گفت و گو با علی‌اصغر میر ابراهیمی رئیس اتحادیه صنف رستوران‌داران و سلف سرویس‌های تهران و کشور.

محمد هیراد حاتمی: یکی از پر طرف دار ترین اماکنی که  توجه شهروندان را به خود جلب می کند بی تردید به رستوران ها و غذا خوری های شهر ارتباط پیدا می کند. برای بررسی عملکرد رستوران های شهر به سراغ علي‌اصغر مير ابراهيمي رئيس اتحاديه صنف رستوران‌داران و سلف سرويس‌هاي تهران و كشور رفتیم. او اعتقاد دارد قانون مي‌گويد براي راه‌اندازي يك رستوران بايد جواز كار كسب كرد ولي متأسفانه برخي قانون را رعايت نمي‌كنند که ما به محض اطلاع برخورد مي‌كنيم. متن کامل این گفت و گو را در ادامه می خوانید:

 

يكي از كار‌هاي كه اتحاديه تحت نظارت شما انجام مي‌دهد دادن پروانه كسب به رستوران‌دار است. لطفاً برايمان توضيح دهيد يك رستوران چگونه پروانه كسب دريافت مي‌كند؟
ابتدا صاحب رستوران براي شروع فعاليت براي كسب پروانه كار به اتحاديه مراجعه مي‌كند. كارشناسان اتحاديه پس از بررسي‌هاي لازم و ثبت درخواست در دفتر، ضوابط موجود را بررسي مي‌كنند از جمله داشتن پاركينگ، واقع نشدن در بزرگراه، حريم چهارراه يا عدم مجاورت با مدرسه دخترانه و... سپس موارد شخصي درخواست‌كننده مانند سوء‌پيشينه كنترل مي‌گردد. بعد مدارك به پليس + 10 تحويل مي‌شود. در ادامه پرونده به اماكن فرستاده مي‌شود تا اگر ايرادي از نظر اماكن دارد؛ برطرف شود.
اتحاديه با چه نهادهايي براي نظارت بر رستوران‌ها همكاري دارد؟
اخيراً تعاملاتي با وزارت بهداشت و درمان كشور و معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي تهران در حوزه نظارت بر رستوران‌ها داشته‌ايم.
طرح دوستدار سلامت از اين تفاهمنامه سرچشمه مي‌گيرد؟
اين طرح با برقراري تفاهمنامه بين اتحاديه و معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي تهران اجرا شد. با اجراي طرح رستوران‌هاي تهران از نظر رعايت اصول بهداشتي، كيفيت غذا و مشتري‌مداري تحت بررسي و نظارت قرار مي‌گيرند و در پايان به آنان لوح دوستدار سلامت مشتري اهدا مي‌شود.
مي‌توانيد توضيح بيشتري بدهيد؟
بله. روش كار به اين صورت است كه رستوران‌داران خود از اتحاديه درخواست مي‌كنند تا از رستوران آنها بازديد شود تا درصورت فراهم بودن شرايط مناسب به آنها لوح دوستدار سلامت مشتري اهدا شود. سپس كارشناسان از رستوران بازديد مي‌كنند. در صورت فراهم بودن شرايط، لوح به رستوران داده مي‌شود. البته اين لوح امتياز‌بندي دارد و به طلايي، نقره و برنز درجه‌بندي مي‌شود.

مردم از كجا مي‌توانند تشخيص بدهند كه رستوراني لوح سلامت دارد؟
معمولاً رستوران‌ها جواز كسب و شناسنامه صنفي خود اعم از لوح سلامت را در مدخل ورودي نصب مي‌كنند.
هنوز برخي از رستوران‌ها جواز كسب ندارند، چرا؟
قانون مي‌گويد براي راه‌اندازي يك رستوران بايد جواز كار كسب كرد ولي متأسفانه برخي قانون را رعايت نمي‌كنند. ما به محض اطلاع برخورد مي‌كنيم. البته سياست دولتمردان اين است كه در اين زمينه همكاري‌هاي لازم انجام شود چون معتقدند كه نبايد از اشتغالزايي جلوگيري كرد.
يك رستوران سنتي از ديد شما چه ويژگي‌هايي دارد؟
رستوران سنتي از نظر معماري و سبك تزيينات داخلي متفاوت از ساير رستوران‌هاست به علاوه بايد متراژي بالاي 200‌متر داشته باشد. از طرف سازمان ميراث فرهنگي نيز پروانه كسب داشته باشد.
چرا قيمت غذا‌ها در رستوران‌هاي فرنگي بيشتر از ايراني يا سنتي است؟
قيمت‌ها بسته به نوع خدمات، سرويس دهي، كيفيت غذا و امكانات موجود در هر رستوراني متفاوت است. ربطي به نوع رستوران ندارد بلكه به نحوه و كيفيت پذيرايي و غذا مربوط مي‌شود.
نظارت بر رستوران‌ها چگونه صورت مي‌پذيرد؟
به‌صورت انتخابي و دوره‌اي است. بازرسي‌ها توسط كارشناسان واداره اماكن صورت مي‌گيرد. اگر تخلفي ديده شود تذكر مي‌دهيم.
رستوران‌داران از عدم حمايت مسئولان گله‌مند هستند چرا براي اين صنف تسهيلاتي در نظر نمي‌گيريد؟
اتحاديه پيگيري‌هاي لازم را انجام داده است. درخواست بسته انرژي مانند آب، برق و گاز را براي صنف رستوران‌داران از وزارت بازرگاني كرديم ولي هنوز جوابي نيامده است.
در زمينه آموزشي براي رستوران‌ها چه اقداماتي انجام داده‌ايد؟
در زمينه آموزش با دانشگاه تهران تعامل داريم. در حال حاضر تعدادي از رستوران‌داران در دانشگاه كارآفرين دانشگاه تهران دوره فشرده رستوران‌داري را ديده‌اند.
يك رستوران استاندارد چه ويژگي‌هايي دارد؟
در حال حاضر در رستوران‌ها سرويس استاندارد جهاني داريم ولي رستوران‌هاي كشور ما تا سرويس استاندارد جهاني خيلي راه دارند.
اتحاديه چه اهدافي را دنبال مي‌كند؟
اتحاديه دوستدار سلامت است، هدف اتحاديه اين است كه از مزرعه تا بشقاب روي ميز سلامت باشد. كار ما كمتر از يك پزشك نيست. ما مي‌خواهيم غذاي سالم به دست مردم برسد.
چشم‌انداز آينده اتحاديه چيست؟
قرار است رستوران‌ها نيز مانند هتل‌ها، ستاره‌دار شوند به علاوه ارتباطات با رستوران‌ها از طريق اتحاديه به‌صورت الكترونيكي انجام مي‌شود.
3939

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 241193

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 2 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مهران IR ۱۳:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۶
    28 1
    من سال گذشته یه پروانه گرفتم از اتحادیه چلوکبابی های شهر خودمون، یکسال دویدم هر روز دنبالش بودم یه سال طول کشید . جالب اینه که ازم یه تعهد نامه گرفتن که اگه تا سه ماه کارامو تموم نکنم و پروانه کسب رو نگیرم همه اقدامات انجام شده کنسل میشه و پول هایی که ریختم به نفع اتحادیه ضبط خواهد شد!! مصیبتی بود برام اول باید اداره مربوطه رو پیدا می کردم توی سطح شهر و البته در دور دست ترین نقطه شهر بود سپس اتاق مسولش رو و سرانجام برای شکار مسول محترم اونجا منتظر می موندم تا می اومد . مسولین محترم همش سعی می کردم مهندس بازی در بیارن و کلاس بذارن چن بارم در گیر شدم بالاخره گرقتم. باور کنید باور کنید مجوز گرفتن تو شهر من خیلی سخت تر از قاچاقی کار کردنه!!
  • بدون نام IR ۱۳:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۶
    19 4
    چرا رستوران های بین شهری که کیفیت غذایشان بسیار پایین است گران تر از رستوران های داخل محدوده شهر هستند . آنها مدعی هستند که اتحادیه نرخ تعیین کرده و یک برگه پرینت شده به مشتری نشان میدهند
  • بدون نام IR ۱۵:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۶
    20 1
    خیلی از رستوران ها در ظروف پلاستیکی پلی اتیلنی غذا را بسته بندی می کنند که برای سلامتی خیلی مضر است چرا کاری نمی کنید؟
  • بدون نام IR ۱۵:۴۸ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۶
    29 3
    این رستوران های فرنگی بعضی هاشون دزد نشدند؟! یه اسم ایتالیایی می گذارند روی رستوران و یه غذای بی کیفیت ( فوق العاده افتضاح ) به شما می دهند( اگه یه پیتزا در یکی از این کشورهای همسایه مثل امارات یا ترکیه خورده باشید متوجه می شوید که چقدر کیفیت پایینی دارند) یه جای اجاره ایی دارند و می خواند ظرف یکی دوسال چند برابر پولی که آوردند ببرند.
  • بی نام A1 ۱۳:۰۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۰
    10 1
    مدارک مورد نیاز برای دریافت مجوز ریتوران سنتی چه چیزیست