نوبخت:«روحانی» آخرین ورژن از رای مردم است/باهنر: سه سال دیگر می​شود گفت رای رئیس جمهور کهنه شده؟

مشاور رئیس جمهور منتخب گفت: آقای روحانی آخرین منتخب مردم هستند و مردم با رای بالایشان به ایشان، نشان دادند که امروز به چه مسائلی احتیاج دارند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در برنامه «دیروز،امروز، فردا» که با حضور محمدرضا باهنر (نائب رئیس مجلس) و محمدرضا نوبخت (نماینده دکتر روحانی) حول محور همکاری و تعامل دولت منتخب و مجلس برگزار شد، نوبخت با اشاره به رای مردم به حجت الاسلام  روحانی، افزود: البته نمایندگان مجلس هم همگی منتخب مردم هستند اما رای آن ها متعلق به یک سال پیش است اما رای دکتر روحانی نظر امروز مردم است و فکر می کنم نمایندگان مجلس هم به خواست مردم احترام خواهند گذاشت و با برنامه های دکتر روحانی همراه خواهند بود.

در ادامه باهنر با اشاره به صحبت نوبخت، گفت: آقای نوبخت فرمودند رای مردم به رئیس جمهور آخرین رای ملت است و رای نمایندگان مجلس متعلق به سال گذشته است. آیا سه سال آینده هم می توان چنین حرفی زد و گفت رای رئیس جمهور کهنه شده؟ فکر می کنم این حرف درستی نیست. مردم و مجلس تا آخرین روز مورد اعتماد مردم هستند.

برخی روسای جمهور با مسائل مجلس آشنا نبودند

باهنر در ادامه برنامه با بیان اینکه روحانی پنج دوره نماینده مجلس بودند و با تمام وجود مجلس را می شناسند، گفت: یکی از مشکلات ما با برخی روسای جمهور این بود که با مسائل مجلس آشنا نبودند و وقتی با دولت تفاهم می کردیم می گفتند بروید نظر مجلس را در بیاورید! در حالی که ساز و کار مجلس بر اقناع است و اگر رئیس جمهور می تواند به وزرا امر و نهی داشته باشد، رئیس مجلس باید طبق آیین نامه مجلس را مدیریت کند.
وی گفت: نماینده گان مجلس طبق آیین نامه هر کدام یک رای دارند. هر نماینده یک حوزه نفوذ رای دارند که به قدرت استدلال و... بستگی دارد. وگرنه هیچ کس نماینده تر از دیگری نیست و اختیارات نماینده ها طبق قانون اساسی، مساوی و برابر است.

وی ادامه داد: مجلس نیاز به قانع شدن و تعامل دارد. اگر رئیس مجلس هم رئیس هست، به این دلیل است که اکثریت نمایندگان آن فرد را قبول دارند. رئیس مجلس هم می تواند توسط نماینده ها به صورت سالانه تغییر پیدا کند.

نگاه اعتدالی تداخلی با نگاه اصولگرایی ندارد

در ادامه این برنامه نوبخت با بیان اینکه مجلس اصولگرا نافی نوع نگاه اعتدالی نیست و نگاه اعتدالی هم تداخلی با نگاه اصولگرایی ندارد، تصریح کرد: دولت آقای روحانی هم از ظرفیت اصلاح طلبان و هم اصولگرایان برای پیشبرد امور استفاده خواهند کرد. از این جهت به صورت کلی مانعی وجود ندارد.
وی ادامه داد: همه ما این موضوع را دریافت کرده ایم که در یک ماه گذشته که فرصتی برای شش کاندیدای ریاست جمهوری به وجود آمد، انتخاب یک نفر از نسبت به پنج نفر دیگر به تجزیه و تحلیل مردم برمیگشت. مردم در نهایت به برنامه های آقای روحانی اعتماد کردند. باتوجه به اینکه مجلس هم برخواسته از بطن جامعه است، پیش بینی می کنیم مجلس با دولت منتخب همکاری خوبی خواهد داشت.

روحانی آخرین ورژن از نماینده مردم است!

وی ادامه داد: من معتقدم آقای روحانی آخرین ورژن از نماینده مردم هستند. مجلس هم باتوجه به علاقمندی به خواست مردم است، این کار را انجام می دهد. کما اینکه دولت آقای روحانی با دریافت پیام انتخاب مردم، با دولت دهم هم همکاری خواهد داشت.

باهنر در ادامه این برنامه تلویزیونی گفت: وقتی یک وزیر می خواهد مسولیت اجرایی یک دستگاه موثر را در اختیار بگیرد، باید هم از سوی رئیس جمهور انتخاب شود و مورد قبول وی باشد و هم مورد اعتماد مجلس قرار بگیرد. مسیر کاملاً مشخص است. رئیس جمهور حق دارد هر فردی که می خواهد برای وزارتخانه ها انتخاب کند و به مجلس معرفی کند و مجلس نیز به او رای اعتماد بدهد. این مسیر می تواند خیلی رسمی و بدون هیچ مشکلی طی شود. با مواضع اعلام شده از سوی آقای روحانی، مراجعات زیادی به ایشان هست و ایشان هم قطعاً رایزنی های متعددی خواهند داشت.

باهنر: علاقمندم کابینه روحانی رای بیاورد
وی افزود: یک وقتی هست که آقای رئیس جمهور به یکسری شخص قطعی می رسند و علاقمند هستند که اکثر این افراد مورد اعتماد مجلس قرار بگیرند. در این مسیر می توان با مجلس مشورت و تعامل داشت. بنده به صورت جدی علاقمندم که کابینه اولیه آقای روحانی بدون هیچ کم و کاستی رای بیاورند و دولت در اسرع وقت مستقر شوند.
وی همچنین گفت: بنده بیش از 25 سال است که در مجلس حضور دارم و بهغیر از دولت اول مقام معظم رهبری که در مجلس حضور نداشتم، تا امروز با همه دولت ها کار کرده ام. هم دولت زمان جنگ، هم دولت آقای هاشمی هم دولت جناب آقای خاتمی و هم دولت آقای احمدی نژاد. تا قبل از دولت نهم کمتر این اتفاق می افتاد که اکثریت کابینه رای اعتماد نیاورند. علتش هم رایزنی هایی بود که با مجلس انجام می شد. خیلی کم پیش می آمد که قبل از اعلام رسمی اسامی به مجلس، اسامی وزرا به مجلس اعلام نشود.

به هاشمی گفتم تفاهم را به هم نزنید
نایب رئیس مجلس افزود: در دولت دوم اقای هاشمی ما روی همه وزرا به توافق رسیده بودیم. در مورد وزارت بازرگانی به توافق رسیده بودیم که آقای آل اسحاق معرفی شود. در دقایق آخر آقای هاشمی تصمیم گرفتند آقا محمدخان را معرفی کنند. من به خدمت ایشان رسیدم و گفتم هر دو نفر برای ما قابل احترام هستند ولی تفاهم ما آقای آل اسحاق هستند لطفاً تفاهم را برهم نزنید. ایشان هم پذیرفتند و آقای محمدخان را معرفی نکردند.

انشاء الله بتوانیم از ظرفیت احمدی نژاد استفاده کنیم
باهنر ادامه داد: اما آقای دکتر احمدی نژاد که زحمات زیادی هم کشیدند و انشالله موفق باشند و بتوانیم از ظرفیت هایشان در ادامه هم استفاده کنیم؛ اصولاً به اینطور رایزنی ها و تفاهم ها اعتقادی نداشتند و به مر قانون اساسی عمل می کردند. ایشان افرادشان را انتخاب و معرفی می کردند و مجلس هم به وزرا رای اعتماد می دادند. برای اینکه به یک رای اعتماد کامل به وزرا برسیم، یک سری رایزنی ها لازم است.
نوبخت هم درادامه گفت: اینطور که از صحبت های آقای روحانی برای مردم خوب و شریف ایران قابل برداشت هست این است که ایشان رایزنی با مجلس را قطعاً انجام خواهند داد. البته ایشان این موضوع را شرط کافی می دانند نه شرط لازم! اساساً برای فرآیند انتخاب برای معرفی به مجلس همه رایزنی هایی که باید با مراجع صاحب نظر داشته باشند را انجام می دهند. فکر می کنم اگر الزاماتی که برای انتخاب و معرفی یک وزیر به مجلس وجود دارد، به درستی انجام شود و بدون نگاه های جناحی و با توجه به توانایی ها انتخاب صورت بگیرد، بخش کفایت آسان تر انجام می شود.

نوبخت همچنین گفت: چون فرآیند تصمیم سازی و انتخاب اعضای کابینه به خوبی انجام خواهد شد، ما پیش بینی می کنیم کمترین چالش را در پیش خواهیم داشت. آقای روحانی در اولین فرصتی که برای صحبت با مردم پیدا خواهند کرد، به تفصیل توضیح خواهند داد که از لحظه ای که مشخص شد باید این مسولیت را برعهده داشته باشند، چه کار طاقت فرسایی در حال انجام است.
خبر حضور رئیس جمهور منتخب در مجلس واقیعیت نداشت
باهنر در پایان برنامه اظهار داشت: بر حضور رئیس جمهور منتخب در مجلس بیشتر رسانه ای بود اما واقعیتش این است که چنین خبری واقعیت نداشت. رفت و آمدها باید زمانی رسمی شود که تنفیذ و تحلیف انجام شود. ارتباط دیگر بیشتر عاطفی است تا ارتباط رسمی. دوازده مرداد حکم رئیس جمهور منتخب توسط رهبری تنفیذ می شود. عرف هم بر این است که یک روز یا دو روز بعد از تنفیذ مراسم تحلیف هم برگزار شود. پیشنهاد ما روز 13 مرداد است.

روحانی به طور کلی انسان معتدلی است
وی ادامه داد: من شهادت می دهم که آقای دکتر روحانی بحث های اعتدال گرایی را به خاطر تبلیغات انتخاباتی انجام ندادند. فلز آقای روحانی از جنس اعتدال است و ایشان به طور کلی انسان معتدلی است. ایشان در مجلس هم همیشه سعی می کردند از افراد معتدل استفاده کنند و جلسات سومی به نام جلسات عقلا در مجلس شکل می دادند تا کارها پیش برود. ما در اصولگرایان رادیکال داریم، معتدل هم داریم. مجلس نهم، مجلس اصولگرای معتدلی است. در مجلس رقابتی بین دو جریان اصوالگرایی بود که در نهایت انتخاب مردم، اعتدال اصولگرایی است. من فکر می کنم نه مجلس و نه رئیس جمهور رفتارهای رادیکالی را نخواهند پذیرفت.

نوبخت هم در پاسخ به سوالی در مورد خبر حضور روحانی در مجلس گفت: تعداد زیادی از نمایندگان مردم در مجلس درخواست ملاقات با دکتر روحانی را ارائه دادند. ایشان هم علاقه زیادی به انجام این دیدارها داشتند اما اگر قرار باشد آقای روحانی با تمام نمایندگان که دوستشان هم دارند کارها کند پیش خواهد رفت. چون دیدیم امکان انجام این دیدارها به صورت تک به تک نیست،قرار شد در تشکل های عمده مجلس این کار به انجام برسد. آقای روحانی علاقمند بودند که این دیدار به سرعت انجام شود اما ایشان دچار کسالت شدند و قرار شد بلافاصله بعد از تعطیلات تابستانی مجلس، درخواست های نمایندگان مجلس را سازماندهی کنیم.
وی در پایان گفت: طی هشت سال گذشته در تمامی ماه های مبارک رمضان اقای روحانی با نمایندگان مجلس دیدارهایی داشتند.

/29212

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 300828

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 27
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۲۲:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۶
    واقعا؟؟؟؛اقاي احمدي نژاد اصولاً به اینطور رایزنی ها و تفاهم ها اعتقادی نداشتند بعد شما اصول گراها 8سال ازش حمايت كردين؟؟؟اخه چرا؟؟عجب ظرفيت هايي داريم ما تو كشور.اقاي جليلي ميگفت مملكت همش ظرفيته ما باور نكرديم.مگه شما نماينده ي مردم نبودين؟هيچ نظري در مورد وزيرا نميدادين از قبل؟حالا چرا همتون واسه وزراي اقاي روحاني همش نظر ميدين؟
    • بی نام IR ۰۷:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
      34 25
      من کاری به احمدی نژاد ندارم. ولی اگه تو متن می خوندید متوجه می شدید که این رایزنی های فراتر از قانون هست و هیچ الزام قانونی برای این کار وجود نداشته. از نظر قانون اساسی نمیشه به این رفتار احمدی نژاد اشکال گرفت.
    • بی نام A1 ۰۹:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
      13 4
      اگه احمدی نژاد یه کار مثبت کرده باشه همینه .وزیر باید با او هماهنگ باشه نه با مجلس .مجلسیون از این رایزنیها دنبال منافع خودشان هستن .
  • من IR ۲۳:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۶
    درود بر باهنر! سلام بر رجایی!
    • بی نام A1 ۱۱:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
      13 1
      باید دید این همه منفی به درود بر باهنر خورده یا سلام بر رجایی یا هردوش؟
    • بی نام A1 ۱۷:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
      2 6
      به درود بر باهنر
    • بی نام IR ۱۵:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۵
      0 1
      درود به محمد جواد باهنر، سلام به محمدعلی رجایی
  • حسن A1 ۰۲:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    چه بیسلیقه - اقای روحانی مگه کاندید اصولگراها نبود-خو حسین شریعتمداری رو چرا نفرستاده؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
    • بی نام IR ۰۸:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
      75 2
      به این خاطر که آقای شریعت مداری در حال تحقیق بر روی ارتباط برخی از عناصر با جورج سوروس هستند :-)
  • بی نام EU ۰۳:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    75 8
    خدا بخیر کنه. پیروزی زود فکر آدم ها را عوض می کنه ها. نه غلام؟؟؟؟؟؟؟؟
  • فرید EU ۰۳:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    126 8
    مثلا اقای باهنر در حوزه انتخابی شهر ما چند نفر تایید شدن براای مجلس که همگی اصولگرا بودن و اصلاح طلبان که اتفاقا ارای بسیار خوب و بالا و از انسانهای بسیار فهیم و شریف و پرطرفداری بودن تایید صلاحیت نشدن خوب از دوستانم توی بسیاری از حوضه ها همین جریان رو شنیدم در بیش از دویست حوزه هیچ اصلاح طلبی تایید صلاحیت نشد باز بیا بگو اصولگراها رای اوردن اقای محترم دیگه ....
  • بی نام A1 ۰۳:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    72 1
    آقای باهنر یعنی حودشان را جزو کدام گروه اصول گراها می دانند رادیکال یا معتدل که نماینده نمایندگان مجلس برای صحبت با نماینده جناب روحانی شده است. عملکردشان معلوم می کند
  • امیرانیاد A1 ۰۴:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    36 2
    اقایان دست برداریددربدنه ولایه های مختلف وزارتخانه های مختلف چنان مدیرانی است که همعلم سیاست وهم مدیریت رابهترازشما میذانندولی شماحریمی ساختیدکه جمعی راهمیشه مطرح وجابجایی انجام میدهید.بگذاریدنیروهایی جدیدنظام که تجربه وتوان لازم رادارنددرصدرقرارگیرندنه دوستان ووابستگان شما.اگرچنین بودنگرانی رای اعتمادمجلس هم وجودنداشت.
  • علی اصغر یکه A1 ۰۵:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    24 67
    باسلام تعجب میکنم از آقای نو بخت که دم از اعتدال میزند ولی خود 8سال پیش درمناظره تلوزیونی بترین ناسزاهارا نثار آقای احمدی نژاد کرد وباهمین حرفها همراه باآقای مرعشی باعث افت رای آیت هاشمی رفسنجانی هم شد من نمیدانم همین نوبخت بود یا نوبخت دیگری بود
    • بی نام IR ۰۸:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
      42 7
      من فکر می کنم شما اشتباه می کنید، تا جایی که مردم در خاطر دارند آقای احمدی نژاد به آقای هاشمی، خاتمی، موسوی، کروبی، صفایی فراهانی، ناطق نوری، حسن روحانی، محسن هاشمی، مهدی هاشمی، محسن رضایی، مجلس، مجمع تشخیص، و ده ها نفر دیگر توهین کردند
    • مریم IR ۱۱:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
      5 18
      آقای بی نام، تا اونجا هم که ما یادمونه همه ی اینا که اسم بردی اول به احمدی نژاد توهین رو شروع کردن... متاسفانه حافظه ی تاریخیت خیلی ضعیفه ... یه سری به روزنامه های حامی این آقایون تو این هشت سال بزن تا ببنی که بیشتر به کی توهین کرده... مثل جمهوری اسلامی، اعتماد، اعتماد ملی، شرق، و.... الی ماشاءالله ماشاالله روتون سنگ پای قزوین رو از رو برده تو انتخابات هشت سال پیش کی بود که تو ستادای تبلیغاتیش علیه احمدی نژاد شعار می داد:" بیائید دستهای تهجر را قطع کنیم" ؟کی بود که احمدی نژاد رو مثل طالبان می دونست؟همون کسی که در دوران خودش بدترین رفتارها با بی حجابها می شد... منتها به قول قرآن آدمی فراموشکاره... یادتون باشه یه روز باید جوابگو باشید.
  • خبر انلاین چاپ کن IR ۰۵:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    59 5
    شما حتما از احمدی نژاد استفاده کنید!
  • حسین A1 ۰۶:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    7 22
    این آقای نوبخت واقعا نوبره والله. با اون اظهار نظرهای عجیب و غریبش در انتخابات هشت سال پیش ریاست جمهوری توی تلویزیون, یک تنه احمدی نژاد رو بجای هاشمی رییس جمهور کرد. الانم از افاضاتش در مورد رای امسال آقای روحانی و رای پارسال نمایندگان مجلس. بقول باهنر مگه رای آقای روحانی سه سال بعد کهنه میشه؟ اگه نوبخت مثل هشت سال پیش, قبل از انتخابات با افاضاتش از آقای روحانی طرفداری میکرد, الان بجای روحانی, احتمالا قالیباف یا جلیلی رییس جمهور میشدن!!!
  • بی نام IR ۰۶:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    35 6
    من برنامه رو خوب دیدم و گوش کردم نوبخت اصلا منظورش برتری و اولویت نبود گفت آخرین ورژن انتخاب مردم هستن فوری باهنر که دنبال ماجراجویی و جنگ و دعواست گفت یعنی شماهم سه سال دیگه کهنه میشید!؟خیلی بد برداشت کرد و جبهه گرفت!!
  • بی نام A1 ۰۸:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    9 33
    مردم با راي بالايشان به ايشان!!!!!! پنجاه درصد راي ، يعني نصف ...
  • بی نام A1 ۰۸:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    30 2
    این آقای باهنر کلا خیلی زود با محیط متجانس میشود ...
  • بی نام IR ۰۸:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    14 2
    بهتر است وزرای معرفی شده در صحن مجلس مورد نقد و ارزیابی قرار بگیرند نه با توافقات پشت پرده انتخاب شوند. افکار عمومی باید قضاوت کنند. اما برداشتی که از صحبتهای آقای باهنر میشد عکس این بود. میخواست بگوید اگر در انتخاب ها از قبل با ما هماهنگی کنید کارتان را در مجلس راه می اندازیم و الا خیر. مشکل درست می کنیم. و نوبخت هم کم کم داشت قبول می کرد و رسیده بودند به چانه زنی ها ...که وقت برنامه تمام شد!
    • بی نام IR ۱۰:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
      4 3
      این طبیعت لابی های سیاسی است و در همه جای جهان هم معمول است! ایراد گرفتن هم ندارد. شما هم وقتی می خواهید کفش بخرید ممکن است با پدرتان مشورت کنید در حالی که کفش نیاز به رای اعتماد پدر شما ندارد و چندان مهم هم نیست! این که کابینه است و خرد جمعی مشورت را توصیه می کند.
  • بی نام IR ۰۹:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    11 10
    نوبخت ثابت کرد خیلی هم معتدل نیست.
  • بی نام A1 ۰۹:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    21 1
    اقای باهنر در برنامه همچنین عنوان کردن مجلس از اصولگرایان معتدل تشکیل شده .اقای باهنر بذارین چند وقتی از انتخابات بگذره بعد این حرفها رو بزنین .مگه همین مجلسیون به شورای نگهبان نامه نگاری نکردن که هاشمی رو رد کنه .این اعتداله . تندروی که هیچ تخت گاز رفتنه .اصلا به مجلس چه ارتباطی داره که کی رد بشه کی تائید بشه .مگر هاشمی چه خیانتی به این مملکت کرده .اگه کرده بصورت شفاف بفرمائید .اقای مطهری بهترین جمله رو در خصوص اصولگرائی گفتن :خیلی ها اصول گرائی رو به چاپلوسی و تملق برداشت کرده اند.ضمنا درود بر شرف احمدی نژاد که برای تعیین وزیر با مجلس مشورت نمی کرد.مجلس کارهایی رو که باید بکنه انجام نمی دهه اون وقت می خواد وزیر تعیین بکنه .اونا هدفشون اینه که وزیری تعیین بشه که با جناحشون یکی باشه
  • تالش A1 ۱۰:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    7 17
    نوبخت افتخارگیلان ..............................................دوست داریم
    • بی نام A1 ۱۱:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
      12 0
      نخبگان و مردم همه افراد یک کشور هستند و اگر افتخاری هست برای کل کشور هست. مثل آن است که شجریان را افتخار مشهد و دایی را افتخار اردبیل بدانیم. نه افتخار برای کل کشور هست.