۰ نفر
۲۲ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۰:۱۱

یکی از مهم ترین مواردی که در حوزه اقتصاد می توان آن را مشاهده کرد و در رابطه با آن برنامه ریخت، بحثی تحت عنوان « هزینه های خوراک در خانواده » است.

این بحث را می توان از یک دید کلان مورد واکاوی قرار داد و چیزی حدود 17 تا 18 میلیون خانواری که در حال حاضر وجود دارند را برای بررسی دقیق در نظر گرفت اما به شخصه اعتقاد دارم بحث مهم تر طبقات درآمدی است که دارای هزینه های خوراکی متفاوتی هستند.

به عبارت ساده تر باید اهمیت نسبی این موضوع را برای خانواده های مختلف از نظر درآمد مد نظر قرار داد و بررسی کرد. بر این اساس دو قطب بالا و پایین جامعه اصلی ترین نقاط اهمیت هزینه خوراک در خانوار های به شمار می آیند.

طبقات پایین 40 تا 50 درصد از درآمد خود را به خوراک اختصاص می دهند و این در حالی است که طبقات بالای جامعه فقط 5 درصد هزینه خوراک می کنند. در واقع طبقات بالا بیشتر درآمد های خود را صرف تفریحات، آموزش و مواردی از این دست می کنند. نکته حایز اهمیت این است که وقتی قیمت ها بالا برود فشار به طبقه پایین وارد می شود و طبقه بالا چندان از این موضوع آسیب نمی بیند.    

به طور عمومی پیشنهاداتی را در رابطه با خوراک مشاهده می کنیم که بر اساس آن مواد غذایی خانواده های پردرآمد مورد توجه است و به این اصلا توجه نمی شود چه غذا هایی می تواند سلامت باشد.

به دلیل پیشینه چند هزار ساله نخستین یا دومین مکتب غذایی هستیم. انواع و اقسام غذا داریم که نمی شناسیم و متاسفانه غذا های غربی آمد و آنها را به دست فراموشی سپردیم. به طور مثال انواع آّبگوشت داریم که به شکل های مختلف تهیه می شود اما اکثر آنها دیگر وجود ندارد.

به طور کلی خانواده های کم درآمد مورد توجه قرار نمی گیرند که چه خوراکی هایی را باید بخورند و در حال حاضر که ایام ماه مبارک رمضان است جا دارد به نکته ای که در این ماه فراموش کردیم هم اشاره کنم.

ما فراموش کردیم ماه مبارک رمضان، ماه خود داری از خوردن است و در ماهی که چنین اتفاقی صورت می گیرد قاعدتا قیمت ها باید کاهش پیدا کند. این در حالی است که مشاهده می کنیم قیمت ها در این ماه بیشتر از ماه های گذشته می شود. دلایل آن هم واضح است. نخست اینکه به دلیل استفاده خانوار ها از خوراک های متنوع قیمت ها بالا می رود و از سوی دیگر بسیاری از شرکت های تولید و توزیع خوراک به دلیل افزایش تقاضای موجود در بازار قیمت ها را بالا می برند.

به شخصه این روز ها برای خرید که مشاهده کردم تقریبا قیمت ها افزایش پیدا کرده است و در برخی محصول ها که قیمت ها کاهش پیدا کرده متاسفانه به تناسب آن از کیفیت هم کاسته شده است. به طور مثال قیمت شیر پایین آمده اما به تناسب آن هم حجم شیر و هم کیقیت آن کاهش یافته است به طوریکه شیر هایی که پیشتر 5 روز تاریخ مصرف داشت به دلیل کاهش کیفیت، انقضای آن به سه روز کاهش پیدا کرده است.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 167587

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 6 =