رئیس مجلس با بیان اینکه سند تحول در آموزش و پرورش باید تبدیل به یک نهاد شود تا ساخت اجتماعی را بوجود آورد، گفت: توسعه سرمایه‌های اجتماعی مهمتر از توسعه نیروهای انسانی است.

به گزارش خبرآنلاین علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی عصر روز چهارشنبه در بیست و نهمین اجلاس روسای آموزش و پرورش مناطق کشور که در سالن همایش های بین المللی رازی در تهران برگزار شد، با بیان اینکه جایگاه آموزش و پرورش به عنوان یک وزارت استراتژیک در نظام ما مطرح است، گفت:در نگاه جمهوری اسلامی وزارت آموزش و پرورش تامل برانگیز است شاید سر و صدای وزارتخانه های دیگر بیشتر باشد، اما شما انسان ساز هستید و باید قدر جایگاه خود را بدانید.
لاریجانی تصریح کرد: نگاه نمایندگان مجلس نیز به آموزش و پرورش به عنوان یک وزارتخانه برتر بوده است و مصوبات مربوط به آموزش و پرورش همواره با رای بالا و به راحتی تصویب شده است. بنابراین این حس در رابطه با جوهره آموزش و پرورش در بین مسئولان کشور وجود دارد و بدانید که پشتیبان های خوبی در نظام برای آموزش و پرورش وجود دارد.
وی با بیان اینکه سرمایه گذاری در آموزش و پرورش به معنای هدر دادن سرمایه نیست، گفت: این نوعی سرمایه گذاری ملی برای کشور است اگر معلم دغدغه معیشتی نداشته باشد می تواند سهم خود را در اختیار دانش آموز بگذارد و از درون این سیستم ابتکارات بیرون می آید اگر معلم دغدغه داشته باشد نمی تواند میدان را شفاف ببیند بنابراین معلم نیروی میدانی در آموزش و پرورش است و باید آموزش لازم را داشته باشد و دغدغه معیشتی نداشته باشد تا با فراغ بال میدان را شفاف ببیند.
 
اهم سخنان رییس مجلس در ادامه به نقل از مهر می آید:
-          با تصویب  سند راهبردی تعلیم و تربیت بی تردید باید به اختلاف نظرها مهر پایان زده شود.این سند باید پایه ای شود که همه نیروها و استعدادها همسو و هم نظر شوند و حالت‌های سایشی که در اختلاف نظرها بود، باید مرتفع شود.
 
-          این سند می تواند شرایطی را فراهم کند که روی آن استقامت و ثبات وجود داشته باشد. تغییرات مدیریتی در آموزش و پرورش زیاد داریم اما تقویت و پایداری بر این سند می تواند مشکل را برطرف کند تا صدمه ای به آموزش و پرورش وارد نشود در کوران تحولات هم این سند است که ماندگاری آموزش و پرورش را تضمین می کند.
 
-          این سند باید تبدیل به یک نهاد شود تا ساخت اجتماعی را بوجود آورد. لذا می‌توانید همیشه خود را ارزیابی کنید و پس از یکسال تلاش مرور کنید آیا در کار شورا تحولی وجود داشته یا خیر؟ اگر این سند تبدیل به یک نهاد شده باشد شما تغییرات ساخت اجتماعی را مشاهده خواهید کرد.
 
-           آیا مقصود از تثبیت سند راهبردی آموزش و پرورش توسعه نیروی انسانی است، یا توسعه سرمایه های اجتماعی؟ توسعه سرمایه های اجتماعی مهمتر از توسعه نیروهای انسانی است. در توسعه نیروهای انسانی از سوی وزارت آموزش و پرورش تردیدی نیست اگر به این باور داشته باشیم که توسعه سرمایه های اجتماعی مهم است و سند مذکور چنین پیامی را به همراه دارد آنگاه مسئولیت زیادی داریم.
 
-           امروز کشورهایی که دنبال توسعه پایدار هستند از توسعه سرمایه اجتماعی حرکت خود را آغاز می کنند. این سوال مطرح است که آیا ما آموزش و پرورش را با عنوان یک موجود منفعل باید در نظر بگیریم که از بیرون فرهنگ پذیر باشد یا فرهنگ ساز؟ یعنی صادرات فرهنگی دارد یا واردات؟ یعنی انتظار این است که آموزش و پرورش فرهنگ ساز باشد. این احتیاج دارد که نگاه ما به آموزش و پرورش مبتکرانه و مستقل باشد. آنقدر اتکا به نفس داشته باشد که بتواند شرایط را تغییر دهد اقتضای کار معلمی این است که به معلمان و ابتکارات آنان اعتماد کنیم. اگر چنین شود می توانیم بگوییم جوشش در فرزندان این ملت بوجود می آید. لذا قوانین و دستورالعمل ها در آموزش و پرورش باید حالت سیاسی به خود بگیرد.
 
-           برای آرامش روان معلم هم باید شرایط خاصی در نظر گرفت. با گرانی ها وضع مادی معلمان باید مستمرا مورد توجه قرار گیرد و برای معلم نباید دغدغه معیشت جدی باشد، معلم جز شکوفایی استعداد دانش آموزان نباید دغدغه دیگری داشته باشد.
 
 /27220
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 229020

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام ID ۱۰:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۹
    7 6
    برادر لاریجانی!!!! فقط معلم؟!!! پرستار و کارگر و نانوا و ... اونا آدم نیستن؟!!! معلم ها اگه وجدان کاری داشتن این اوضاع سواد بچه های این دوره نبود!!!!
    • حاتمی توسی IR ۱۵:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۹
      6 1
      اگه درعمل هم به معلما توجه خاص شد بعد اعتراض کنید هنوز اضافه حقوق معلما پرداخت نشده ومعیشت بزرگترین دغدغه فرهنگیان است کاش روزی برسه که معلم بجای درامد به ادامه تحصیل وکیفیت کارش توجه وتمرکز کنه
    • ناشناس IR ۱۵:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۴/۳۰
      3 0
      سواد بچه ها ربطی به معلم ندارد زیرا اموزش وپرورش معلمها را مجبور می کند به همه نمره بدهند. با مدرک لیسانس وهفده سال سابقه حقوق من فقط جوابگوی کرایه خانه است بقیه مخارج پیشکش