-
آرشیو مطالب سال 1393
-
آرشیو مطالب سال 1392
-
آرشیو مطالب سال 1391
- برخلاف تصور عمومی، فقط خوراکی های شور نیستند که می توانند فشار خون را بالا ببرند. کسانی که مستعد افزایش فشار خون هستند، ممکن است با زیاده روی در مصرف شیرینی، حتی شیرینی های طبیعی مثل ارده و شیره، یا عسل، یا خرما و شیرۀ خرما، دچار پرفشاری خون شوند.
- در سخن پزشکان ایران و سرزمینهای اسلامی، خروج ترشحات فرودآمده از سر از طریق بینی، «زکام» نامیده میشود. همین ترشحات اگر از پس حلق فروبریزند به بیان حکیمان، «نزله» نام میگیرند. نزله و زکام براساس سبب شناسی حکما، به هشت گونه تقسیم می شوند.
- بسیاری از مردم امروز از جمله خردسالان و سالخوردگان به سببهای گوناگون دچار یبوست هستند. در افراد سالم، دفع رودهای باید روزی یک تا دو بار، بدون خشکی و سفتی، و بدون نیاز به زور زدن زیاد و طولانی شدن زمان دفع روی دهد، و فرد پس از آن نباید احساس کند که دفع ناتمام مانده و بقایای هضم اول در روده مانده است. همچنین در حالت طبیعی، فضولات نباید بصورت تکهتکه و گرد از روده خارج شوند.
- دربارۀ بهبود حافظه از راه مصرف گیاهان دارویی زیاد می گویند و می نویسند. اما نوع غذا و ترتیب و آداب غذا خوردن هم در وضع حافظه و تمرکز بسیار مهم است.
- روالی مرسوم بوده که در ایام نوروز و بهار، سخن از آنچه «طب سنتی» می خوانندش، به ذکر خواص سیب و سرکه و سنجد و سماق و سمنو منحصر گردد. همه این چیزها را شنیده ایم و این نگارنده نیز آن سخنان را پیش ازین گفته و نوشته است...
- دکتر مجید انوشیروانی، متخصص طب سنتی ایران، دانشگاه علوم پزشکی تهران
- دود سیاه دوباره هوا را انباشته و از آنجا به همۀ نسوج ساکنان شهرهای بزرگ رخنه می کند.
- یکی از مهمترین بخشهای آموزههای تندرستی در «مکتب طب حِکمی ایران»، تدابیر تغذیهای است.
- پنج سال از تاسیس رشتۀ دانشگاهی طب سنتی ایران در دانشگاه علوم پزشکی تهران و برخی دیگر از دانشگاههای علوم پزشکی کشور میگذرد.