزشکیایسنا نوشت: پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدیدی دریافتند که نورونها میتوانند با فیلتر کردن اطلاعات، به سازگاری مغز با محیط اطراف کمک کنند.