ایسنا نوشت: یک آزمایش یک ساله که توسط یک تیم از زیست شناسان سیاره‌ای از دانشگاه آرکانزاس انجام شده نشان می‌دهد که میکروب‌ها می‌توانند با وجود شرایط سخت مریخ در این سیاره زنده بمانند.

دانشمندان پس از اینکه مریخ نورد کنجکاوی موفق به شناسایی گاز متان در این سیاره شد، شروع به انجام یک پژوهش کردند.

به گفته محققان این پژوهش، بیشتر متان موجود بر روی زمین توسط موجودات زنده تولید شده که این امر می‌تواند در مورد مریخ نیز صدق کند.

یک گروه از میکرواُرگانیسم‌ها به نام متانوژن که در باتلاق‌ها و در روده گاوها وجود دارند این گاز طبیعی را در سیاره ما تولید می‌کنند.

متانوژن‌ها برای زندگی به اکسیژن یا فتوسنتز نیاز نداشته و برای بقای خود تنها به یک مکان زیر سطحی نیاز دارد که آنها را از سطوح بالای اشعه ماوراء بنفش سیاره سرخ محافظت کند.

از آنجا که انتقال گاوها به فضا برای انجام آزمایشات ممکن نیست، دانشمندان این میکروب‌ها را در لوله‌های آزمایشگاهی و در مایعاتی که قبلا از زیر سطح مریخ برای نمونه گرفته شده بود پرورش دادند.

آنها همچنین فشار اتمسفر بسیار پایین منطقه زیر سطح مریخ را در این لوله‌های آزمایشگاهی شبیه سازی کردند .به علاوه، آنها موجودات را به تقلید از آن سیاره در درجه حرارت انجماد قرار دادند.

پس از گذشت تقریبا یک سال از آزمایش بر روی چهارگونه مختلف، دانشمندان دریافتند که همه آنها موفق به زنده ماندن در این شرایط سخت به مدت سه تا 21 روز شدند.

محققان این پژوهش می‌گویند که متان موجود در مریخ می‌تواند محصول آتشفشان‌ها و عوامل دیگر نیز باشد.

5454

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 627081

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 6 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام ۲۲:۵۵ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۴
    2 1
    بنده نظرم اينست كه امريكايي ها مريخ رو يكي از ايالت هاي خودشون مي كنند چون خيلي جدي حتي دارن به كساني كه مي فرستند اونجا اموزش ساخت خانه رو هم مي دهند