کدخدایی: خودم به احمدی‌نژاد گفتم که انصراف بدهد/ تحلیف از نظر قانون اساسی اشکالی نداشت

سخنگوی شورای نگهبان گفت: مصادیق رجل سیاسی و مذهبی را در یک جلسه ۴ ساعته در شورای نگهبان بررسی کردیم.

به گزارش خبرآنلاین، عباسعلی کدخدایی پیش از ظهر امروز دوشنبه 22 مرداد در نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره  اینکه نظر شورای نگهبان نسبت به مصوبه مجلس پیرامون کاهش مجازات قاچاقچیان مواد مخدر چیست، گفت: هنوز ما این موضوع را در شورای نگهبان بررسی نکرده ایم و شورای نگهبان هم اگر مغایرتی با قانون اساسی و شرع ببیند، درباره آن اعلام نظر می‌کند.

اهم اظهارات سخنگوی شورای نگهبان را در ادامه میخوانید؛

*{درباره آخرین جلسه شورای نگهبان پیرامون بررسی مصادیق رجل سیاسی و مذهبی در این}هفته گذشته اولین جلسه شورای نگهبان درباره بررسی مصادیق رجل سیاسی و مذهبی به صورت کامل برگزار شد و گزارش‌هایی را از مراکز مختلف و همین طور اقدامات پژوهشکده شورای نگهبان و نیز آیین نامه‌ای که پیشتر تدوین شده بود را مورد بررسی قرار دادیم.

*جلسه شورای نگهبان به منظور بررسی مصادیق رجل سیاسی و مذهبی حدود 4 ساعت طول کشید که البته این جلسه ادامه دارد و احتمال می‌دهیم که یک تا دو جلسه دیگر برای بررسی آن زمان نیاز داشته باشیم و در دستور کار این هفته شورای نگهبان نیز قرار دارد و به محض اینکه به جمع بندی برسیم درباره آن اعلام نظر می‌کنیم.

*{درباره اینکه آیا در انتخابات ریاست جمهوری، شورای نگهبان با واسطه به احمدی نژاد گفته است که از انتخابات انصراف دهد}؛ واسطه‌ای نبوده و بنده خودم به آقای احمدی نژاد گفتم که انصراف دهد. صلاحیت ایشان احراز نشده و رد صلاحیت نیز فقط مربوط به نمایندگان مجلس است. اگر کسی مراجعه کند، اطلاعات و دلایل عدم احراز را در اختیار خود فرد قرار می‌دهیم.

*افراد محترمی که برای انتخابات ثبت نام می‌کنند، مستقیما و یا با واسطه اگر صلاحیت‌شان احراز نشود، به آنها اعلام می‌کنیم؛ درباره عدم احراز صلاحیت آقای احمدی نژاد هم خودم تلفنی با آقای الهام صحبت کردم و گفتم که اگر آقای احمدی نژاد تمایل دارد، انصراف دهد.

*بررسی طرح مقابله با اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکا در منطقه که در مجلس تصویب شده است هنوز این طرح به دست ما نرسیده است و به محض اینکه این طرح به دست ما برسد، درباره آن اعلام نظر می‌کنیم.

*{ در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه موضوعی مطرح شد که تمام اعضای شورای نگهبان در مراسم تحلیف حضور نداشتند آیا این از نظر قانون اساسی ایراداتی داشته یا خیر؟}: 5 یا 6 نفر حضور داشتند. تحلیف از جهت قانون اساسی اشکالی نداشت. شبهه‌ای هم که در سال 80 مطرح بود مبنی بر این بود که برخی از اعضای شورای نگهبان تعیین نشده بودند و شبهه در این بود که شورای نگهبان از نظر حقوقی وجود دارد یا خیر. ولی در جایی که حضور اعضا در مجلس شورای اسلامی در قانون اساسی پیش بینی شده در اینجا نظر به این بوده که حداقل اعضا حضور داشته باشند، اشکالی ندارد.

*{در پاسخ به سوال خبرنگاری دیگر مبنی بر اینکه اخیرا دو رفتار ناشایست را از نمایندگان مجلس شاهد بودیم. یکی برخورد نماینده بیجار با مامور نیروی انتظامی و سلفی گرفتن برخی نمایندگان با خانم موگرینی که مورد انتقاد آیت الله جنتی هم قرار گرفت؛ بفرمایید آیا این مسائل در تایید صلاحیت این افراد تاثیری دارد یا خیر}: در مورد اظهار نظر قطعی در ارتباط با صلاحیت این افراد اکنون نمی‌توانم اظهارنظر کنم، اما اینکه این حرکتها نامناسب بوده باید گفت که از سوی نمایندگان مردم حرکات نامناسبی بود و ان‌شاءالله دیگر تکرار نشود.

*{درباره بررسی قانون جامع انتخابات در شورای نگهبان} جلسات مشترکی با رئیس مجلس، وزیر کشور و رئیس کمیسیون شوراهای مجلس داشته‌ایم و قرار شده کارگروه مشترکی بین مجلس، دولت و شورای نگهبان به این منظور تشکیل شود که امیدواریم این کارگروه گزارش نهایی درباره انتخابات تهیه کند تا در مجلس مورد بررسی قرار گیرد.
*{درباره حمله به شورای نگهبان و ادعای قانون شکنی این شورا در فتنه سال ۸۸}: شورای نگهبان در سال ۸۸ طبق قانون عمل کرده و اگر کسی مدعی است، مدارک و مستندات خود را اعلام کند؛ شورای نگهبان در این جهت نیز مظلوم است.
*{درباره زمان آغاز به کار شوراهای دوره پنجم}با توجه به اینکه قانون اصلاح موادی از تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراها چند بار میان شورای نگهبان و مجلس رد و بدل شد، زمان اعلام شده در این قانون برای آغاز به کار شوراها نیز گذشت، اما امروز شنیدم که ظاهرا وزارت کشور اعلام کرده است که اول شهریور ماه زمان آغاز به کار شوراها خواهد بود.
*{درباره ادعای دیگری در خصوص مغایرت طرح حذف اعدام برای قاچاقچیان مواد مخدر با امنیت ملی} مصلحت‌سنجی و ضرورت تصویب قوانین با مجلس شورای اسلامی است. قطعاً نمایندگان براساس مصالح و ضرورت‌ها طرح یا لایحه‌ای را مورد تصویب قرار می‌دهند و وظیفه شورای نگهبان بررسی آن مصوبه‌ها است تا آن‌ها با شرع مقدس و قانون اساسی مغایرتی نداشته باشند و در صورتی که لوایح یا طرح‌های تصویب شده با قانون اساسی و شرع مقدس مغایرتی داشته باشند در این رابطه اعلام نظر می‌کنیم.
*{درباره آخرین بررسی‌ها پیرامون دستیابی به قانون جامع انتخابات که با حضور همه دستگاه‌های مسئول صورت می‌گیرد}امیدواریم همه دستگاه‌های ذیربط و مسئول بتوانند قانون جامع را تصویب کنند. در این رابطه ما جلساتی با حضور رئیس مجلس، وزیر کشور و روسای کمیسیون‌های مربوطه داشته‌ایم و قرار شده است کارگروهی رسمی در این باره تشکیل شود تا مسائل را بررسی کنند. ما نمایندگان خود را به این کارگروه معرفی کرده‌ایم و امیدواریم این کارگروه به طرح جامع در رابطه با انتخابات برسد که البته آن طرح باید به مجلس شورای اسلامی هم برود و مورد تصویب مجلس قرار بگیرد.
*طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شورای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران، لایحه هوای پاک، لایحه اصلاح ماده ۸۶ قانون مالیات‌های مستقیم، اصلاح اساسنامه شرکت مادرتخصصی تولید و توسعه انرژی اتمی ایران و لایحه موافقتنامه همکاری در زمینه پیشگیری و واکنش به شرایط اضطراری در دریای خزر در جلسات پیشین شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفته و مغایر با شرع مقدس و قانون اساسی شناخته نشدند.
*{درباره لایحه عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در مجمع مقامات مالیاتی کشورهای اسلامی} مغایر با با اصل ۸۰ و ۷۷ قانون اساسی و تبصر ۹ لایحه پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی را دارای ابهام است .

29212

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 697172

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 0 =