مهر نوشت:

دبیر انجمن برنج ایران گفت: در حالی هم‌اکنون مقداری برنج ایرانی در انبارهای شهرهای شمالی کشور ذخیره شده است که مسئولان اخیرا اعلام کرده اند که برنج هندی به زودی در بازار توزیع خواهد شد.

 جمیل علیزاده شایق  دربیان چرایی واردات برنج همزمان با برداشت این محصول از شالیزارهای کشور اظهارداشت: درحال حاضر که کشاورزان مشغول برداشت برنج از شالیزارهای خود هستند، برنج خارجی به کشور وارد می شود، چون واردات این محصول منحصر به یک بازه زمانی خاصی نیست.
وی درخصوص میزان متوسط مصرف برنج و میزان متوسط تولید برنج در کشور بیان داشت: مصرف برنج مردم سالانه به طور متوسط در حدود 2 میلیون 800 تا 2 میلیون و 900 هزارتن برآورد می شود، درحالی که میزان تولیدبرنج در کشورمان سالانه بطور متوسط در حدود 2 میلیون و 250 تا 2 میلیون و 300 هزارتن است.
دبیرانجمن برنج ایران دربیان پیش بینی میزان تولید برنج در سال جاری نیز گفت: با توجه به اینکه سال گذشته در حدود 2 میلیون و 300 هزارتن برنج در کشور تولید شده است، امسال هم پیش بینی می شود به همان میزان برنج در کشور تولید شود.
وی با اشاره به اینکه حداکثر با انجام ذخیره سازی باید در حدود 600 هزارتن برنج به کشور وارد کنیم، گفت: از سال 1385 به بعد در حدود 900 تا یک میلیون و 200 هزارتن برنج به کشور وارد می شود.

سال 90 سال رکوردشکنی در واردات برنج
شایق درعین حال تصریح کرد: البته در سال 90 که اتفاقا سال خوبی برای تولید برنج داخلی بود در حدود یک میلیون و 520 هزارتن برنج به کشور وارد شد که در نوع خود رکورد عجیبی بود!
وی درخصوص قیمت برنجهای خارجی در بازار جهانی عنوان کرد: قیمت برنج‌های خارجی از حدود 285 دلار تا حدود 1050 دلار در هرتن متغییر است.
دبیرانجمن برنج ایران با بیان اینکه طبیعتا وزارت صنعت برای واردات به دنبال خرید برنجهای گران قیمت خارجی نمی‌رود، قیمت برنج وارداتی که وزارت صنعت خریداری می کند را در حدود 300 تا 500 دلار در هرتن اعلام کرد.
وی با اشاره به اینکه قیمت تمام شده برنج خارجی با توجه به هزینه های جانبی که دارد ارزان تر از برنج داخلی است، گفت: مردم کشور هم به دلیل ارزان بودن برنج خارجی ناچارا این محصول را مصرف می کنند.
شایق با بیان اینکه باید قبول کنیم که هزینه تولید برنج داخلی بالاست، یکی از مهمترین دلائل بالارفتن هزینه تولید برنج درکشوررا خرد شدن و کوچک شدن مساحت شالیزارها ی شهرهای شمالی کشورعنوان کرد.
وی اضافه کرد: در مقطعی در شالیزارهای شهرهای شمال کشور 1.2 هکتار متوسط واحد بهره برداری بود که هم اکنون این عدد به 0.7 هکتار رسیده است.
دبیرانجمن برنج ایران افزود: باوجود اینکه هم اکنون مقداری برنج در انبارهای شهرهای شمالی کشور ذخیره شده است، مسئولان اخیرا در مازندران اعلام کرده اند که برنج هندی به کشور وارد شده و به زودی توزیع خواهد شد

3939

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 225777

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 2 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام US ۱۶:۲۹ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۶
    3 2
    همین می شه که برنج ایرانی بوی گونی می گیرد که بوی بدی هست دولت نباید اجازه دهد این برنج که خیلی در انبار ها نگهداشته شده به مردم فروخته شود
  • بدون نام IR ۰۷:۳۱ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۷
    2 0
    اگر برنج خارجي وارد نشود، دلالان داخلي برنج را به چند برابرقيمت به بازار عرضه خواهند كرد. هر وقت اعلام شده واردات كاهش مي يابد اين تجربه تكرار شده و قيمت برنج داخلي به شدت افزايش يافته است. پس يا متصديان توليد و توزيع برنج داخلي بايد كنترل مناسب بر بازار داشته باشند يا واردات را تحمل نمايند.
  • مهدی IR ۱۰:۳۰ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۷
    3 0
    ارزان بفروشی تا در انبار نماند
  • حمید IR ۱۸:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۷
    2 0
    مردم توان خرید برنج های شمال را ندارند مجبور هستند به برنج های پاکستانی وهندی روی بیاورند
  • محمد IR ۱۰:۴۱ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۸
    1 0
    بنده از هوله حلیم افتادم به دیگ چندی قبل با اعلان برنج ایرانی کیلویی 19000 ریال با خرید پنجاه کیلو برنج که بخدا حاضر هستم ان را با نصف قیمت بفروشم واین از شاهکار های وزارت بازرکانی وغیره و دادن مانور برنج ایرانی با قیمت ارزان میباشد