وزیر بهداشت در گردهمایی مدیران پرستاری کشورگفت:۴۰ هزار پرسنل وزارت بهداشت بلاتکلیف هستند و بیمارستان‌های زیادی در دولتِ قبل افتتاح و ۳ روز بعد تعطیل شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، امروز مراسم گردهمایی مدیران ارشد پرستاری سراسر کشور در وزارت بهداشت برگزار شد.در این جلسه، دکتر سید‌ حسن قاضی‌زاده هاشمی وزیر بهداشت گفت: در حوزه بهداشت و درمان وضع بهتری را برای سال آینده پیش‌بینی نمی‌کنیم و شاید 15 تا 20 درصد رشد بودجه نسبت به امسال داشته باشیم بنابراین بودجه بهداشت و درمان برای سال آینده بیشتر از 160 میلیارد تومان نخواهد بود.
وی ادامه داد:در حوزه بهداشت و درمان باید 13 هزار میلیارد تومان اعتبار اختصاص می‌یافت تا با این رقم مانند سال گذشته ارائه خدمات دهیم که با توجه به نبود بودجه، بعید می‌دانم حتی 50 درصد آن هم محقق شود.
وزیر بهداشت در این جلسه به مشکلات اقتصادی دولت اشاره کرد و گفت: عمده تلاش دولت در بخش اقتصادی برای آرام‌ کردن اوضاع و پیشگیری از افزایش رکود و استقراض از بانک مرکزی است.


مهمترین مباحثی که وزیر در این جلسه مطرح کرد در جدول زیر آمده است:

موضوع شرح موضوع
تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری اجرای این قانون به وزارت رفاه بر می‌گردد که باید پوشش بیمه‌ای داشته باشد. اگر بیمه این قانون را قبول کند ما هم از آن استقبال می‌کنیم اما اگر نشد منبعی برای تأمین آن وجود ندارد.به همین دلیل قرار شده این قانون را به شورای عالی بیمه ارجاع بدهیم و اگر شورا بپذیرد ما هم از آن استقبال می‌کنیم.
مشکلات پرستاری
-کم‌توجهی به حقوق معیشتی این قشر و ساعات اضافه‌کاری زیاد از مشکلات پرستاران است. تعداد آنها کم است و دستگاه‌های مربوطه از جمله دولت توان پرداخت حقوق آنها را ندارند. بنابراین کمبود پرستار و عدم دریافت حق‌الزحمه آنها در ساعات اضافه‌کاری از مشکلات این حوزه است.
-متأسفانه برخی از بیمارستان‌ها بدون در نظر گرفتن تمهیدات لازم و تأمین تجهیزات و نیروی انسانی افتتاح شده است و ۳ روز بعد هم بسته می‌شوند. علت این امر این است که پرسنلی که باید در این بیمارستان‌ها استخدام شوند، ردیف بودجه آنها را سازمان مدیریت تعیین نمی‌کند.
-در حال حاضر 40 هزار پرسنل داریم که در دانشگاه ها استخدام شده و قراردادی هستند اما سازمان مدیریت برای آنها ردیف ندارد و ما مجبوریم حقوق آنها را از درآمد اختصاصی بدهیم.
-این بیمارستان‌ها افتتاح می‌شوند اما برای تجهیزات آنها فکری نشده و ناقص هستند برخی هم که تجهیزات دارند پرستار و نیروی انسانی ندارند بنابر ما بیمارستانی را افتتاح خواهیم کرد که همه اجزای آن آماده باشد.
-اگر قرار است بیمارستانی به مجموعه اضافه شود باید پیوست تجهیزات و نیروی انسانی داشته باشد نه اینکه مانند امروز 40 هزار نفر از پرسنل ما وضعیت نامشخص داشته باشد. امیدواریم خزانه دولت به طور چشمگیری بتواند غنی شود تا وعده‌ها عملیاتی کند.
مشکلات اقتصادی دولت
-نزدیک به یک ماه است که دولت با مشکلات متعددی روبه رو است و شما پرستاران هم سنگربان خط مقدم هستید که باید مطالب کلان مدیریت را بدانید. در بخش اقتصادی، مهمترین چالش دولت تورم حدود 40 درصدی و اعتباراتی است که به دلیل تحریم‌ها و پیش‌بینی‌هایی که خیلی دقیق نبود بسته شد.
-با کاهش سه درصدی تورم امیدوارم پایان سال سه درصد دیگر نیز از تورم کم شود و در سال بعد 13 درصد نسبت به زمانی که دولت روی کار آمده تورم کاهش یابد. با این وجود نمی‌توان منابع جدید را به راحتی به بدنه دولت تزریق کرد و وزارتخانه‌ها مجبور هستند با سیاست انقباضی اداره شوند.
بودجه سلامت
-مشکل ما در این دوران این بوده که سلامت اولویت اول تا پنجم دولت‌ها نبوده و این مانع می‌شود که تیم‌های مختلف بتوانند تحول و تغییر ایجاد کند. در نظام بهداشت درمان با همان اعتدال و عقلانیت پیش رفته‌ایم و همه را احترام کرده‌ایم چرا که هدف اصلی همراه کردن جامعه پزشکی است.
-رئیس‌جمهور جلسه هیات دولت تأکید داشت که به وعده‌های قبل از انتخابات در حوزه سلامت عمل شود بنابراین در حمایت از بخش بهداشت و درمان نهایت تلاش‌ها می‌شود. به همین منظور مصوبه‌ای تنظیم می‌شود که ظرف امروز یا چهارشنبه چنانچه به تصویب برسد کارگروه ویژه‌ای در دولت برای تدوین برنامه‌ای منظم تشکیل می‌شود. اجرای این برنامه مشکلات حوزه سلامت را ظرف چهار سال آینده به حداقل می‌رساند.
مشکلت دارو و واکسن -در دارو کمبود‌هایی پیش آمد، شاهد گرانی بودیم و بیمه‌ها ناهماهنگ شده بودند و در زمینه واکسن‌ها نیز ذخیره برخی تا دو هفته بیشتر نبود و حتی واکسن هاری نداشتیم اما در حال حاضر مشکلات کنترل شده و مردم به تصمیمات مسوولان اطمینان دارند.
-مشکل آن برطرف شده یک میلیون دوز از واکسن فلج اطفال وارد کشور شده و 3 میلیون دوز دیگر نیز تا دو هفته آینده وارد کشور می‌شود.
مذاکره ژنو -حتماً اتفاقات خوبی در طی این مذاکرات در حوزه سلامت اتفاق می‌افتد البته این آغاز خوب از سه ماه گذشته بوده که با این مذاکرات می‌توانیم شروعی برای دیپلماسی سلامت بدانیم.
-مسئولان سازمان غذا و دارو هر هفته در تلاشند تا ارتباط‌های مناسب در دنیا نیاز مردم را تأمین کنند. مشکلات پیش آمده در دارو به دلیل تحریم‌ها نبوده بلکه با تحریم بانکی مواجه بوده‌ایم.
-این تحریم بانکی غیرمستقیم متوجه مردم می‌شود که بسیار ناجوانمردانه است البته در ماه‌های اخیر گشایشی ایجاد شده که امیدواریم در طی مذاکرات انجام شده در ژنو با حفظ منافع مردم، راه‌های ساده‌تری اتخاذ شود تا برای ارسال پول و تأمین نیاز مردم مشکلی وجود نداشته باشد.
آلودگی هوا -باید با سایر دستگاه‌ها هماهنگ باشیم و پیشنهاد خاصی در این مورد وجود ندارد بلکه در مواردی که به خط قرمز و هشدار می‌رسیم دستگاه‌های مسئول مانند سازمان محیط زیست که این وضعیت را اعلام می‌کند و البته صادقانه و واقع‌بینانه است باید اقدامات لازم صورت گیرد.
-افراد کم سن و سال، افراد مسن، بیماران قلبی و عروقی تا جایی که امکان دارد از ظاهر شدن در خارج از منزل پرهیز کنند و در این رابطه پایگاه‌های اورژانس مانند سابق که امری عادی شده آموزش‌های لازم را دیده‌اند و در میادین پررفت و آمد شهر مستقر شده‌اند.

 

مشکلات پرستاران
 معاون امور پرستاری وزارت بهداشت در این مراسم گفت: کمبود پرستار، کمبود انگیزه های شغلی پرستاران و ترک شغل، سیاست های تربیت پرستار، به کار گماری پرستارانی که ترک شغل کرده اند، ارتقای کیفیت مراقبت های پرستاری و خشونت محل کار مهم ترین چالش های حوزه پرستاری است.
مهمترین اظهارات وی بدین شرح است:
• در بخش های بالینی، آموزشی، پژوهشی و جامعه در کل 250 هزار پرستار فعال حضور دارند.
• تعداد پرستاران فعال در 900 بیمارستان کشور91 هزار و 519 نفر برای 110 هزار و 846 تخت فعال است.
• تعداد پرستارانی که شماره نظام پرستاری دارند، 197 هزار و 53 نفر هستند، 82 دانشکده، 1200 عضو هیأت علمی، 160 مرکز تربیت پرستار، 7 مرکز تحقیقاتی پرستاری، 20 مجله فارسی علمی در خصوص پرستاری، یک مجله علمی انگلیسی زبان نیز در کشور در این بخش فعال هستند.
• 1000 مقاله ISI در سال گذشته در زمینه پرستاری ارائه شد و این مقالات 20 درصد از حجم کل مقالات ارائه شده جامعه پزشکی کشور را در مجامع بین المللی علمی تشکیل می دهد.
• خوشبختانه از بین 20 دانشمند برتر ایرانی در سایت ISC جهان اسلام 2 نفر در مقام های نهم و هجدهم از جامعه پرستاری هستند.

همچنین در مراسم گردهمایی روسای دانشکده‌های پرستاری سراسر کشور از 2 دانشمند برتر کشور در گروه پرستاری تقدیر شد.

45232

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 321871

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 11 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بهمن IR ۱۰:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۹
    10 2
    تو تعطیلات عید نوروز اضافه کاری اجباری اومدیم هنوز پولشو ندادن.ظلم مسئولین به پرسنل پرستاری تا کی.
  • بی نام IR ۱۲:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۹
    5 1
    اقاى وزير مشكل پارازيت را هم پيگيرى نماييد لطفا!
  • بی نام IR ۱۹:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۳۰
    1 1
    اقای وزیر با سلام لطفا این همه ظلمی که به بخش پرستاری که خط مقدم سلامت هستن توجه فرمایید.پورسانت تمام پزشکان سرموقع حاظر ولی مال ما که بسیار زحمت میکشیم نه لطفا پیگیری کنید